«Американська справедливість» утрималася у відношенні до в’язнів Гуантанамо усього лише на 11 років!

Ємен
Друкарня

Інтернет ресурс «аль-Масдар Онлайн» о неділі 23.09.2012 на своїй сторінці оприлюднив статтю, під назвою «Міністерство юстиції США розкрило імена 25 затриманих в’язнів Гуантанамо, походженням із Ємену, яким був даний дозвіл на звільнення».

У даній статті говориться про рішення Міністерства юстиції США, прийнятого о п’ятниці 21.09.2012р. мова йде про оприлюднення 55 імен ув’язнених Гуантанамо, у відношенні яких було прийнято рішення про їх невинуватість і отримана згода про їх звільнення. Серед них 25 ув’язнених із Ємену, про інші ж імена людей, які утримуються в Гуантанамо, інформація приховується. Інтернет сайт «аль- Масдар Онлайн» отримав від американських правозахисників копію заяв Міністерства юстиції США з іменами цих в’язнів, згодом чого імена ув’язнених єменців були оприлюднені.

 

Дана процедура, проведена Міністерством юстиції США, була здійснена після повідомлення 11.09.2012 про смерть затриманого Аднана Фархана Абдуль Латіфа Шарабі, вихідця із Ємену, при цьому жодного слова не було сказано про обставини його смерті через 11 років його ув’язнення без висунення будь-яких звинувачень на його адресу або представлення його перед судом.

Також усі знають про погані та суворі умови утримання ув’язнених в Гуантанамо, про порушення прав та зловживаннях владою, на що наразилися ув’язнені і до сьогоднішнього дня продовжують наражатися. Так, один із свідків – виконавчий директор американського Центру за конституційні права («The Center for Constitutional Rights») Вінсент Уоррен розповідає, що «більшість людей загалом 55 ні в чому не повинних людей, про яких говорить дане рішення Міністерства юстиції, страждали від пригноблень та утримання під вартою на невстановлені строки, у даному випадку 11 років без суду та слідства!». Зі свого боку, американські правозахисні організації вважають рішення Міністерства юстиції США повідомити про невинуватість в’язнів Гуантанамо занадто запізнілим.

Сумно, що правлячий режим в Ємені раніше відмовився зустрічати в’язнів Гуантанамо і висунув вимогу від американської адміністрації 10 мільйонів доларів на будівництво об’єктів для їх реабілітації, також вони дали згоду на вживляння в їх тіла електронних чіпів, щоб мати можливість слідкувати за ними!

Ось це обличчя лідера капіталістичного світу і це їх справедливість! Не дивлячись на те, що Обама пообіцяв закрити в’язницю Гуантанамо на Кубі на протязі першого строку свого правління, ми бачимо, як цей строк завершується, а Гуантанамо продовжує зустрічати гостей і практикувати утримання під вартою, відкинувши усі поняття про людяність. Хоча Америка і кинула до в’язниці Гуантанамо осіб, затриманих внаслідок несправедливої війни проти Афганістану, яку вона проводила, усе ж вона відмовилася ставитися до них як до військовополонених на основі ухвалених нею ж ідеях та законах. В наслідок чого Америка постала перед світом з таким нововведенням, вираженим в особі в’язниці Гуантанамо, що відкрито каже про заперечення нею своїх же принципів та капіталістичної ідеології.
 
Щоб справедливість була повноцінною, повинен зберігатися баланс – чим і як судиш ти сам, це ж повинно стосуватися і тебе. В’язниця Гуантанамо – це приклад краху капіталістичної культури, з чим ніяк не бажають погоджуватися капіталісти в Америці і в той же час початок розквіту ісламської культури, яка тривалий час була відсутньою на світовій політичній арені і вже знов готова з’явитися і нагадати про себе знов, шляхом відродження ісламського способу життя і встановлення Халіфату. Щоб заново відновити ваги справедливості, після того, як «американська капіталістична справедливість» спізнилася на 11 років, і весь світ навколо зрозумів, що їх культура хибна.
 
Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَىٰ أَنفُسِكُمْ

 «О ті, які увірували! Засвідчуючи перед Аллахом, відстоюйте справедливість» (4:135).
 

وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ

 «І нехай ненависть людей не підштовхне вас до несправедливості. Будьте справедливі, тому що це ближче до богобоязливості» (5:8).


Медіа-офіс ХТ,
Ємен
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 133
Середа, 10 Зу аль-Каада 1433 р.х.
26/09/2012

Головне меню