Америка та колоніальні держави більше за усе «годуються» хаосом та терором

Туреччина
Друкарня

В аеропорту Ататюрк у Стамбулі відбувся вибух, внаслідок якого більше 40 осіб, у тому числі іноземців, загинули, а 239 осіб отримали поранення. Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим сказав: «Перший аналіз нападів вказує на те, що за даним інцидентом стоїть «ІДІЛ»».

За останні 7 місяців у Стамбулі трапилось 6 боягузливих терористичних атак, влаштованих угрупуваннями «Соколи свободи Курдистану» (ТАК) (пов’язана з «Робочою партією Курдистану») та «ІДІЛ», у яких загинуло 64 людини.

Ми, Хізб ут-Тахрур у Туреччині, рішуче засуджуємо цей напад, скоєний у священний місяць Рамадан, і ми просимо Всемогутнього Аллаха помилувати тих, хто загинув внаслідок цього інциденту, бажаємо швидкого одужання пораненим та просимо Аллаха дарувати близьким та родинам жертв терпіння.

 У зв’язку з підлим нападом, який стався в аеропорту Стамбула, ми хочемо громадськості наступне:

1 – Лише повні невігласи в Ісламі можуть коїти такі напади від його імені. Аллах, Субханаху ва Тааля, про це ясно говорить:

وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

«Якщо ж хтось вб’є віруючого навмисно, то помстою йому буде Пекло, в якій він пребуде вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його та приготує йому великі муки» (04:93).

 

2 – Кожного разу, коли відбувається напад, правителі виступають із засудженнями та просять, щоб їх підтримали ті, хто насправді стоїть за нападами. Як це було і цього разу, коли президент Туреччини Ердоган одразу ж після атаки заявив: «особливо від західних країн ми зараз очікуємо, що їх уряди, парламенти, мас-медіа та неурядові організації займуть рішучу позицію проти дій терористичних угрупувань ». Хоча правителі при цьому ясно усвідомлюють, що справжніми виконавцями усіх терористичних атак є західні колонізатори, яких сьогодні стало прийнято у Туреччині називати «вищим розумом».

3 – Варто знати, що єдиний спосіб запобігти такого роду підлим атакам – це припинити усі військові, політичні, дипломатичні та розвідувальні зв’язки зі Сполученими Штатами та іншими імперіалістичним країнами. «Нормалізація» стосунків з терористичними державами не покладе край терактам. Доти, доки колонізатори на чолі з Америкою та їх вплив не будуть викинуті з нашого регіону та Туреччини, мусульманські країни ніколи не пізнають спокою та миру.

О мусульмани! Доки ваші лідери не припинять свою дружбу та союзи з терористами, на цих землях не припиняться хаос та терор! Єдиний, хто може викинути їх – це Праведний халіф! Це халіф, за яким мусульмани сумують вже довгі – той сильний лідер, який буде правити нами законами Ісламу, за яким будуть битися, за яким ми будемо захищатись і завдяки кому мусульмани набудуть безпеки. Пророк ﷺ сказав: «Імам – це щит, за ним б’ються та ним захищаються».


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрур у Туреччині
№ TR 2016–019
24 Рамадану 1437 р.х.
29.06.2016 р.

Головне меню