Безробіття у Йорданії і його зв'язок з сирійськими переселенцями

Йорданія
Друкарня

Новина:

Департамент статистики Йорданії у понеділок 14.04.2014 повідомив, що рівень зареєстрованого безробіття у Королівстві Йорданія на протязі першого кварталу цього року склав 11,8% у порівнянні з 12,8% за той же період у 2013 році. Згідно з доповіддю, виданою відділом, рівень безробіття серед чоловіків на період заміру склав 9,7% у порівнянні з 21,8% серед жінок, у той час як зросло безробіття серед випускників вищих навчальних закладів,досягнувши 18,1% у порівнянні з іншими рівнями освіти.

У статті під заголовком «Сирійські робітники підняли рівень безробіття у Йорданії» нещодавно оприлюдненої сайтом assawsana.com разом із офіс-менеджером з працевлаштування у місті Ірбід, Хусейном Горан, гвориться, що «Присутність сирійців на ринку праці Йорданії збільшило безробіття серед йорданської молоді до рівню, який вже неможливо ігнорувати». Горал продовжує: «Додайте до цього низьке фінансове положення багатьох біженців, як змушує їх працювати довгі години і за більш низьку заробітну плату у порівнянні з йорданськими громадянами».

Коментар:

Останнього часу почастішали розмови про важкий тягар, з яким зіштовхуються сирійці у сусідніх країнах, таких як Ліван, Йорданія і Туреччина. А справою урядів у цих країнах стало жебракування і випрошування за рахунок важкого положення цієї частини ісламської Умми, яка усе іще виступає лідером благородності, щедрості і забезпеченням усім дорогим і дешевим на шляху Аллаха у допомозі знедоленим і притулку бездомних.

Йорданський уряд публікує статистичні дані з безробіття і пускає чутки в народі про причини його високого рівню, посилаючись на присутність сотень тисяч сирійських переселенців, які працюють по мінімальним заробітним платам у зв’язку з їх потребами у цих важких умовах.

Те, що висловили слова офіс-менеджера з працевлаштування у місті Ірбід, прямим текстом вказує на те, що уряд бажає відвести погляд від власної нездатності забезпечити роботою і гідним життям своїх громадян. Ця нездатність триває вже десятки років, на додаток до розпалювання ненависті серед людей однієї Умми, розірваних зловісним договором Сайкс-Піко.

Усім очевидні статистичні дані, приведені у графіку рівню безробіття з 2009 по 2013рр., що безробіття було між 12-13%. Більше того, ці дані є стабільними і не потерпали істотних змін. У доповіді наголошується, що рівень безробіття впав у цьому році у порівнянні з попереднім роком на один відсотковий пункт, що вказує на брехливість тверджень про те, що безробіття збільшилося. Вже тривалий час воно було стабільним іще до приходу сирійців, і у найближчому минулому воно тільки зменшувалося, не дивлячись на зростаючу кількість сирійських переселенців.

Сайт новин ammonnews.net також підтверджує загальні цифри за 2013г., які привертають увагу у цій сфері, особливо в тому, що число сирійців на протязі цього року збільшилося. Так, рівень безробіття у першому кварталі цього року склав 12,8% і впав у другому кварталі, досягнувши 12,6% з наступним зростанням у третьому кварталі до 14%, а потім відновив пониження у четвертому кварталі до 11%.

Таким чином, справа навмисна політично і медіа, і призначена для введення в оману на додаток до розпалювання ненависті у відношенні до нашого пригнобленого сирійського народу, у відношенні якого Башар і його режим загруз у злочинах, невідомих будь-коли в історії.

Замість того щоб допомогти нашим людям у Шамі позбавитися від цього тирана і його соратників та повернути бідуючи на їх рідні землі, усі уряди вступили у змову для подальшого переселення і введення Умми в оману, щоб зберегти при собі владу і зберегти залежність перед невірним колонізатором у політиці розділення і розчленування.

Всемогутній Аллах зробив нас одним народом:

إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ

«Воістину, ця ваша релігія - релігія єдина. Я ж ваш Господь. Поклоняйтеся ж Мені!» (21:92).

І Посланець Аллаха описав нас у словах: «Приклад віруючих у їх взаємній любові, співчутті і милосерді подібний до одного тіла…». Так де ж братство, чуйність і хоробрість, о мусульмани?
Ці уряди, які не дбають про вас, їх не хвилюють ваші інтереси і вони бажають внести серед вас розкол, так не давайте ж їм шляху порти себе. Навпаки, схопіть їх за руки і прогніть їх перед істиною, не піднімайте їх стягів і не просувайте їх вигуків.

Спеціально для радіо ЦМО Хізб ут-Тахрір
Сейф уль-Хак – Абу Фірас
17 Джумада ас-сані 1435 х.
17/04/2014

Головне меню