Скажемо МВФ: «Ні!»

Йорданія
Друкарня

У ці дні МВФ домовився з йорданським урядом та приватними особами щодо проведення другої сесії переговорів. МВФ бажає зробити рекламу своїй програмі відносно відновлення йорданської економіки.

У процесі огляду того, що опублікував на офіційному сайті МВФ під назвою «Йорданія та МВФ: актуальні питання» ми відзначили декілька аспектів:

1) При ознайомленні з публікацією на сайті стикаєшся з тим, що МВФ бере інтерв’ю у себе самого, де він питає і сам же відповідає на свої питання. Складається враження, що МВФ де-факто вважає себе повноправним правителем в Йорданії. Це яскраво простежується у поставлених ним питаннях:

— якою є думка МВФ відносно фінансової підтримки, яку пообіцяли виділити деякі країни Перської затоки у розмірі 2,5 млрд. доларів США?

— Якою є реакція МВФ на нещодавні події в Йорданії?

— Якими є заходи, вжиті МВФ у боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та покращенні процесів управління в Йорданії?

Виникає низка питань: як держава, яка поважає себе, допускає подібного роду приниження та втручання у свої політичні, економічні та соціальні справи та у питання безпеки? З яких пір держава погоджується з такою нахабністю МВФ, його поганим обходженням та ображаннями ? Якщо правителі країни погодились з приниженням з боку МВФ, то народ Йорданії, який пишається своєю релігією та дорожить своєю честю, ніколи не прийме такої несправедливості. Їх положення добре викладено у словах поета:

كُلُّ صَعْبٍ سِوَى الْمَذَلَّةِ سَهْلُ... وَحَيَاةُ الْكَرِيمِ فِي الضَّيْمِ قَتْلُ

«Усі труднощі, окрім приниження, легкі … А життя благородного у приниження — усе одно що смерть».

2) Після прочитання питань та відповідей МВФ видно, що фонд має намір ввести податок на прибуток на жителів країни . МВФ бажає МВФ упорядкувати процес реалізації цього податку з наступним його прийняттям з боку населення. Саме для цього МВФ проводить зустрічі з приватними особами з метою переконати їх у прийнятті запропонованих рішень та економічних програм. Причиною такого кроку послужило неприйняття з боку людей його афери. Дозвіл експертам МВФ зустрічатись з приватними особами вказує на небезпеку для держави, хоча вона стверджує, що є хазяїном на своїх землях. Що це за влада, якщо вона дозволяє американському колоніальному інструменту діяти на свій розсуд? Чи дозволяє МВФ зв’язуватись, зустрічатись з ким побажає, нав’язувати закони на свій розсуд?! Що стосується вашої влади, то її прояв ми бачимо у відношенні до жінок та дітей Дара, яким ви перешкоджаєте пройти через кордони Йорданії, перетворюючи їх на легку здобич для бойовиків Асада та Ірану . Також вашу владу можна побачити проти носіїв заклику, коли ви, штурмуючи їх дома (і лякаючи дітей), кидаєте їх у в’язниці за надуманим звинуваченням.

Знайте, що експерти МВФ у тисячу разів небезпечніше, ніж уявний тероризм, яким залякують людей. Саме експерти МВФ позбавляють йорданців громадської власності, передаючи її у руки інвесторів в ім’я приватизації. Саме експерти грабують бідних та атакують учбові програми з метою провалити їх. Саме вони привели нас до боргу у 94% від ВВП, і у цьому їм допомогли корумповані чиновники, які сидять у держзакладах.

3) Ми хочемо направити наше послання приватним особам, які бажають зустрітись з експертами МВФ. Займіть позицію, яка веде до вдоволення Аллаха та Його Посланця ﷺ, яка полягає у відмові від зустрічі з ними. Не слухайте їх казки про бідність, яка (на їх думку) спіткає країну у випадку вашої відмови співпрацювати. Сказав Всевишній Аллах:

ٱلشَّيۡطَٰنُ يَعِدُكُمُ ٱلۡفَقۡرَ وَيَأۡمُرُكُم بِٱلۡفَحۡشَآءِۖ وَٱللَّهُ يَعِدُكُم مَّغۡفِرَةٗ مِّنۡهُ وَفَضۡلٗاۗ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٞ

«Диявол погрожує вам бідністю та велить творити гидоту. Аллах же обіцяє вам прощення від Нього та милість. Аллах — Охоплюючий, Знаючий» (2:268).

Не слухайте їх брехливі обіцянки, адже Аллах застеріг вас від цього:

يَعِدُهُمۡ وَيُمَنِّيهِمۡۖ وَمَا يَعِدُهُمُ ٱلشَّيۡطَٰنُ إِلَّا غُرُورًا

«Він дає їм обіцянки та збуджує в них надії. Але диявол не обіцяє їм нічого, окрім спокуси» (4:120).

Займіть для себе і для Умми гідну позицію, через яку колонізатор зрозуміє, що ця Умма жива з причини її синів та їх гідної позиції.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ ٢٤ وَٱتَّقُواْ فِتۡنَةٗ لَّا تُصِيبَنَّ ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ مِنكُمۡ خَآصَّةٗۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ

«О ті,які увірували ! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людини добитись того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього. Бійтесь спокуси, яка уразить не лише тих із вас, хто був несправедливий. І знайте, що Аллах суворий у покаранні» (8:24,25).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Йорданія
Вівторок, 10 Мухаррама 1438 р.х.
11.10.2016 р.
№ 01/38

Головне меню