Американсько-британський конфлікт в Червоному морі — нічого спільного з сектором Газа

Ємен
Друкарня

Прес-реліз

Британський інститут Чатем-Хаус викриває американську політику в Баб-ель-Мандебській протоці і Червоному морі, здійснювану Іраном руками хусітів в противагу британській колоніальній політиці.

Інститут, який спеціалізується серед іншого на дослідженнях Близького Сходу і Північної Африки, провів інтерв’ю з командуючим силами «Амаліка» на західному узбережжі Ємену і одним із восьми членів президентської ради в «легітимному уряді» Таріком Салехом на тему нападів хусітів в Червоному морі. Відповідаючи на питання, він сказав: «Те, що відбувається, не має ніякого відношення до подій в секторі Газа». Далі Тарік зазначив, що «це виключно іранські зусилля по встановленню контролю над Баб-ель-Мандебською протокою, аналогічно Ормузькій протоці, яка контролюється Іраном». Він звинуватив Іран в постачанні хусітів зброєю, спростувавши інформацію про те, що «арсенал зброї, якою володіють хусіти, може належати колишній єменській армії».

Інтерв’ю Чатем-Хауса з Таріком Салехом, опубліковане в газеті «Аден аль-Гад» в суботу, 02.03.2024, вважається спростуванням заяв його брата Яхьї Салеха, зроблених десятьма днями раніше грецькій газет, як про це повідомила газета «Аль-Умана» 22.02.2024, в яких той хвалив хусітів за те, що «вони осідлали хвилю війни в секторі Газа». В своєму інтерв’ю Яхья Салех сказав: «Хоча багато громадян Ємну не підтримують хусітів та їх методи, але вони підтримують їх дії в ім’я палестинського народу». Щодо питання про те, хто стоїть за хусітами і хто їх озброює, він відповів: «Їх зброя — це те, що дісталось їм із військового арсеналу Ємену, коли вони захопили владу». Ось тут і видна важливість того, що передають ЗМІ, особливо для політичної сили, яка володіє цією машиною. Так можна доносити до людей те, що у тебе є, і доставляти своє слово другу, щоб він знав, і ворогу, щоб він боявся.

В своєму інтерв’ю з Чатем-Хаус Тарік Салех неформально звинуватив американців в тому, що вони стояли за відведенням його військ, які знаходились в 700 метрах від входу у порт Ходейда декілька років назад. Як він зазначив, для цього відведення вони прикривались гуманітарними гаслами, хоча до сьогоднішнього дня не звертають ніякої уваги на те, що відбувається в Таізі і Марібі. Саме Америка за допомогою гуманітарних організацій і завдяки своєму політичному впливу перешкоджала вигнанню хусітів із міста Ходейда. Вигнання могло обернутись крахом для хусітів, якщо вони були б позбавлені прибутків від порту Ходейда. Тепер інтереси Британії лобіює Тарік Салех, який розташувався до примикаючого до Ходейди міста Мокка, де раніше базувався його дядько Алі Салех. Кожен гравець піклувався про свої інтереси, підтримує своїх пішаків і захищає їх від супротивників, які прагнуть їх розчавити.

Родина Алі Салеха, яка служила британцям протягом усього періоду свого правління в Ємені, принесла єменському народу немало лих і зіпсувала життя людей в усіх аспектах, сьогодні продовжує грати брудну роль в реалізації Британії і жертвує народом в услужіння невірному колонізатору і заради збереження його впливу в країні. Тому народ Ємену повинен скинути цю злочинну родину і викинути її на звалище історії, а також передати злочинців суду, щоб вони понесли справедливе покарання замість того, щоб продовжити допомагати британцям поневолювати країну.

Хіба ви не стали свідками того, як хусіти — «пішак Америки» — і Тарік Саліх — «пішак Британії», — які діють на користь своїх хазяїв в колоніальній боротьбі за Ємену, змагаються в тому, щоб назвати Червоне море міжнародними водами?! Хіба це не води мусульман, де європейцям взагалі заборонено плавати?! Скоро, з волі Аллаха, ці води повернуться під управління мусульман і під владу Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Ці води були відняті у нас після падіння нашої держави і після того, як влада перейшла в руки тих, хто не править по Ісламу і хто обернув свій погляд у бік ворогів. Нові правителі взяли курс на тих, хто усіма силами намагається захопити землі мусульман, розграбувати їх багатства і вбивати їх в самому серці світу. Хізб ут-Тахрір продовжує свою діяльність серед Умми і разом з нею, викриваючи зрадників і тих, хто стоїть за ними, а також розкриваючи їх плани, висвітлюючи шлях перед Уммою і працюючи над відновленням держави Ісламу. Аллах обіцяв нам перемогу, а Пророк ﷺ передвіщав повернення Халіфату. Це обов’язок мусульман. Аллах говорить:

وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمۡ دِينَهُمُ ٱلَّذِي ٱرۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚ يَعۡبُدُونَنِي لَا يُشۡرِكُونَ بِي شَيۡ‍ٔٗاۚ وَمَن كَفَرَ بَعۡدَ ذَٰلِكَ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
П’ятниця, 27 Шабана 1445 р.х.

 

Головне меню