Друг у той день стає ворогом другу, за винятком богобоязливих

Туреччина
Друкарня

О вівторка 17 грудня 2013 року у Туреччині пройшли розслідування по справах корупції та хабарництва, у ході яких було затримано 89 осіб. Вони проводились серед політиків та бізнесменів, дітей міністра внутрішніх справ, міністра економіки, міністра навколишнього середовища та урбанізації, бізнесменів, мера муніципального району Стамбула Фатіх, його помічника, управляючого банком та багатьма працівниками державних закладів. У результаті допитів 65 людей були звільнені до суду, а 24 — арештовані по звинуваченню у корупції та хабарництві.

Протягом 11 років до сьогоднішнього дня прем’єр-міністр Ердоган годував народ обіцянками боротися проти корупції та хабарництва, боротися з тими, хто посягнув на грошові засоби та майно народу, і закликати до відповіді усіх, хто бере або дає хабарі. Ці політики, знаючи, що в основі капіталістичної системи лежить колоніалізм та заробіток забороненим по Ісламу шляхом, представили себе непогрішимими державними діячами, приховавши своє істинне обличчя. Уклали штучні союзи з джемаатом (Фетхуллах Гюлен) та національними джемієтами для запровадження панування американської політики та захисту своєї влади. Будучи союзною та вірною США партією, розміняли території мусульман на ідеї альянсу цивілізацій, діалогу релігій та ісламського лібералізму, для запровадження яких вони працювали день і ніч. Тепер же, партія СР (справедливості та розвитку) та джемаат платять по рахункам за цей брудний союз з США.


Партія СР, яка зарекомендувала себе ісламською, показала себе перед народом Туреччини повністю загрузлою у корупції та хабарництві. Таким чином, ці керівники розтоптали сутність мусульманина. Суспільство, яке повинно було наказувати схвалене та утримувати від засуджуваного, будучи ісламським — загрузло у матеріальній цінності капіталізму та мирської користі.

О, керівники! О ті, що клялись жертвувати себе Аллаху! Чому ви не обрушили свій гнів на тиранів та невірних за кров, пролиту в Іраку, Афганістані, Палестині та Сирії? Чому ви не поскаржились Аллаху на жорстоких правителів — зрадників? Чому не проклинали ворога Ісламу — невірного Америки? Чи не заради цього повинні були бути розкриті руки Аллаху? Чому ви щиро не розкрили руки для приходу допомоги Ісламу? Чому ви віддали перевагу своїм потребам перед потребами та біллю мусульман? Чому не закликали мусульман до єдності проти невірних?

О, керівники! Чому ви не розтоптали незламне почуття дружби та братства мусульман? Чому утворили ці гнилі союзи на основі користі? Чому ви не проявили дбайливого ставлення у втіленні Ісламу та шаріатських законів, як в збереженні своєї влади і міністрів, що перебувають під вашою опікою. Іслам несе честь та могутність. А слабка капіталістична демократична система тагуту — приниження.

لۡأَخِلَّآءُ يَوۡمَئِذِۢ بَعۡضُهُمۡ لِبَعۡضٍ عَدُوٌّ إِلَّا ٱ لۡمُتَّقِينَ 

“Друг у той день стає ворогом другу, за винятком богобоязливих” (43:67)


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Туреччині

20 Сафар 1435 г.х.
23.12.2013
No: TR–BA–2014–MB–TR–028

Головне меню