Промова, яка була озвучена на прес-конференції Саміти країн-донорів з метою збереження та поневолення країн

Ємен
Друкарня

Хвала Аллаху, який сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ فَلَا يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ بَعْدَ عَامِهِمْ هَٰذَا ۚ وَإِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنِيكُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ إِن شَاءَ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ حَكِيمٌ

 «О ті, які увірували! Воістину, многобожники є нечистими. І нехай вони після цього їх року не наближаються до Заповідної мечеті. Якщо ж ви боїтеся бідності, то Аллах надасть вам багатство із Своєї милості, якщо побажає. Воістину, Аллах – Знаючий, Мудрий» (9:28).

Благословення і мир над Пророком Мухаммадом, який сказав: «Клянуся Аллахом, не бідності я боюся для вас…», і його благородній сім’ї та прибічникам, які задовольнилися обіцянкою Аллаха, адже те, що у Нього, робить їх найбагатшими і цього достатньо для них, Який розпростер для них світ, і світ прийшов до них змушено, після того, як тривалий час пішов від них, не даючи свої багатства.

 

Шановні брати:

Як відомо, для вас та багатьох народів те, що колоніалізм був прикрашений новим колонізатором, щоб легко було обдурювати людей та отримати їх вдоволення до старого пана у новому одязі. З часів середини минулого сторіччя, і до кінця останньої третини, після того, як американці зрозуміли результати східного військового ополчення, на той час країн, які розвиваються, проти старих колоніалістів, визвольними революціями. Усвідомивши важливість продовження колонізації та розграбування народів та націй, найбільш важливими з яких є ісламська умма, на додаток до цього намагаючись принизити ісламську умму, вони вдаються до обтяження країн боргами, кредитами, вдаваною фінансовою та гуманітарною допомогою, що по суті, розграбування однієї з наших кишень та повернення у вигляді кредитів до другої. Тут ми хотіли б звернути вашу увагу на те, як був видозмінений колоніалізм з його способами.

Як підійшов кінець другої світової війни, для тих, хто усвідомлював курс міжнародної ситуації, стало зрозуміло, що колоніалізм повинен був зникнути, так як напад Росії на нього не послабляло його. А коли перемогли союзники у другій світовій війні, програмою Росії було відновити атаку капіталістичної системи, і атаку західного колоніалізму, підбурюючи колонізовані народи на утворення революцій та створення проблем для західних країн. Тому Америка подумала, що немає способу зберегти колоніалізм, не змінивши його стиль та методи, і немає жодного методу, крім цього, взяти в колонію інші країни. Тоді, Америка прийняла цей метод для розвитку колоніалізму та взялася реалізовувати його, і разом з цим зв’язувати країни, які отримали незалежність кредитами та допомогою. На перший погляд це було невидимо для людей, тому що було покрите визволенням від колоніалізму та допомогою для розвитку країн, економічно, але це було відомо тим, хто спостерігав за міжнародною політикою. З’явився новий спосіб США для розвитку колоніалізму, перетворивши його від нав’язування керування військами та військовими уповноваженнями над слабкими народами, у використання їх, нав’язуючи контроль іншим способом, даючи країні формальну незалежність та ведення контролю за рахунок кредитів та допомоги.

Ємен є однією з таких вразливих країн, яка обтяжена важким боргом та кредитами, ми бачили конференції так званих країн-донорів в останні три роки на додаток до того, що було до цього декілька разів, а зовсім нещодавно, що сталося в Ер-Ріяді, про що казав радник Абдулла Ганем, що надана для гуманітарних проектів, а не для інвестиції, що ставить перед нами безліч питань, у тому числі:  

Перше: чи дійсно Ємен є бідною країною на грані зубожіння?

Друге: ресурси, якими володіє Ємен, невже їх не вистачає для задоволення потреб єменців?

Третє: чи маємо ми прихильність або завітне місце в серцях донорів з тієї або іншої причини?

Четверте: чи отримав Ємен дійсно зиск від цих так званих гуманітарної допомоги та кредитів?

Шановні брати

Ми не збираємося перераховувати та показувати цифри про багатства Ємену, але ми знаємо, що гроші витрачені даремно  в Ємені, як і в інших ісламських країнах, а бюджет невідомо, що з ним відбувалося раніше та відбувається зараз. Відомо, що під час революції державна скарбниця була спустошена майже на сім мільярдів доларів, що є більшим, ніж уся підсумована допомога від країн-донорів, і це не цікавило жодного, ані уряд, ані опозицію. Також ми не бачимо різниці, від якої можна було б казати в політику попередніх та наступних урядів на чолі з Салехом або під керівництвом Хаді, те ж саме, прохання милостині повторюється, а перспективи для просунення та розвитку країни майже не існує.

Ми у Хізб ут-Тахрір бачимо, що ці фінансові подачки та настирливість країнами, які називають донорами, у тому, щоб надати його уряду Ємена, це лише для підтримання популярності та впливу їх слуг у цій країні, нібито вони слугують своїй країні у поті обличчя, але насправді, вони продали і наш і їх піт. Як народ, ми не бачили від цих фінансів нічого, окрім зростання бідності, безробіття, голодомору та хвороб, і нічого не впало  на нас з їх небес , окрім «блага» лиха, руйнування та вбивства бідних людей, над якими проливають крокодилячі сльози.
 
Ми у Хізб-ут-Тахрір, бачимо по усій ісламській уммі економічну кризу, яка полягає у поганому розподілі багатств, а не у володарюванні ними. Ісламська умма володіє в цілому близько більш ніж двох третин світового багатства. Бідність тут не є бідністю країн, це бідність людей, а це пов’язане з забезпеченням основних трьох потреб, якщо вирішити їх та забезпечити, тоді вирішаться проблеми людини, це їжа, одяг та житло. Капіталісти вважають, що будь-який, хто не має основних елементів життя, не заслуговують того, щоб жити на тій основі, що проблема, як вони собі уявили, полягає у багатстві, у ресурсах, а не у розподілі цих багатств, саме тут криється уся біда, яка сталася зі світом і охопила вогнем усіх людей.

Ці конференції, минулі та теперішні, насправді це боротьба між колоніалістами та впливових на ісламських світ ворогів, між Європою, на чолі з Великобританією, і з іншого боку Америкою, ми же (як кажуть араби) не маємо в цьому жодного верблюду, або верблюдицю, (тобто жодної причетності), крім того, що ми будемо нести усі наслідки цих кредитів та допомоги, приниженням та рабством. Ми просимо Аллаха, прискорити Його порятунок для Ісламської умми, з допомогою богобоязливого лідера, який очолить умму Ісламом, буде просити Аллаха про допомогу і не буде просити допомогу у когось іншого.

Голова медіа-офіса ХТ, Ємен
Доктор Мухаммад ат-Таші
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 128
Четвер, 19 Шавваль 1433 р.х.
06/09/2012

Головне меню