Англія прагне вигнати КСА із південного Ємену, щоб там залишились лише сили ОАЕ

Ємен
Друкарня

07.09.2019 щоденна єменська газета «Al-Thawra» з посиланням на англійську газету «Independent» опублікувала матеріал із мухафази Ель-Махра, у якому було розташовано попередження про те, що тривале знаходження сил КСА у мухафазі Ель-Махра може привести до зіткнень і конфронтації між силами КСА і силами ОАЕ, які також розташовані в Ель-Махра.

Присутність сил КСА в Ель-Махра також хвилює Оман. Тому стратег Абдуллах аль-Гіляні (AbdullahAl-Gilani) із Маската заявив: «Эль-Махра є заднім двориком для Омана. Ми зробили великий внесок у розвиток інфраструктури Ель-Махра, і між нами — сильні політичні зв’язки». Оман вважає Ель-Махра своєю територією через сусідство з нею. У свій час Оман по-тихому провернув велику роботу через вірні йому племена Ель-Махра. Більше того, Оман підштовхнув ці племена до конфронтації з силами КСА, але у цей же час Оман вітає сили родини Аль Нахайян і вважає їх гідною альтернативою.

Англія направила своє послання Америці у виді додаткових військових підкріплень до вже наявним силам в аеропорті Ель-Гайда. Це трапилось після того, як Англія зрозуміла, що уряд КСА скористався тим, що відбувається між Хаді і перехідною радою.

Елізабет Кендалл із Оксфордського університету заявила: «Військова присутність сил КСА в Ель-Махра не дозволяє ОАЕ розгорнутись на півдні». Тому ми можемо спостерігати, як влада КСА не обмежилась прокладанням нафтової через порт Ніштун, але й побажали поглибитись у південні землі Ємену. Завдяки подібним речам стає зрозумілою сутність відносин між КСА та ОАЕ. Варто нагадати, що обидва гравця є ключовими у коаліції проти хоусітів в Ємені.

ОАЕ вступили у коаліцію, щоб зберегти інтереси Англії в Ємені. У той же час Сальман і його син виконують ту ж роль, але вже для Америки. КСА та ОАЕ виконують накази і реалізують плани своїх хазяїв беззаперечно.

Що стосується народу Ємену, то він передав свою справу у руки однієї із конфліктуючих сторін, проте така дія дозволила Заходу терзати його землю на частини. Причина цього полягає у тому, що народ далекий від правильного шляху. Проте якщо б народ підкорився Аллаху, взяв Іслам у якості основи для життя, встановив Другий Праведний Халіфат, то це дозволило б йому добитися успіху і позбутися від страждань, які звались на його плечі.

 

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
№ 02/1441
Середа, 12 Мухаррама 1441 р.х.
11.09.2019 р.

Головне меню