Діалог у Ємені між тим, чого бажає Захід і тим, до чого зобов’язує Іслам

Ємен
Друкарня

Перша щотижнева газета, що видається в Ємені, у вівторок 6 листопада поточного місяця у №558 передає новину про закриття засідання технічного комітету з підготовки до конференції діалогу у понеділок 5 листопада поточного місяця.

Це сталося після сперечання під час обговорення 42 пункту внутрішнього порядку конференції діалогу, яка повинна була почати свою роботу у листопаді поточного місяця. Суперечка виникла між представниками групи аль-Хуті з одного боку і партії Реформи та соціалістичної партії, які є послідовниками згуртування головних опозиційних партій Ємену, з іншого боку. Комітет не зміг зупинити суперечку між двома боками. Спірне місце 42 пункту проголошує, що президент республіки, прем’єр-міністр, посли країн Великої десятки, представник генерального секретаря ООН мають право бути присутніми на суспільних засіданнях «конференції діалогу» у якості спостерігачів без попереднього дозволу. Їм дозволено бути присутніми на робочих засіданнях груп діалогу у випадку їх запрошення. Представники групи аль-Хуті заперечили проти присутності послів країн Великої десятки, зокрема присутності посла США. Вони пригрозили залишити засідання, якщо на них буде присутнім Джеральд Файєрстейн.

 

Усі політичні сили, які беруть участь у майбутньому діалозі в Ємені, неявно погодилися із втручанням західних країн, які використовують режими країн Перської затоки як завісу, за якою вони стоять в особі країн Великої десятки. Західні країни є покровителем діалогу після того, як вони провалили революцію перетворення у Ємені і притиснули її за планом 30-60 днів усунення Салеха з правління, щоб зробити своє ім’я  дещо пізніше ініціативою країн Затоки. Політичні боки, які беруть участь у діалозі, не бажають нічого, окрім здійснення своїх дешевих інтересів, ставлячи визначені умови або скасовуючи якісь пункти. Особливо, коли ці боки залишили на боці ідеї Ісламу та його закони, і стали будувати взаємовідносини на основі міжнародних законів та угод. Вони не бачать нічого поганого у втручанні Заходу та ухваленні рішень, які він пропонує. Навпаки, серед цих політичних боків є ті, які вважають що вони не можуть гарантувати успішне проведення діалогу, якщо на ньому не будуть присутніми західні країни!
 
Ці сторони не бачать, що втручання країн на протязі минулих п’ятдесяти років і є причина наших теперішніх бідувань!
Воістину, Всевишній Аллах каже:

اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Як нам вчинити з тими, хто відкриває їм шляхи проти нас.
 
Що стосується Заходу, після того як він зруйнував наше життя своїми ідеями, системами, законами та боротьбою своїх країн проти нас.  Він іще продовжує бути присутнім своїми політичними діями «міжнародними резолюціями», заявами своїх політиків послів та делегатів у Ємені не для рішення його проблем, адже остаточне рішення його проблем означає покласти кінець його пануванню над нами.  Але він приховує під попелом вогонь усього цього, щоб уникнути руйнуванню політичної системи Ємену, зберігаючи свої інтереси, усуваючи нафтову конкуренцію і щоб його кораблі безпечно могли плавати по нашим водам. 

 Майбутній діалог у Ємені повинен бути слушною можливістю для політичних сторін Ємену здійснити справжнє перетворення, ліквідувавши ідеї Заходу, його системи, закони та його панування над нами, і виконавши ідеї Ісламу, його системи та закони, відновлюючи ісламський спосіб життя через встановлення Халіфату.

Інформациійний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 136
П’ятниця, 24 Зу аль-Хіджа 1433 р.х.
09/11/2012

Головне меню