Ситуація у Ємені в руках Заходу, який вирішує, коли бути або не бути війні

Ємен
Друкарня

У ці дні єменці, зокрема жителі столиці Сана, переживають найнапруженіші години, боячись початку війни.

З одного боку, прибічники аль-Хусі (Ансаруллах) і їх союзники з числа політичних сил розгорнули масові ходи, розбили намети на в’їздах у столицю Сана і на центральних площах перед будівлями міністерства та інших державних установ, погрожуючи урядові і проурядовим політичним силам іншими варіантами заходів у випадку, якщо їх вимоги не будуть виконані. Дехто прогнозує займання громадянського конфлікту, війну на підставі цих заяв, не звертаючи уваги на присутність у Ємені геополітичних гравців (Британія та Америка), які борються одне з одним за інтереси у Ємені, де деякі маріонеткові держави, такі як Саудівська Аравія та Іран, роблять усе щоб догодити своїм хазяям, а єменські конфліктуючі сторони є просто інструментами в руках Заходу, який використовує їх де і як заманеться йому.

Америка та Британія вирішили разом управляти політичним життям Ємену і поділили між собою інтереси у цій країні. Конфлікти, що спалахують то там, то тут на території Ємену, а також ескалація цих конфліктів між воюючими сторонами, дещо інше, як втілення в життя цього розділу і співучасті. Що стосується ймовірності остаточного викоренення однією державою впливу іншої держави з числа цих наддержав шляхом таких військових конфліктів, то це не простежується ані в діях, ані в заявах перших осіб і послів цих держав. Особливо якщо врахувати факт того, що Британія старається йти у ногу з Америкою, яка намагалася виграти війну у Ємені, надаючи підтримку сепаратизму, але зазнала поразки. Усе це відбувається не для добробуту жителів Ємену, а скоріше через місце розташування цієї країни і її значущість для інтересів наддержав. І слова «Обмін Сани на Дамаск», сказані президентом Хаді у якості умови у відношенні прибічників аль-Хусі (Ансаруллах), щоб зменшити тиск, який чиниться на нього, слугує тому підтвердженням.

Прийняття рішення відносно початку і кінця військових конфліктів не в компетенції єменських конфліктуючих сторін, а скоріше в компетенції тих, хто фінансує ці конфлікти з країни регіону, прислуговуючи наддержавам, які борються одна з одною. У попередньому прес-релізі під назвою: «Радо Безпеки, йди геть! Нас не лякають твої санкції», коментуючи заяву Ради Безпеки з приводу Ємену, ми сказали: «І коли протиборчі сторони (Англія та Америка) домовляться про примирення та партнерство у Ємені, то не зможе підлеглий ослухатися наказу свого пана! Хай же не обманюється цими організаціями жоден, окрім маючого рабське мислення. Адже раб не здатен здійснювати свої інтереси самостійно, і він не може володіти свободою дій!». Візит Обами в Саудівську Аравію був не лише з метою обговорення ситуації в Іраку та Дамаску. Адже Америка не могла обійти увагою Сана (єменську столицю), яка погрожує їй криками: «Смерть Америці». Не кажучи вже про те, що процес урегулювання ситуації вона доручила Іранові, який слугує її проекту у регіоні, у тому числі і Ємен. До чого тоді цей страх?!

Отже, ситуація складається так, як хоче того Захід, а не так, як бажає це народ. Гірше за те, вона складається всупереч Господу світів, накликаючи на себе гнів Його. Замість того, щоб ці політичні сили закликали до виконання законодавства Всевишнього Аллаха і головування Його слів, а саме для встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування. Ми бачимо, як вони освічують (вважають святим) ідол постановок діалогу, яким повністю верховодить Захід у відповідності з критерієм вигоди в контексті своєї доктрини (відділення релігії від життя» основаної на компромісному рішенні. Цим він хоче стерти останнє, що залишилося від Ісламу в житті єменців. Воістину, боротьба для того, щоб тимчасово подавити біль або усунути один уряд, щоб його місце посів уряд, буде дешевою боротьбою, якщо не завершиться ісламським правлінням і встановлення ісламської держави. Що ж говорити тоді, якщо ця боротьба завершується висвітленням діалогу під жорстким контролем Заходу. Коли його агенти горланять і закликають до громадянської, республіканської та демократичної держави, яка тільки загострить страждання людей і збільшить розкрадання їх багатств?! Адже в корні злочину витікають з огидних понять громадянської держави і його законів. Якщо б вони відали про це!

О жителі Ємену! Ми закликаємо вас до істинної зміни, яка приведе вас до вдоволення Всевишнього Аллаха. У ньому ваше щастя, добробут, безпека життя, честі і майна, і стабільність. Ми закликаємо вас до відновлення прозорого і бездоганного ісламського життя у затінку Праведного Халіфату за методом пророкування. Воістину, Аллах перебуватиме з вами і не позбавить їх віри.


Інформаційний відділ Хізб ут-Тахрір у Ємені
18 Зуль-Каада
13/09/2014  

Головне меню