Йорданський суд державної безпеки несправедливо та цинічно приговорив доктора Саліма Джарадата, до трьох років позбавлення волі

Йорданія
Друкарня

О середі 27.09.2017 суд державної безпеки Йорданії виніс рішення у відношенні члена партії Хізб ут-Тахрір Саліма Джарадата у виді позбавлення волі строком на три роки. У самому вироку простежуються несправедливість, ненависть, цинічність та наклеп.

Як і варто очікувати — за слова істини в обличчя несправедливому правителю,— його звинуватили у діяльності по скасуванню конституційного устрою , ображання представників влади та приналежність до незаконної організації (Хізб ут-Тахрір). Хочеться відзначити, що режим та його пси для зміцнення своїх позицій на офіційному рівні приймають закони у відношенні членів Хізб ут-Тахрір, а потім здійснюють арешти. Їх піддають цьому лише за те, що вони говорять: «Наш Господь — Аллах», — за те, що вони не вихваляють злочинний режим, а навпаки, наказують схвалене та забороняють засуджуване, а також піддають звіту володарів влади на основі Ісламу. Вони ведуть діяльність по втіленню законів Ісламу у повсякденному житті суспільства, підкоряючись у цьому наказу Всевишнього:

وَأَنِ ٱحۡكُم بَيۡنَهُم بِمَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах» (5:49).

Ми — Хізб ут-Тахрір в Йорданії,— стоячи перед історичним випробуванням, яке зміцнює нас, і перед несправедливістю з боку державних апаратів, хочемо сказати режиму та його псам те, що сказав Пророк ﷺ:

إِنَّ اللَّهَ لَيُمْلِي لِلظَّالِمِ حَتَّى إِذَا أَخَذَهُ لَمْ يُفْلِتْهُ

«Воістину, Аллах дає відстрочку тирану, але коли Він хапає його,то вже не відпускає».

У вас не буде перед Аллахом ніяких виправдань у Судний день, адже ви продали Наступне життя в обмін на жалюгідні насолоди у цьому світі:

يَوۡمَ تُقَلَّبُ وُجُوهُهُمۡ فِي ٱلنَّارِ يَقُولُونَ يَٰلَيۡتَنَآ أَطَعۡنَا ٱللَّهَ وَأَطَعۡنَا ٱلرَّسُولَا۠ ٦٦ وَقَالُواْ رَبَّنَآ إِنَّآ أَطَعۡنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَآءَنَا فَأَضَلُّونَا ٱلسَّبِيلَا۠ ٦٧ رَبَّنَآ ءَاتِهِمۡ ضِعۡفَيۡنِ مِنَ ٱلۡعَذَابِ وَٱلۡعَنۡهُمۡ لَعۡنٗا كَبِيرٗا

«У той день їх обличчя будуть змінюватись у Вогні , і вони скажуть: «Краще б ми підкорялись Аллаху та підкорялись Посланцю!». Вони скажуть: «Господь наш! Ми підкорялись нашим старійшинам та нашій знаті, і вони збили нас зі шляху. Господь наш! Подвій для них муки та прокляни їх великим прокляттям!» (33:66–68).

У вас іще є можливість виправити — доти, доки вас не схопить янгол смерті і не вирве ваші душі, тим самим надаючи допомогу утискуваним та слабким . Хіба ви не хочете зупинити свою несправедливість та повернутись з покаянням до Аллаху? Або ви продовжите творити беззаконня та скочуватись у морок невір’я? Або ви спокусились посадами, чинами, грошима? Або ви вважаєте, що ваша тиранія та несправедливі судові рішення стримають Хізб ут-Тахрір та його членів від діяльності по відновленню ісламського образу життя у державі Халіфат, правління в якому буде здійснюватися за методом пророцтва? Якщо ви так думаєте, то ви — фантазери та мрійники! Хізб ут-Тахрір та його члени твердо стоять як на даній обіцянці Аллаху, так і на методі Посланця ﷺ. Вони не бояться докорів засуджуючих, не звертають уваги на заздрість заздрісників, їх не примусять залишити свою діяльність хитрощі хитрунів та несправедливість тих, хто дешево продався . Адже вони ідуть по шляху величі та порятунку, по шляху позбавлення Умми від приниження, пригноблення та поневолення. Вони терплячі до страждань, вони уповають на Аллаха:

وَمَا لَنَآ أَلَّا نَتَوَكَّلَ عَلَى ٱللَّهِ وَقَدۡ هَدَىٰنَا سُبُلَنَاۚ وَلَنَصۡبِرَنَّ عَلَىٰ مَآ ءَاذَيۡتُمُونَاۚ وَعَلَى ٱللَّهِ فَلۡيَتَوَكَّلِ ٱلۡمُتَوَكِّلُونَ

«Чому б вам не уповати на Аллаха, якщо Він повів нас нашими шляхами? Ми неодмінно стерпимо спричиняємі вами муки. Нехай же уповаючі уповають тільки на Аллаха!» (14:12).

Ми сподіваємось на допомогу від Аллаха та надання влади мусульманам:

وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى ٱلَّذِينَ ٱسۡتُضۡعِفُواْ فِي ٱلۡأَرۡضِ وَنَجۡعَلَهُمۡ أَئِمَّةٗ وَنَجۡعَلَهُمُ ٱلۡوَٰرِثِينَ ٥

«Ми побажали надати милість тим, хто був принижений на землі , зробити їх ватажками та спадкоємцями» (28:5), —

яке, з дозволу Аллаха, станеться у найближчому майбутньому!

О мусульмани!

На вас лежить шаріатський обов’язок по скасуванню несправедливості, яка коїться у відношенні ув’язнених — ваших братів, які підкоряються істині та живуть відповідно до неї.

Вони — із числа членів Хізб ут-Тахрір, із числа синів Умми, які живуть серед вас, відомі вам своїм закликом; вам відомі їх місця проживання . Вони піддаються більшій несправедливості, тюремним ув’язненням, затриманням, побиттям, образам, судовим розглядам та несправедливим рішенням судів. Була порушена недоторканість домів членів Хиіба, були налякані їх дружини та діти. Настав час, щоб ви усунули несправедливість, яка коїться у їх відношенні , схопили за руку тирана та направили його по істинному шляху, шукаючи порятунку в обіцянці вашого Господа! Сказав ваш Посланець Аллаха Мухаммад ﷺ:

وَاللَّهِ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهَوُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، ولَتَأْخُذُنَّ عَلَى يَدِ الظَّالِمِ، ولَتَأْطِرُنَّهُ عَلَى الْحَقِّ أَطْراً، ولَتَقْصُرُنَّهُ عَلَى الْحَقِّ قَصْراً، أَوْ لَيَضْرِبَنَّ اللَّهُ بِقُلُوبِ بَعْضِكُمْ عَلَى بَعْضٍ، ثُمَّ لَيَلْعَنَكُمْ كَمَا لَعَنَهُمْ

«Клянусь Тим, у чиїй длані душа моя! Ви неодмінно будете наказувати схвалене та забороняти засуджуване , схопите за руку несправедливого та направите його до істини, інакше Аллах змішає ваші серця з їх серцями, а потім прокляне вас так само, як прокляв їх (синів Ізраїлю)».

فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُكِّرُواْ بِهِۦٓ أَنجَيۡنَا ٱلَّذِينَ يَنۡهَوۡنَ عَنِ ٱلسُّوٓءِ وَأَخَذۡنَا ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ بِعَذَابِۢ بَ‍ِٔيسِۢ بِمَا كَانُواْ يَفۡسُقُونَ

«Коли вони забули про те, що їм нагадували, Ми врятували тих, які забороняли творити злодіяння, та піддали жахливим мукам беззаконників за те, що вони вчиняли нечестиво» (7:165).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Йорданія
Четвер, 8 Мухаррама 1439р.х.
28.09.2017 р.

Головне меню