Зупиніть війну у Ємені та у регіоні і спрямуйте вашу «Бурю рішучості» на євреїв-окупантів землі Нічної подорожі пророків!

Ємен
Друкарня

Кілька держав Перської затоки на чолі з Саудівською Аравією проголосили про початок масштабної військової операції у Ємені проти аль-Хоусі (хоусітів) та їх союзників, яка отримала назву «Буря рішучості».

Операцію було почато після опівночі у четвер 26.03.2015. Потім й інші арабські країни заявили про свою підтримку операції та про свою готовність брати участь у цьому процесі, серед яких були Єгипет, Марокко, Судан та Йорданія, а також Пакистан.

Країни Перської затоки (за виключенням Оману) на чолі з Саудівською Аравією виправдали цю операцію тим, що вона проводиться у відповідь на прохання президента Ємену Абд Раббо Хаді захистити Ємен та його народ від постійної агресії аль-Хоусі, яка погрожує безпеці регіону, а також миру і безпеці сусідніх держав. Також виправданням стало надання допомоги Ємену у протистоянні терористичним організаціям, таким як «Аль-Каїда» та «ІДІЛ», а також те, що законність цієї операції гарантована на основі принципу самооборони, закріпленого у статті 51 Уставу ООН, і на основі Уставу Ліги арабських держав, як і на основі ідеї спільної оборони арабських країн.

Посол Саудівської Аравії у Вашингтоні Адель аль-Джубейр раніше повідомив журналістам, що Ер-Ріяд зв’язувався з Вашингтоном з приводу цих подій, але Сполучені Штати не є членом альянсу, який включає в себе десять країн. Білий дім також заявив, що президент США Барак Обама погодився надавати технічну допомогу та розвідувальну підтримку у військовій операції під керівництвом Саудівської Аравії у Ємені, щоб розбити бойовиків аль-Хоусі. У своїй заяві Білий дім додав: «У силу того, що американські війська не беруть участі у прямих військових діях у Ємені, ми вирішили на підтримку цих зусиль створити спільне планування з Саудівською Аравією для координації військової та розвідувальної американської допомоги». А також сказав, що Сполучені Штати уважно стежать за погрозами «Аль-Каїди» у Ємені, «як і будуть продовжувати вживати необхідні заходи для запобігання поточним та майбутнім загрозам для США та своїх громадян», - як передає арабський канал «ВВС».

Ми в Інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір Ємену бажаємо підкреслити наступне:

1. Ця війна йде не на користь Ісламу, мусульман, а особливо – нашого народу у Ємені. Навпаки, вона накличе на них багато лих, як і здійснить те, чого бажає невірний Захід (зокрема Америка) у Ємені і в усьому регіоні – втягнути народ у іще більшу війну та племінні смердючі конфлікти, категорично заборонені Ісламом.

2. Саме ці правителі на чолі з правителями Саудівської Аравії та Ірану штовхають народ Ємену і всю Умму до конфлікту, який йде на користь невірному Заходу, на додаток до утвердження (зміцнення) своїх хитких престолів. Усе це робиться з метою обману Умми у тому, що вони начебто захищають релігію та її святині під різноманітними вбраннями рухів після того, як стала очевидною їх суть і проявилася їх боротьба проти Ісламу та мусульман у багатьох ісламських землях, а особливо – у Сирії, Іраку та ін.

3. Ворогуючі партизанські сили у Ємені, у тому числі – бойовики аль-Хоусі, є тими, хто створює привід для зовнішніх втручань. Це вони привели країну до цієї кризи та порочності через потрапляння до рук тих правителів, які принизили їх та підкорили їх країни зовнішнім силам, зробивши їх інструментом, пішаками та розмінною картою у міжнародних конфліктах, які вирують у регіоні. І найбільш важливими серед них є питання Іраку, Сирії та Ємену.

4. Ці правителі починають якось рухатися лише у тому разі, якщо невірний Захід на чолі з Америкою дасть сигнал. А тому правителі Ірану координують свої дії з Америкою в Іраку та Сирії для знищення народів. Так само і правителі Саудівської Аравії координують свої дії зі Сполученими Штатами у Ємені та інших країнах. І усі вони об’єднуються у боротьбі з тероризмом, який став терміном, пов’язаним з реальністю лише у війні з Ісламом та мусульманами.

5. Боротьба між мусульманами заборонена, за виключенням визначених Шаріатом положень. В основі ж вирішення проблем між мусульманами ґрунтується на примиренні та настанові, а також – на підкоренні Шаріату Аллаха і на його виконанні. Однак, на жаль, боротьба знаходиться не в руках ворогуючих сторін, навпаки, вона в руках маріонеткових правителів, які фінансують її, підкорюючись наказам колонізаторів у слугуванні їх планам.

6. Народу Ємену та усій Уммі необхідно усвідомлювати сутність цих правителів – що вони є агентами, які витрачають свій потенціал на розпалювання війн та смут всередині Умми, у той час як народ Палестини закликає про допомогу від вогню євреїв-окупантів. Однак це не приводить нікого з них у рух, окрім рідких заяв та порожніх брехливих вигуків.

7. Ті ж, хто бере участь у роздмухуванні цих чвар та в ускладненні ситуації з числа так званих «вчених», «шейхів» та «представницьких осіб», - усі вони насправді є вершиною поверх усіх лих, які вносять оману в Умму, відхиляючи її від доленосних для неї питань і справжніх причин усіх її лих. Як же може бути інакше, якщо у найважчі часи для цієї Умми, які прийшли з боку її ворогів, вони виправдовують слабкість та неспроможність своїх маріонеткових правителів?!

8. І нарешті, положення народу Ємену й усіх мусульман виправиться виключно у затінку Ісламу і його держави – держави Праведного Халіфату за методом пророкування, яка об’єднає їх усіх та поведе до своєї милості, турботи, доброго ставлення та до вирішення суперечливих питань серед них. Ми закликаємо усіх мусульман розпочати роботу разом з Хізб ут-Тахрір для здійснення цієї мети.
 

О Аллах! Збережи Ємен та інші країни мусульман від хитрувань та змов агентів та ворогів.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ємен
Четвер, 06 Джумада ас-сані 1436 р.х.
26.03.2015
№ H.T.Y. 192

Головне меню