Чи усвідомлюють мусульмани, що спіткало їх з падінням Халіфату 96 років назад?

Йорданія
Друкарня

 

28 числа місяця Раджаб 1342 р.х./3 березня 1924 р. невірні колонізатори на чолі з Британією, за участю зрадників із числа турок та арабів, об’явили про скасування Халіфату.

Злочинець, зрадник, вихованець невірних Мустафа Кемаль, не рахуючись з думкою Ісламської Умми, об’явив про скасування системи правління по Ісламу — Халіфату. З цієї миті на голови мусульман обрушились лиха, яким нема рахунку, але найбільшішим лихом стала підміна Шаріату Аллаха Всевишнього на правління невір’ям. Спочатку невірний Захід нав’язав нам свою систему силою, але через деякий час, виховавши нове покоління мусульман, він вивів тих, хто почав за власною ініціативою захищати цінності невірного західного світу, піклуватись про них та закликати до них, стверджувати їх і навіть, застосовуючи силу, виступати проти тих, хто став закликати до правлінню Ісламу.

Другими лихом стало те, що невірний колонізатор отримав повну свободу дій у мусульман, почав грабувати їх землі, дробити їх усе більше і більше на дрібні країни, розставляючи на чолі кожної із них правителів-агентів, опікаючих інтереси своїх хазяїв та піддаючи мукам мусульман. Для кожної такої країни колонізатор розробив свій національний прапор замість єдиного прапору Ісламу, після чого мусульманин став чужаком серед своїх же братів. Були встановлені нові кордони та прикордонні застави, у кожної країни з’явились відмінні прапори, гімни та прив’язаності після того, як мусульмани були єдиною Уммою, відмінною від усієї решти людей!

Але на цьому невірний колонізатор не зупинився. Він наточив отруйні кинджали і став всаджувати їх у тіло Ісламської Умми один за іншим. Найбільшим таким кинджалом виявились євреї. Після того, як Халіфат пав, колонізатор віддав їм у подарунок місце, де здійснив перенесення і звідки піднісся Пророк Мухаммад ﷺ, забезпечив їм безпеку та надав всіляку допомогу на нових для них землях, почавши оберігати їх кордони. А як же інакше, якщо вони нанесли послідовні поразки Уммі одна за іншою, розігравши за допомогою своїх агентів в арабських країнах показові війни з метою представити єврейську армію непереможною?! Яке приниження може бути більш гіршим, аніж це?!! Потім на мусульман посипались іще більше гірші лиха, і тепер вже вони стали площадкою для конфліктів. Тепер вже тече лише їх кров, порушується лише їх честь та грабуються лише їх багатства. Тепер кожен ісламський регіон у цьому світі став новою «Палестиною» для місцевих мусульман. Ми бачимо, як така ж сама «Палестина» з’явилась у Кашмірі, Бірмі, Боснії, Герцеговині, Косово, Паттані (Таїланд), Афганістані, Іраку, Криму, Чечні, у цілому на Кавказі, Східному Туркестані, Судані, Сомалі та у багатьох інших країнах мусульман. Правду сказав благородний сподвижник Ханзала ібн Рабіа (р.а.) про положення мусульман у випадку падіння Халіфату:


عجبت لما يخوض الناس فيه يرومون الخلافة أن تزولا

ولو زالت لزال الخير عنهم ولاقوا بعدها ذلا ذليلا

Я дивуюсь тому, у що занурюються люди,
Які бажають зникнення Халіфату.
Адже якщо він. зникне, то благо їх покине,
І вони зустрінуть крайнє приниження.

О мусульмани!

Такою є ваша участь після зникнення Халіфату — приниження, вбивства та депортації. Де б не були мусульмани сьогодні, вони зустрічаються з утисканнями та приниженням, а найдешевша річ у сучасному світі — це їх кров та честь. І ось Америка застосовує усе своє озброєння у країнах мусульман. Кров мусульман ллється просто так, тому що у них нема щиту, який би їх прикривав, як сказав Посланець Аллаха ﷺ:

الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам (халіф) — це щит за яким б’ються і яким захищаються».

Таким є ваше положення після зникнення Халіфату. Але як ви жили раніше, коли він був?

Ви були лідерами цього світу і найвеличнішими на цій землі, тому що ви — послідовники Мухаммада ﷺ, печаті пророків и посланців, нащадки праведних халіфів, великих завойовників Сходу та Заходу, яким підкорились араби та неараби, що перекинули трони тиранів та благородно крокували по життю , як і заповідав їх перший Халіф Абу Бакр ас-Сіддік (р.а.): «Не зраджуйте, не будьте віроломні, не привласнюйте нічого із військової здобичі. І не глуміться над тілами вбитих, не вбивайте дітей та старих, не рубіть пальми, і не спалюйте їх, і не зрубайте дерево з плодами, і не ріжте ані вівцю, ані корову, ані верблюда, окрім як для їжі. А якщо трапляться вам люди,що сидять у своїх келіях, то залиште їх робити те,заради чого вони перебувають там».

Тоді мусульмани поширили справедливість та благо у кожному місці, куди дійшов Іслам. Ви були лідерами цього світу і найвеличнішими на цій землі, коли у вас був Халіфат. Подивіться, як відповів халіф Харун ар-Рашід римському імператору, коли той порушив свою угоду з мусульманами: «Від Харуна, повелителя правовірних, римському псу: «Мою відповідь ти побачиш, а не почуєш!». Ви були лідерами цього світу і найвеличнішими на цій землі, коли у вас був Халіфат, і голосу однієї жінки було досить, щоб халіф мусульман Муатасім мобілізував цілу армію для її порятунку! Ви були лідерами цього світу і найвеличнішими на цій землі, коли у вас був амір на кшталт Мухаммада аль-Фатіха, який реалізував обіцянку Пророка ﷺ щодо завоювання Константинополя! Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

لَتُفْتَحَنَّ القسْطَنْطينيةُ، فَنِعْمَ الجَيْشُ جَيْشُهَا، وَنِعْمَ الأميرُ أَميرُها

«Константинополь неодмінно буде завойований! Це (буде) найпрекрасніше військо та найпрекрасніший амір (які його завоюють)!».

Ви біли лідерами цього світу і найвеличнішими на цій землі, коли сторінки історії писали халіфи, які правили по Книзі Аллаха та Сунні Його Посланця ﷺ, які брали у руки Коран та вирушали на джихад та завоювання! Саме вони написали для вас історію, наповнену яскравими досягненнями в управлінні, у турботі справами людей та у науках. Землі Ісламу були землями полководців та вчених, землями справедливості, блага та милості Ісламу у затишку держави Халіфат! У той же самий час не мусульмани тих часів, що жили в Європі нібито у темряві, постійно вбивали один одного і не було їм відоме безпечне, спокійне життя, не знали вони ані турботи, ані доброго відношення, окрім як на землях Халіфату під владою мусульман!

Таким є наше минуле, о мусульмани, і воно не таке вже і далеке, як здається! Іслам, який несли ваші діди і через який Аллах давав їм перемоги, усе іще живий серед вас і чекає, коли його стяг знов піднімуть по праву! Аллах обіцяв вам допомогу, якщо ви дасте відповідь на Його заклик!

Сказав Всевишній:

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям та віруючим у мирському житті і того дня, коли предстануть свідки» (40:51).

Так давайте ж вести спільну діяльність з Хізб ут-Тахрір для відновлення ісламського образу життя всередині держави Халіфат, заснованого на методі пророцтва, — держави істини, що керується істиною, у якій правління буде належати лише Шаріату Аллаху Всевишнього, а влада буде лише у руках мусульман, які присягнуть халіфу за власним вибором та згоді, а не під примусом та тиском, — халіфу, який стане правити ними згідно Книзі Аллаха та Сунні Його Посланця ﷺ!

هَـذَا بَيَانٌ لِّلنَّاسِ وَهُدًى وَمَوْعِظَةٌ لِّلْمُتَّقِينَ

«Це є роз’яснення людям, вірне керівництво та наставляння для богобоязливих» (3:138).

Хізб ут-Тахрір Йорданія
24 Раджаба 1438 р.х.
21.04.2017 р.

 

Головне меню