Настав час дізнатися, хто ж насправді стоїть за хаосом і терором

Туреччина
Друкарня

Наші землі стали областю врегулювання інтересів США і західних держав, які вважають Туреччину своїм союзником. Де б не проявлялися хаос, кровопролиття і терор - там видно інтереси цих капіталістичних країн.

Ці країни продовжують колонізаторську війну в мусульманських землях для підтримки своїх економічних і політичних інтересів. У числі ж загиблих, як завжди, виявляються невинні мусульмани і просте населення. Але, незважаючи на все це, Туреччина досі продовжує співпрацю і дружбу з колоніальними державами.

Ми, Хізб ут-Тахрір в Туреччині, розкривали громадськості і привертали увагу політиків і влади до кожного удару ворога. Після теракту в м. Суруч 20 липня 2015 року, ми заявили: «Справжніми винуватцями теракту в Суруч є західні імперіалісти, які заповнили світ гнітом, кров'ю і сльозами», - і що теракт був результатом розділу інтересів щодо Туреччини між Америкою і Англією. У прес-релізі, опублікованому 11 серпня 2015 року під назвою «Це колоніальні Америка і Англія зазіхають на життя тюрків-мусульман і курдів-мусульман», ми підкреслили прагнення західних держав нацькувати один на одного два мусульманських народу наступними словами: «Жоден з кроків, зроблений з припинення тридцятирічного кровопролиття, не є щирим, тому що ті, хто приймає ці кроки, діють, спираючись або на Америку, або на Англію. Ці протистояння і братська війна закінчаться лише тоді, коли піде влада невірних, коли у них не буде права голосу і коли вони залишать наші землі». І знову ми звернулися до влади, яка не витримала ніякого уроку в результаті теракту в провінції Хаккарі 6 вересня 2015 року та подібного інциденту 8 вересня того ж року в провінції Ігдир, вказавши їм на основних винуватців і тих, хто підтримує цей терор, попередивши їх: «ви не загасите цей вогонь, поки ви не зміните своїх друзів».

Країни-імперіалісти 10 жовтня 2015 року вибрали Анкару для досягнення своїх цілей. Після серії вибухів двох бомб загинуло понад 100 людей і сотні отримали поранення. Ми показали справжнього вбивцю владі, яка була в очікуванні засуджень терору з боку Заходу, в статті під таким заголовком: «Хто б не був виконавцем теракту в Анкарі - за цим стоять імперіалістські держави». Хаос терактів тривав: площа Султанахмет, Стамбул, 12 січня 2016 року; місто Чинар в провінції Діярбакир, 13 січня 2016 року. 17 лютого 2016 року знову прогриміли вибухи в Анкарі. Ми опублікували прес-реліз від імені Хізб ут-Тахрір: «Ще багато лих випаде на нашу долю, поки колонізатори залишаються вашими друзями і союзниками!». Проте, всі - уряд, опозиція, праві, ліві, незважаючи на наше попередження, загрузли у внутрішньодержавних інтригах Туреччини і проігнорували пошуки справжнього ворога. Влада оголосила полювання на такі групи, як «Робітнича партія Курдистану» (PKK) та «ІДІЛ», які живуть за рахунок хаосу, болю і вбивств. Ми ж заявили: «Велика держава - це не та держава, яка поводиться як супутник Америки. Велика держава - це держава, яка запитує безпосередньо з призвідника, а не з виконавця. Не бути великою тій державі, яка дружить з ворогами Ісламу і мусульман! Великою державою стане Другий Праведний Халіфат». 13 березня 2016 року в Анкарі стався вибух, мішенню якого були невинні цивільні особи. І ми знову заявили: «Проклинаємо теракт в Анкарі та черговий раз заявляємо, що зробили його колонізатори». І нарешті, в суботу 19 березня 2016 року відбувся ще один теракт в районі Таксім міста Стамбул. Ми хочемо ще раз нагадати нам, чий це тероризм, і засудити винних колонізаторів. І тому ми знову проклинаємо теракт і черговий раз заявляємо, що зробили його колонізатори.

О мусульмани! Настав час зрозуміти, хто стоїть за вибухами, які кожен день забирають життя невинних людей. Колонізатори не перестають проливати кров на нашій землі. Влада ж Туреччини, на жаль, не припиняє співпрацювати з ними. Навіть якщо влада сліпа і глуха, то ви не будьте такими і побачте правду. Сміливо заявляйте про те, що вбивають колонізатори, до тих пір, поки уряд Туреччини не припинить співпрацювати з ними. До тих пір, поки колонізатори не заберуться з наших земель.


Прес-служба Хізб ут-Тахрір Туреччина
11 Джумада ас-сані 1437 р.х.
21.03.2016 р.

Головне меню