ЧИ ЗІРВАЛИ АНГЛІЙЦІ АМЕРИКАНСЬКИЙ ПЛАН ПО СТВЕРДЖЕННЮ СВОГО ПАНУВАННЯ НАД ЄМЕНСЬКОЮ АРМІЄЮ?

Ємен
Друкарня

13 листопада поточного року єменська щотижнева газета  «Al_Sharea» за № 364 оприлюднила  заяву міністра оборони Мохаммада Насіра Ахмада, яка була зроблена ним 12 листопада поточного року під час першого військового форуму по перевлаштуванню і озброєних сил.

Він заявив: «Структура армії буде формуватися згідно до стратегічного плану на 10 років».

Завдання по перевлаштуванню єменської армії було висунуто у «Халіджівській» ініціативі, яка була підписана в Ель-Ріяді 23 листопада 2011 року і покладено на Америку, яка використовувала погані умови єменської армії, щоб встановити свій контроль. У зв’язку з цим були висунуті гасла повороту лояльності армії на бік Хаді, а радник Обами по боротьбі з тероризмом Джон Бреннан вирушив 18 лютого 2012 року до Сани (столиця Ємену) з американською стратегією стосовно Ємену, яка була передана єменським озброєним силам. Під час того візиту Бреннан на прес-конференції у Сані заявив про припинення елементів феодалізму в армії.      

Потім у березні 2012 року Вашингтон запросив єменську делегацію, яка складалася з військовослужбовців високого рангу, щоб згодом почати відправку груп із міністерства оборони США для роботи над перевлаштуванням єменської армії.  
    
Американська стратегія по Ємену була розроблена як практичне бачення після взяття Америкою до своїх рук справ армії та сил безпеки Ємену, які фактично тримають у руках важелі правління країною, щоб надолужити усе, що не вдавалося їй зробити у Ємені усі попередні п’ять десятиріч. До революції в Ємені Америка намагалась проникнути до лав єменської армії через спільні навчання контртерористичних сил та спецпідрозділу озброєних сил.
    
Держдепартамент США не був в ізоляції від усього цього. Уільям Бернс, заступник  держсекретаря, під час прес-конференції, що відбулася у Сані 07/10/2012, заявив: «Ми приймаємо участь у перевлаштуванні єменської армії за допомогою найкращих професіоналів». Одночасно з цим пролунали послідовні заяви посла США у Ємені Джеральда Фєйєрштєйна стосовно перевлаштування армії. Також посланець Генерального секретаря ООН Джааль Ібн Омар 16/7/2012 заявив: «Ємен зможе протистояти  викликам безпеки тільки після перевлаштування армійських організацій».
    
Британія не залишила справу перевлаштування єменської армії повністю на американців. 17/07/2012 було заявлено про те, що «до Ємену вирушать 4 європейські фахівці для допомоги у структуризації органів безпеки». Так, 13/08/2012 до Сани прибули Аллен Рубін, серб по походженню, радник Девіда Кемєрона по боротьбі з тероризмом, Олівер Роббінс, відповідальний у службах національної безпеки Об’єднаного Королівства (Британії). Потім, за ними прибули до Ємену два військових з Йорданії та два із Саудівської Аравії для участі у структуризації єменської армії. Також у роботі по перевлаштуванню єменської армії сталися вбивства Салім  Кутна, який змінив Махді у командуванні південним військовим округом, (18.06.2012) та Омара Саліма  Баршід, директора Військової Академії та декана Командно-штабного факультету (08.09.2012), а також спроба вбивства міністра оборони Мохаммеда  Насера Ахмеда (11/9/2012). Також зросла кількість терактів по країні. Американці хотіли перевлаштувати єменську армію протягом двох років. Тепер, зненацька подовжують на десять років!
    
Америка використовує громадську думку, яка вимагає перевлаштувати армію з метою очищення її від решти прибічників Саліха. Наприклад, таких як командуючий президентською гвардією Ахмед Алі, голова центрального управління службами безпеки Яхья Мохаммед, командуючий першою бронетанковою дивізією Алі Мохсен. Але люди не знають, що вони подібні до тих, хто захищається вогнем від спеки, що армія вийде з-під лещат британців, щоб потрапити до лещат американців!
    
Наші благородні пращури вирушали на битву Мута з армією з трьох тисяч воїнів мусульман для того, щоб битися зі ста тисячами римських солдатів. Також трохи більше 30 тисяч воїнів мусульман воювали проти 120 тисяч персів у битві Кадісія. А сьогодні Америка та Британія б’ються одна з одною, щоб затвердити своє панування над єменською армією!?  
    
О, наші генерали! О, наші воїни! Прокиньтеся! Не будьте ані зі ставленцями Британії, ані зі ставленцями Америки. Ваша місія як солдатів не вбивати один одного, не слугувати планам західних імперіалістичних держав, навіть, якщо політики скоїли зраду та дозволили Заходу втрутитися до наших справ. Ви у силах покласти цьому край. Будьте такими, якими були ваші ранні попередники, які працювали над наданням допомоги Ісламу за допомогою відновлення ісламського способу життя через установлення держави Другий Праведний Халіфат, до якого прагне Хізб ут-Тахрір.  

Інформаційний офіс ХТ, Ємен
№ H.T.Y. 137
Субота, 03 Мухаррам 1434 р.х.
17/11/2012

Головне меню