Хоусіти закликали ООН прийняти на себе управління нафтовими багатствами Ємену

Ємен
Друкарня

Хоусіти закликали ООН організувати продаж єменської нафти і використати прибутки для фінансування  імпорту палива і виплати зарплат державному сектору через Центральний банк.

Про це на своїй сторінці у «Twitter» написав Мухаммад Алі аль-Хоусі, голова Вищого революційного комітету хоусітів.

«Ми закликаємо ООН і Раду Безпеки створити механізм продажу єменської нафти із плаваючого резервуару «Сафір», — написав Мухаммад Алі аль-Хоусі.

Голова вищого революційного комітету хоусітів додав, що продаж нафти через ООН дозволить «накопичувати і імпортувати нафтопродукти, дизельне паливо і природний газ, які представляють собою необхідні матеріали для громадян, а також повертати прибутки від продаж банкам Сани і Адену для виплати заробітної плати усім працівникам у зоні їх контролю».

Така позиція хоусітів у відношенні ООН недивна. Адже ця організація постійно підтримує і рятує їх, будь то за допомогою політичних дій або економічної допомоги, яка збирається від імені єменського народу на конференціях донорів. Більшу частину цієї допомоги забирають хоусіти, і вони використовують її у своїх інтересах. ООН виконує в Ємені колонізаторську роль, яка полягає у продовженні війни з метою розширення можливостей хоусітів. Це відповідає інтересам Америки, яка прагне втягти хоусітів у правління Єменом і поставити їх під контроль Саудівської Аравії замість Ірану. Політика Білого дому при Дональді Трампі направлена на те, щоб обмежити роль Ірану у регіоні і дати важливу роль новим, більш залежним агентам. Особливо це стосується короля Саудівської Аравії Сальмана і його сина, наслідного принца Мухаммада, яких президент Трамп вважає покірними агентами з величезною сумою грошей, і необхідно використати їх в інтересах Америки, адже вона утримає їх трон, який рушиться.

Заяви Мухаммада Алі аль-Хоусі демонструють ознаку того, що хоусіти співпрацюють з ООН і прагнуть розширити її можливості у країні. Вона ж, у свою чергу, прагне розширити їх можливості в Ємені, одночасно працюючи над продовженням війни і збільшенням заробітку через торгівлю провізією голодного народу. ООН день і ніч повторює, що Ємен заходиться на грані катастрофічного голоду, щоб привабити підтримку і гранти, прикриваючись стражданнями народу. У той же час вона краде допомогу, зібрану на донорських конференціях, і надає її своїм міжнародним і місцевим організаціям, які виконують американську програму в Ємені. Величезна частка цих засобів іде на набір співробітників самих організацій, а також на їх ідейну і моральну обробку за допомогою високих зарплат, які спокушають людей у такій тяжкій економічній ситуації у країні.

Як можна довіряти ООН, яка з самого початку війни в Ємені зібрала на конференціях донорів більше 8 млрд. доларів і розподілила ці засоби серед десятків своїх організацій? Серед найбільших організацій, які отримали ці засоби, були наступні: Всесвітня продовольча програма (ВПП), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Всесвітня організація охорони здоров’я (ВОЗ), Управління Верховного комісара ООН по справам біженців (УВКБ ООН) та інші місцеві організації, які отримали менші частки. У загальній кількості біля ста міжнародних та місцевих організацій, по даним ООН, отримали 2652595525 доларів. Проте народ Ємену як і раніше страждає від зубожіння і хвороб, і усі ці організації разом з ООН не вирішили жодної проблеми. Навпаки, вони приносять лише кризи і заробляють на стражданнях народу мільярди доларів, а постраждалим дістаються лише крихти. Ніколи не набуде успіху той народ, який усі свої проблем звалив на колонізатора та його організації, посадивши їх на свою шию. Всевишній Аллах говорить:

وَلَن يَجۡعَلَ ٱللَّهُ لِلۡكَٰفِرِينَ عَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِينَ سَبِيلًا

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Також Він говорить:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ ٱلۡكَٰفِرِينَ أَوۡلِيَآءَ مِن دُونِ ٱلۡمُؤۡمِنِينَۚ أَتُرِيدُونَ أَن تَجۡعَلُواْ لِلَّهِ عَلَيۡكُمۡ سُلۡطَٰنٗا مُّبِينًا

«О ті, які увірували! Не беріть невіруючих собі у помічники і друзі замість віруючих. Невже ви хочете надати Аллаху очевидний довід проти вас самих?» (4:144).

Жителі Ємену бути втягнуті у цю заборонену по Ісламу війну. Протиборчі сторони відкрили джерело страждань людей і зробили ареною англо-американського конфлікту, який ведеться за допомогою місцевих і регіональних інструментів. Спочатку колонізатори розв’язують брудну війну. Потім з’являється «світова організація» ООН і виконує свою огидну задачу. До неї, без якого-небудь сорому, починають звертатись сторони конфлікту, кожна із яких вважає себе правою, а своїх вбитих — мучениками. Жоден із учасників війни не представив Іслам у якості образу життя і проекту відродження, і не звертається до нього у вирішенні конфліктів. Більше того, вони не застосовують Шаріат Аллаха у життєвих справах на контрольованих територіях. Замість цього вони одну за другою пропонують ініціативи по створенню світської громадянської держави лише для того, щоб вдовольнити свої західних господ — ворогів Ісламу і мусульман.

Єдиний шлях порятунку полягає у відновленні панування Ісламу, створенні держави і  вирішення суперечок по Шаріату. Лише так можна набути сили і гідного життя, вигнавши із своїх земель колонізаторів, об’єднавшись зі своїми братами по вірі і відмовившись від усіх видів розділення. Ми закликаємо мусульман до встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який здійснить усі ці цілі


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
№ H.T.Y. 17 / 1440
Четвер, 26 Шабана 1440 р.х.
02.05.2019 р.

Головне меню