Мусульмани у Китаї наражаються на злочини в умовах мовчання світу і відсутності халіфа мусульман

Ємен
Друкарня

У межах глобальної кампанії «Звірства Китаю у Східному Туркестані припиняться лише з появою Другого Праведного Халіфату» делегація Хізб ут-Тахрір в Ємені спробувала передати офіційного листа у посольство Китаю в Ємені.

Проте офіційного представника Китаю в Ємені не виявилось. Причиною тому служить п’ятий рік озброєного конфлікту між Англією і Америкою всередині країни.

Народ Ємену, незважаючи на свої страждання і негаразди через цей конфлікт, не забуває по своїх братів і сестер по вірі в окупованих Китаєм землях. Адже акида(світогляд) Ісламу є найміцнішим зв’язком між мусульманами, незалежно від того, де вони проживають. Проте сьогодні у мусульман немає своє держави, яка збере їх під своїм крилом і захистить від невірних держав. Сьогодні ми бачимо, як слова Пророка Мухаммада ﷺ у Мединській угоді втілились у життя: «Усі вони (мусульмани) складають одну Умму, окрему від інших людей».

Сьогодні мусульмани у Східному Туркестані, зокрема — мусульмани-уйгури, піддаються жорстким стражданням з боку китайської влади. Протистояння між мусульманами і китайською владою не є чимось новим, зокрема, варто відзначити події, які трапились у 1863 році.

Східний Туркестан є найбільш східною околицею мусульманських земель. Ці землі постійно наражались на китайські атаки. Так, наприклад, у 1949 році більше одного мільйону уйгурських мусульман загинуло у ході зіткнень з комуністичним режимом, на чолі якого стояв Мао Цзедун. Саме Мао Цзедун позбавив цей регіон незалежності і приєднав його до Китаю. Далі він спробував переселити мусульман всередину Китаю, тим самим бажаючи спустошити регіон, проте мусульмани-уйгури просто так не здались, вони підняли повстання, подібні повстанням у 1933 і 1944 роках. Повстання проти китайської окупації тривали — так у 2009 році трапилось чергове повстання.

Саме прихильність Ісламу і послужила основною причиною безумної ненависті китайців до мусульманам-уйгурів. Нападки на мечеті стали однією із головних цілей з боку Китаю. Так у 1949 році було зруйновано біля 25 тисяч мечетей, залишилось недоторканими лише біля 500. Сьогодні Китай відмовився від частини комунізму у своїй економіці, але як і раніше продовжує переслідувати будь-які прояви релігійності, особливо серед молоді. Таким є політичний курс Китаю у Східному Туркестані.

З причини наявності величезних природних ресурсів, особливо нафти, у цьому регіоні (Китай називає його «Сіньцзян») він став новою колонією. Тому Китай намагається спустошити його від мусульман, переселивши останніх у внутрішні райони Китаю, а на їх місце намагається заселити китайців народності хань. Це призвело до того, що сьогодні уйгурів у Сіньцзяні проживає усього лише 40% від загальної маси. Китай переселяє уйгурів у південні і сільські райони. Ці райони відрізняються особливою бідністю, зокрема там, куди переселили мусульман.

Незважаючи на усе це, у Східному Туркестані збереглась життєва сила мусульман, що дозволило повернути прояви Ісламу у життя, особливо у сільській місцевості. Хвилювання, які протікали і протікають у цьому регіоні, зробили його відмітним нестабільністю через вибухи і акти насильства проти держави, а також через постійне бажання мусульман відокремитись від Китаю. Отож, Східний Туркестан став уразливим місцем китайської держави зсередини. Тому Китай підсилено контролює те, як проходить життя мусульман-уйгурів, не дозволяючи ЗМІ стежити за арештами і стратами. Також Китай стежить за мусульманами, які втекли за кордон і розповідають про звірства у Китаї. Китай під приводом «тероризму» зміг заарештувати і повернути багатьох із них назад через міжнародні канали співпраці у сфері безпеки, особливо із країн Центральної Азії і Пакистану.

Сумним фактом є те, що ці звірства проти мусульман кояться на очах багатомільйонної Умми, і вона не спричиняє ніякого тиску для припинення цих звірств. Причина цього полягає у тому, що сьогодні мусульмани роздроблені і не об’єднані під затишком Ісламської Держави, але ж наявність цієї держави є фардом для кожного мусульманина. Саме тоді мусульмани набудуть свого захисту в особі халіфа, який попіклується про їх справи. Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

وَإِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються»(Бухарі).

Лише тоді Китай та інші країни припинять утискати мусульман, адже вони будуть усвідомлювати, що на їх агресію відповідь буде більш аніж дзеркальною. Адже Аллах — Всесильний, Могутній.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
№ 16/1440
Понеділок, 16 Шабана 1440 р.х.
22.04.2019 р.

Головне меню