Чи будуть судді Касаційного суду в Йорданії справедливі у розгляді справ хлопців із Хізб-ут-Тахрір,чи вони заб’ють черговий цвях у труну судової влади?

Йорданія
Друкарня

Після руйнування Халіфату безбожними колоніальними державами у 1924 році Заходу вдалось нав’язати свій погляд на життя, віддалити Іслам від правління та міжнародної ролі, створити єврейське утворення «Ізраїль» на благословенній землі Палестини та колонізувати мусульманські країни.

Поставивши правити у них своїх маріонеток, задачею яких було збереження західного впливу, захист окупаційної влади «Ізраїлю» від небезпек з боку Ісламської Умми та перешкоджання мусульманам втілення Ісламу у життя.

Після цього успіху безбожні та імперські держави прагнули стримати Ісламську Умму та її народи від політичних рухів через боротьбу, переслідування та ув’язнення у тюрми їх (політичних рухів) прибічників,або через законопроекти, що обмежують дії та вплив політичних партій та вступ до них людей. Усе це було зроблено, щоб забезпечити підконтрольним Заходу урядам сприятливу ситуацію для реалізації плану по подальшому витісненню Ісламу із життя мусульман, а також по використанню мусульманського світу, у тому числі — і арабського, у захисті єврейського утворення «Ізраїль»,оскільки основною задачею маріонеткових правителів є охорона та захист окупаційних влад «Ізраїлю» від небезпеки оточуючих їх мусульманських народів та ігнорування цієї держави у регіоні. Проте Умма нізащо не змириться з присутністю єврейського утворення на благословенній землі Палестини.

Політичні партії виражають думку народу, можуть налаштувати суспільство проти невірних колоніальних влад та їх впливу,виступають за те,щоб режими та уряди були підзвітні людям, а також вступають у дискусії, щоб завадити змовам проти Умми та її Великого Ісламу, земель, ресурсів та багатств. Тому сили тиранії та колоніалізму, які мають на сьогодні владу на наших землях, зацікавлені у боротьбі проти існування політичних партій у житті мусульман, і зокрема — проти впливових партій.

Хізб ут-Тахрір несе глобальний заклик та має великий проект відродження, а саме — державу Халіфат за методом пророцтва, який поверне Уммі гідність, честь і велич, вижене невірних колонізаторів, покладе край їх впливу у мусульманських країнах та врятує наш народ від страждань, що випали на його долю. Проект «Хізб ут-Тахрір» несе вірну політику та рішення будь-яких лих людства в усіх сферах життя: в області управління, економіки, соціальній сфері, в області освіти та охорони здоров’я.

وَنَزَّلۡنَا عَلَيۡكَ ٱلۡكِتَٰبَ تِبۡيَٰنٗا لِّكُلِّ شَيۡءٖ وَهُدٗى وَرَحۡمَةٗ وَبُشۡرَىٰ لِلۡمُسۡلِمِينَ

«Ми ниспослали тобі Писання для роз’яснення усякої речі, як керівництво до прямого шляху, милість та благу звістку для мусульман» (16:18).

Ісламська Умма готова прийняти цей великий проект, який витікає із ісламської акиди, а також групу мусульман, які несуть цей проект і ведуть діяльність з максимальними зусиллями та повною переконаністю у необхідності продовжувати жертвувати та докладати усіх зусиль на шляху втілення цього проекту.

إِنَّ ٱللَّهَ ٱشۡتَرَىٰ مِنَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ أَنفُسَهُمۡ وَأَمۡوَٰلَهُم بِأَنَّ لَهُمُ ٱلۡجَنَّةَۚ

«Воістину, Аллах купив у віруючих її душі та майно в обмін на Рай» (9:111).

Хізб ут-Тахріір не згоден з яким-небудь компромісом у своїй ідеї та методі. Хізб ут-Тахрір не відмовляється від свого проекту в обмін на міністерський портфель, місце у парламенті, членство у муніципальній раді, ліцензію, яка узаконює його існування та діяльність. Хізб ут-Тахрір нікому не підлещується щодо Ісламу та інтересів Умми. Хізб ут-Тахрір заявляє, що позиція війни з «Ізраїлем» повинна тривати доти, доки євреї не будуть видворені із палестинських земель.

Через усе перераховане (а також після заяви уряду Йорданії про те, що він буде продовжувати здійснювати колоніальну програму у запобігання відродження Ісламської Умми) владою Йорданії був прийнятий підступний та волаючий метод по боротьбі з Хізб ут-Тахрір через військовий суд, щоб відлякати населення та зменшити політичний та інтелектуальний вплив Хізба на суспільство. Це суспільство бажає позбавлення від зубожіння, як стала невід’ємною частиною їх життя, і знаходиться у пошуках істинного та ефективного порятунку від страждань,принесених та нав’язаних йому режимом та урядами, що підкоряються Заходу та диктату Америки у внутрішній та зовнішній політиці країни.

Влада Йорданії бажає припинити діяльність партії по поширенню ідей Ісламу, згідно яким відбудеться правильне відродження Умми на ісламській основі. Таким чином, Хізб ут-Тахрір веде діяльність по поверненню Уммі честі чести, авторитету та гідності, він бере на себе законне та сміливе зобов’язання вести політичну звітність режиму Йорданії, а також постійно виявляти міжнародну змову хрестоносців проти Ісламу, мусульман та їх земель, а також розкривати ролі мусульманських правителів та їх режимів у цій змові.

Владою Йорданії застосовується практика звинувачення представників Хізбут-Тахрір у додаткових правопорушеннях, окрім приналежності до незаконної організації. Це дозволяє уряду та службам безпеки судити хлопців Хізб ут-Тахрір у військових судах («Суд державної безпеки Йорданії»), якій приймають рішення по вказівці та рекомендаціям служб безпеки. Ці суди не обговорюють не відхиляють якого-небудь державного наказу. Суд держбезпеки засудив хлопців із Хізб ут-Тахрір по звинуваченню у підбурюванні до підриву влади та приговорив їх до тюремного ув’язнення на три роки. Уряд та служби безпеки йорданського режиму викликали великий шум та звинуватили Хізб ут-Тахрір у спробі вбити короля Хусейна ібн Талала у так званій справі «Мухатського університету». Тоді суд держбезпеки приговорив звинувачуваного до страти, але Касаційний суд Йорданії виправдав Хізб ут-Тахрір та усіх, хто проходив по цій справі.

Так сталося тому, що судді Касаційного суду поставили справедливість, чесність та незалежність понад усе. Вони не підкорились тиску йорданського уряду та спецслужб. Чи буде Касаційний суд Йорданії знов справедливим у відношенні хлопців із Хізб ут-Тахрір по справі підбурювань до підриву влади Йорданії та приналежності до незаконної організації?!

Чи виправдає Касаційний суд хлопців із Хізб ут-Тахрір?! Усім відомо, що проблема влади Йорданії у відношенні Хізб ут-Тахрір є глибокою політичною проблемою, якій більше шістдесяти років. Хізб ут-Тахрір — це виключно політична партія, заснована на Ісламі, щоб відновити ісламський образ життя та нести заклик до Ісламу. Король, міністр, посол, сторож, вчений, пастух, політик та журналіст — усім відомий заклик Хізба та його мирний метод. Так чи буде Касаційний суд справедливим по відношенню до хлопців Хізб ут-Тахрір, чиї справи розглядаються у ці дні? Чи судді будуть підкорятись волі уряду і винесуть рішення на підтримку та підтвердження рішення суду державної безпеки проти хлопців Хізб ут-Тахрір, ігноруючи слова Аллаха:

وَٱلَّذِينَ يُؤۡذُونَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ وَٱلۡمُؤۡمِنَٰتِ بِغَيۡرِ مَا ٱكۡتَسَبُواْ فَقَدِ ٱحۡتَمَلُواْ بُهۡتَٰنٗا وَإِثۡمٗا مُّبِينٗا ٥٨

«А ті, які незаслужено поносять віруючих чоловіків та віруючих жінок, звалюють на себе тягар наклепу та явного гріху» (33:58),

إِنَّ ٱلَّذِينَ فَتَنُواْ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ وَٱلۡمُؤۡمِنَٰتِ ثُمَّ لَمۡ يَتُوبُواْ فَلَهُمۡ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمۡ عَذَابُ ٱلۡحَرِيقِ ١٠

«Тим, які піддали спокусі (або спалили у вогні) віруючих чоловіків та жінок і не розкаялись, уготовані муки у Пеклі, муки від обпалюючого Вогню» (85:10),

إِنَّ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَهُمۡ جَنَّٰتٞ تَجۡرِي مِن تَحۡتِهَا ٱلۡأَنۡهَٰرُۚ ذَٰلِكَ ٱلۡفَوۡزُ ٱلۡكَبِيرُ

«Тим же, які увірували та робили праведні діяння, уготовані Райські сади, в яких течуть ріки. Це — великий успіх!» (85:11)

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَرْضَى اللَّهَ بِسَخَطِ النَّاسِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ وَأَرْضَى عَنْهُ النَّاسُ، وَمَنْ أَرْضَى النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّهِ سَخَطَ اللهُ عَلَيْهِ وَأَسْخَطَ عَلَيْهِ النَّاسُ

«Якщо хто-небудь шукає прихильності Аллаха, а це гнівить людей, то Аллах і люди будуть прихильні до нього. А якщо хто-небудь шукає прихильності людей, гніваючи Аллаха, то Аллах і люди будуть гніватися на нього».

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії
П’ятниця, 14 Сафара 1439 р.х.
03.11.2017 р.

Головне меню