Халіфат – це питання життя і смерті для Умми, він - джерело сили

Туреччина
Друкарня

С ім’ям Аллаха Милостивого, Милосердного!

Ісламська Умма зі сходу до заходу уся живе у стражданнях: у деяких місцях в умовах окупації, в інших – в умовах війни, десь в умовах корупції, десь – піддається викраденням…Уся вона живе у несправедливості, пригнобленнях і стражданнях. Однак Ісламська Умма є кращою Уммою, виведеною серед людей у своїй правильній доктрині, всеохоплюючій системі для життя, своєму стратегічному положенні, величезних багатствах і величезному людському потенціалі. Так, Ісламська доктрина є єдино правильною доктриною, оскільки спирається на категоричні докази.

Ця доктрина переконує розум, наповнює серце заспокоєнням і цілком відповідає природі людини. Тому Умма, яка вірить у подібну доктрину, стає сильною своїм Господом і своєю великою релігією, оскільки вона не відхилилася від Аллаха і від своєї релігії, то її не торкнеться слабкість, і вона не буде ввергнута у приниження і ганьбу. Іслам як політична ідеологія є всеохоплюючою системою для життя і пропонує комплексні рішення і пропозиції, які стосуються усіх сфер життя. Враховуючи, що релігія Аллаха є досконалою релігією, Умма не потребує будь-якої іншої релігії, ідеології, системи чи законів, окрім Ісламу. Оскільки закони Ісламу живі і пильні у рішенні проблем людей, рухаючи їх життя відмітним чином, що підходить у будь-який час і в будь-якому місці. Також Ісламська Умма живе в серці земної кулі, і значна частина стратегічних місць розташована в Ісламських країнах, на її території знаходяться найбільш важливі затоки і коридори. Найбільші у світі запаси нафти і газу, гірничодобувної промисловості, водних ресурсів і родючих земель та найбільші багатства лежать в Ісламських землях, будучи майном усіх мусульман. Мусульмани складають 1,6 мільярди людей у світі, у додаток високої долі молодих і динамічних людей. Окрім того, Ісламська умма, її історія і цивілізація, культура і знання, її внесок у мистецтво і технології зайняв велике місце в історії людства у керівництві і світлі, яке розповсюдилося на всі чотири сторони світу.

Так як же сильна і міцна Умма, багата і динамічна в житті як ця, опинилася зараз під окупацією і масовими вбивствами, війнами, у бідності, злиднях та усіх видах злочинів?! Чи є інший народ у світі, який живе у такій же ситуації?! Усі народи з аналогічним потенціалом сили сьогодні стали великими і потужними утвореннями, такі як Сполучені Штати, Європейський союз, Росія і Китайська Народна Республіка. Їм вдалося піднятися на ці високі положення? дякуючи мобілізації своїх можливостей. Таким чином, основна проблема Ісламської Умми – питання життя і смерті для неї у справжній час – це відсутність політичного керування, яке понесло б Іслам всьому світові, об’єднавши під своїм керівництвом усіх мусульман. Саме тоді в руці подібного керівництва зберуться усі джерела сили. Цією владою є Ісламська держава, а форма правління в Ісламі – Халіфат! Сьогодні ось вже 90 років суму зі дня зруйнування Халіфату. Відсутність Халіфату є основною причиною того, що Ісламську Умму захоплено і принижено. У той час як ця Умма панувала над усім світом під керуванням єдиного Халіфа, у затінку єдиної держави. Ця держава безперечно зберігала провідне положення над усім світом на протязі декількох століть, де здійснювалося правління на мільйони квадратних кілометрів Ісламської землі з боку єдиного Халіфа і з одного центру.

Тому невірні, які звернули увагу на цей факт, чудово знають, що вони не будуть жити спокійно і не зможуть панувати над світом, не зможуть грабувати народи світу без зруйнування Халіфату. Вони жили у страху від Халіфату, який об’єднував усіх мусульман в єдине ціле. Ці невірні, які боялися Халіфату вчора, сьогодні бояться можливості його повернення, а тому нападають на мусульман в усьому світі від Сирії до Центральної Африки, від Америки до Криму, від Татарстану і до Палестини.

У чому немає жодних сумнівів так це те, що Всевишній Аллах виконає свою обіцянку і підтвердить добру звістку Посланця ﷺ, і в той момент не допоможуть їм усі ці війни і окупації, напади і форми захисту. Це тому, що перша добра звістка – це встановлення Халіфату знову: «…потім буде Халіфат за методом пророкування», - і того дня невірні помруть від страху. А друга добра звістка – це відкриття Риму, що стане символом виходу людей з темряви невір’я до світу Ісламу.

І хіба не достатньо мусульманам слів Всевишнього:

وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ

«І Нашим боргом було допомагати віруючим» (30:47).


Хізб ут-Тахрір 27 Рабі ас-сані 1435
Туреччина 27/02/2014

Головне меню