Бандити в Ємені вже багато років не дбають про країну і живляться стражданнями народу

Ємен
Друкарня

Прес-реліз

На початку цього тижня, нарешті, була розблокована дорога аль-Хазджа аль-Мафаліс Тур аль-Баха, яка з’єднує провінцію Таіз з південними провінціями. Дорога була перекрита з початку війни в Ємені, тобто з 2014 року. І насправді груди пилу були прибрані і шлях був розчищений.

Дорога протяжністю 22 кілометри покладе край невеликій частині страждань людей, вимушених пересуватись по важкопрохідним і небезпечним тропам, де нерідко трапляються повені. Дорога скорочує час переходу з півтори години до 10 хвилин. Люди знов почали пересуватись по дорозі після того, як були позбавлені цієї можливості протягом багатьох років через ворогуючих між собою маріонеткових правителів. Важливо розуміти, що дорога була альтернативою головній дорозі, яка зв’язувала Таіз з південними провінціями яка досі не перекрита.

В провінції Таіз, як і раніше, низка основних доріг пересунення людей у бік Сани через аль-Хавбан: дорога Дамт-Каатаба в провінції аль-Далі, Маріб-Сана через Фарда-Нахім, дорога аль-Джарахі в Ходейді і Фахман в Абьяні. Страждання людей не обмежились тільки лише перекриттям доріг, через що вони були вимушені іти по іншим альтернативним, важкопрохідним і довгим шляхам, на яких вони втрачали життя і майно. Їх страждання підсилюються на пунктах переходу, встановлених конфліктуючими сторонами, де принижують людей, вимагають гроші і порушують їх спокій. До якого часу злодії будуть тероризувати населення Ємену?!

Пропозиції про розблокування доріг в Ємені були висунуті вже давно, але не отримали позитивної відповіді, оскільки конфліктуючі сторони не бояться Аллаха, а через страх втратити військові позиції вони не хочуть полегшувати страждання людей, заради яких нібито вони воюють. Дороги стали предметом політичних тяжб між сторонами конфлікту в Ємені. І жодна сторона не дбає ані про нужди, ані про страждання людей, які вимушені пересуватись довгими, важкими і небезпечними альтернативними шляхами. Першою перешкодою перед розблокуванням доріг в Ємені стали торговці війною, які розбагатіли під час конфлікту, який триває з 2014 року. Вони отримали від своєї торгівлі космічний прибуток і продовжують накопичувати його іще більше, незважаючи на те, що війна уносить життя людей. Яке їм діло до доріг?! Вони забули, що Аллах суворо карає тих, хто перешкоджає людям пересуватись по дорогам.

Дороги — це власність суспільства, і усі люди мають право пересуватись по ним, а тимчасова зупинка кого-небудь не повинна заважати іншим. Людина не повинна боятись за своє життя чи майно, пересуваючись по дорогам. Від Посланця Аллаха ﷺ були передані хадіси, в яких вказується навіть ширина доріг в ті часи. Повідомляється, що Пророк ﷺ заборонив людям сидіти на дорогах, якщо тільки не будуть виконувати усі вимоги: відповідь на привітання, опускання погляду і незаподіяння шкоди. Як же вони сьогодні можуть взагалі перекривати дороги?! Як вони можуть покладати на людей додаткові витрати?! Зло правителів Ємену і решти мусульманських країн досягла крайньої межі. Перекриття доріг в Ємені — лише мала частина страждань людей, які позбавлені майже усіх видів послуг. Правителі не зупинились на цьому, але й позбавили усіх послуг і розграбували країну. Народ не був захищений від їх зла і беззаконня, а навпаки, несправедливо ущемлявся в правах і грошах.

Аллах обіцяв суворе покарання тим, хто зупиняє людей на дорогах, подібно розбійникам:

إِنَّمَا جَزَٰٓؤُاْ ٱلَّذِينَ يُحَارِبُونَ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَيَسۡعَوۡنَ فِي ٱلۡأَرۡضِ فَسَادًا أَن يُقَتَّلُوٓاْ أَوۡ يُصَلَّبُوٓاْ أَوۡ تُقَطَّعَ أَيۡدِيهِمۡ وَأَرۡجُلُهُم مِّنۡ خِلَٰفٍ أَوۡ يُنفَوۡاْ مِنَ ٱلۡأَرۡضِۚ ذَٰلِكَ لَهُمۡ خِزۡيٞ فِي ٱلدُّنۡيَاۖ وَلَهُمۡ فِي ٱلۡأٓخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«Воістину, ті, які б’ються проти Аллаха і Його Посланця і прагнуть скоїти на землі нечестя, у відплату повинні бути вбиті чи розп’яті, або у них повинні бути відсічені навхрест руки і ноги, або вони повинні бути вигнані із країни. Це буде для них ганьбою в цьому світі, а в Останньому житті для них уготовані великі муки» (5:33).

Хіба не зрозуміло, що від цих правителів неможна очікувати турботи про народ?! Ніколи! Тому, жителі Ємену, приєднуйтесь до тих, хто гідно дбає про ваші справи після встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Хізб ут-Тахрір веде діяльність серед вас і разом з вами, щоб змістити тиранів і встановити Закон Аллаха.

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«А потім буде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
П’ятниця, 27 Шабана 1445 р.х.
08.03.2024 г.
26/1445

Головне меню