Аль-Хоусі (хоусіти) заарештували одного з членів Хізб ут-Тахрір за те, що він розповсюджував прес-реліз, який викриває та засуджує «Бурю рішучості»!

Ємен
Друкарня

У понеділок 30.03.2015 бойовиками аль-Хоусі у районі Райда області (мухафаза) Амран у своєму власному будинку був заарештований наш брат – сорокатрирічний професор Мутаххіра Ахмад ар-Рашиді, який працює директором однієї зі шкіл у цьому районі.

Його було відправлено до обласного відділку поліції. І це сталося після того як він розповсюджував прес-реліз Хізб ут-Тахрір під назвою «Нарешті маріонеткові правителі привели у рух свої літаки… Але для чого? Для битви з мусульманами, а не для битви з їх ворогами!». У прес-релізі говорилося: «Літаки цих правителів прийшли у рух для атаки Ємену замість того, щоб атакувати іудеїв, при тому, що іудеї знаходяться до них ближче, ніж землі цариці Савської! В обґрунтування своїх вчинків вони заявляють, що прагнуть захистити киблу мусульман, хоча вона не є окупованою, на відміну від першої кибли, яка закликає до нас зі сльозами! Їх літаки летять туди задля виконання планів невірних колонізаторів, але не летять для порятунку благословенної землі, яку захопили найгірші вороги мусульман!».

Аль-Хоусі та деякі політичні сили були роздратовані прес-релізом, виданим Хізбом, хоча це було викриттям істини і не було лестощами стосовно когось із правителів, партій або організацій. За увесь час існування Хізб ут-Тахрір завжди був лише застерігаючим наставником, який викривав плани Заходу та його агентів з числа маріонеткових правителів, їх соратників та прихвостнів, ким би вони не були, чи усвідомлювали вони це або не усвідомлювали. Хізб завжди дивився на це виключно через призму Шаріату, як і не користувався нічим іншим, окрім Шаріату, у своїх позиціях і у своєму русі, як і не дивився ніколи на сторони конфлікту через смердючий племінний погляд (або погляд релігійних течій), за допомогою якого Захід прагне розпалити конфлікт. Навпаки, увесь погляд Хізбу та його аналізи у відношенні подій, які відбуваються – це глибокий осяюючий погляд, який описує реальність такою, яка вона є, навіть якщо зацікавлені сторони, що приймають участь у конфлікті у Ємені, не терплять гіркої правди та щирих порад.

У своєму прес-релізі Хізб пояснив сутність конфлікту у Ємені та природу сторін, які беруть у ньому участь, наголосивши, що це – міжнародний англо-американський конфлікт. У релізі приводилося наступне: «Америка надала допомогу хоусітам за допомогою Ірану, який озброїв їх та спорядив, щоб вони мали можливість отримати домінування у Ємені силою, оскільки Америка знає, що основну політичну опору в країні має Англія. Таким чином хоусіти припустили, що тепер вони мають силу, яка дає їм можливість лідерства у Ємені, і тому вони взяли в облогу президента, щоб він передав їм правління та можливість видавати закони. Він підписував з ними домовленості, намагаючись якось відкласти вирішення цього питання, і так тривало допоки вони не взяли його під домашній арешт. Він зміг втекти від них і прибути до Адену, але вони пішли за ним. Тоді він втік від них удруге. Так для хоусітів затягнулося вирішення їх справи і віддалилася від них кінцева мета, тому вони почали розходитися по країні, не знаходячи для себе зручного притулку. Але  за ними не пішли прибічники Алі Салеха, який став співучасником хоусітів на випадок програшу Мансура Хаді, готовий їх зрадити у тому випадку, якщо вони програють (або якщо програш торкнеться їх хоча б частково)! І ознаки цієї зради стали явними». Потім Хізб продовжив у своєму релізі аналізувати військові удари під назвою «Буря рішучості», яких стали завдавати сусідні з Єменом країни по хоусітах, сказавши: «Америка усвідомила, що її прибічники хоусіти потрапили у скрутне становище і стали розходитися, оскільки вони не можуть добитися домінування в країні, як і не можуть повернути собі минулу силу, хоча Америка хотіла використати їх для обмежених військових дій та вбити одним ударом двох зайців. І тому вона виставила їх жертвою після того, як у розумах людей затвердилося, що вони – вороги, після чого вона хоче у цій стресовій ситуації прийти до компромісу, як зазвичай вона це робить, якщо не може вирішити проблему самотужки. Це видно з того, що відбувається. Саудівська Аравія провела переговори зі США, перш ніж почати військову операцію. Саме американські агенти ведуть фактичну військову операцію, особливо – Сальман, король Саудівської Аравії, та Сісі, президент Єгипту. Що ж стосується інших країн Перської затоки, Йорданії та Марокко, то вони (відповідно до природної політики Британії) йдуть пліч опліч з Америкою, щоб потім Британія мала певне положення у майбутніх переговорах із розділу єменського торту на сфери впливу. І хоча посиленні військові справи іноді успішні для початку відкриття переговорів. Але буває й так, що вони зазнають невдачі, і тоді усе починається знову, і лихо поглинає Ємен, який зовсім нещодавно був щасливий у ті далекі дні, коли на його чисту землу ще не ступала нога агентів та невірних колонізаторів».

Ми знаємо, що серед послідовників так званих «ісламських рухів» є багато щирих людей, і один з таких рухів – Аль-Хоусі, однак однієї щирості недостатньо без усвідомлення того, якою є міжнародна ситуація та положення маріонеткових правителів. І якщо аль-Хоусі та сторони, які беруть участь у конфлікті у Ємені та у регіоні, гніваються, коли їх називають маріонетками, так нехай же звернуть увагу на сенс цього терміну, щоб зрозуміти, що маріонетка – це той, хто виконує плани ворога, знає він про це чи ні. Хай же знають усі вони, що брати з Хізб ут-Тахрір продовжать свій шлях до обіцянки Аллаха, сподіваючись на Нього, допоки Всевишній не проявить свою релігію і не встановить Праведний Халіфат за методом пророкування, або поки по них не залишиться лише пам'ять. Нехай вони знають, що брати з Хізбу – це запобіжний клапан цієї Умми, і що вони, з волі Аллаха – її керівники в усіх речах, у єднанні рядів, в усуненні розрізненості, у викритті ворогів, у встановленні ісламського правління, у протистоянні словом істини та у настанові для кожного мусульманина. І воістину, це неважко для Аллаха. Так нехай же негайно звільнять професора Мутаххіра ар-Рашиді й кожного, кого було несправедливо затримано.

وَاللّهُ لاَ يُحِبُّ الظَّالِمِينَ

«Воістину, Аллах не любить беззаконників» (3:57).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ємен
Вівторок, 11 Джумада ас-сані 1436 р.х.
№ H.T.Y. 193
31.03.2015

Головне меню