Жертвування грошей для мусульман у Сирії, щоб підтримати їх у революції – це обов’язковий з точки зору Шаріату обов’язок

Сирія
Друкарня

Але обмежитися лише цим, замість того, щоб скерувати туди війська для надання їм підтримки – це зрада по відношенню до Аллаха, Його Посланця та мусульман взагалом

У той самий час, коли загострюється ситуація у Сирії;  з кожним днем усе більше відбувається вбивств та виселення мусульман; у той час, коли злочинний режим Башара дає зрозуміти про застосування смертельної бактеріологічної та хімічної зброї проти мусульман у Сирії - Король Саудівської Аравії Абдалла ібн Абдель Азіз у понеділок 23.07.2012 року запускає кампанію національного значення, з метою збору пожертвувань сирійському народу. Також він закликав до проведення «позапланового» ісламського самміту у кінці місяцю Рамазан, 14 серпня, у священному місті Мекка.

 

Бачачи такий плачевний стан, кожний нормальний мусульманин  має право задатися питанням : До якого часу правителі-зрадники, займаючись справами мусульман, будуть присипляти та відволікати їх потенціал, енергію та навіть гнів, коли вони розгніваються, від виконання шаріатського обов’язку?!

Після такої агресії та тиранії, яка продовжувалася на протязі сімнадцяти місяців, після стількох  відстрочок, наданих режиму, такого цирку з прийняттям санкцій тут, та видворенням послів  там, знаходячись та бачачи  звірячі  масові вбивства, які відбуваються з нами у Сирії, оплоту Ісламу, правителі Неджду та Хіджазу розгортають «національну» кампанію збору пожертвувань та збираються проводити  екстрений  позаплановий  саміт, через більш  ніж двадцять днів?! Наскільки ж бридко те, що вони роблять та які приймають рішення. Що державна скарбниця не в змозі виділити кошти із мільйонів, навіть мільярдів награбованих багатств мусульман, щоб допомогти народу Сирії? Або усе це пил в очі та нібито слова істини, за якими криється омана? Правду сказав Всевишній Аллах в описанні таких людей:

وَلَوْ أَرَادُوا الْخُرُوجَ لَأَعَدُّوا لَهُ عُدَّةً وَلَٰكِن كَرِهَ اللَّهُ انبِعَاثَهُمْ فَثَبَّطَهُمْ وَقِيلَ اقْعُدُوا مَعَ الْقَاعِدِينَ

 «Якщо б вони бажали вирушити у похід, то приготувалися б то цього. Але Аллах не побажав, щоб вони вирушили у похід та затримав їх. Їм було сказано: « Відсиджуйтеся разом із тими, хто залишився відсиджуватися» (9:46). 

Шановні мусульмани-революціонери: ваші  дії та жертви, на які ви пішли, нагадують дії благородних соратників та їх жертви. Ви заслуговуєте на свідоме, щире перед Аллахом, Його релігією та віруючими рабами керівництво. Ви гідні справжньої  перемоги, тої, яка стала відповіддю Посланця Аллаха ﷺ Амру ібн Саліму аль аль-Хузаъій у день, коли  його плем’я підпало під пригноблення. Тоді він прибув до Медини до Посланця ﷺ та розповів про те, що сталося, і попросив у нього допомоги. Пророк ﷺ йому відповів: «Тобі буде надано підтримку, о Амр ібн Салім. Клянуся Аллахом, я буду  захищати вас як самого себе!» Потім Пророк ﷺ звернувся з мольбою до Аллаха: «О Аллах, не дай курайшитам дізнатися про це, щоб вдалося нам застати їх зненацька у них же вдома.» Після відбулося завоювання Мекки, величі  Ісламу та мусульман.

У зв’язку з вищесказаним та кажучи правду, ми хочемо сказати, що збір пожертвувань та невідкладне надання допомоги для мусульман Сирії, щоб підтримати їх революційний рух проти злочинного клану – це шаріатський обов’язок , але обмежитися лише цим – це зрада у відношенні Аллаха, Його Посланця та  мусульман  загалом. Тому що Всевишній Аллах  звелів надавати допомогу мусульманам, які її потребують. Шаріатський борг правителів мусульман полягає у приведенні в дію армії мусульман, перш ніж почати класти руки в кишені для того, щоб надати допомогу народу Сирії. Всевишній Аллах сказав:

وَلَايَتِهِم مِّن شَيْءٍ حَتَّىٰ يُهَاجِرُوا ۚ وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

 «Якщо вони попрохають вас  про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти.» (8:72). 

Хізб-ут-Тахрір закликає вас доробити ваші добрі справи у цьому благословенному місяці повноцінною прибічністю та дотриманням Шаріату Аллаха після усунення режиму, що може бути виражено в утворенні Ісламської держави – Халіфату за методом пророкування, яка встановить правосуддя та справедливість, почне правити людьми кращими  законами, поверне Уммі її гідність та велич. Тоді з’явиться  справжній Муътасим, до якого можна буде звертатися за допомогою і захистити себе. Всевишній Аллах каже:

اسْتَجِيبُوا لِرَبِّكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ يَوْمٌ لَّا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللَّهِ ۚ مَا لَكُم مِّن مَّلْجَإٍ يَوْمَئِذٍ وَمَا لَكُم مِّن نَّكِيرٍ

 «Дайте відповідь вашому Господу перш ніж настане день від Аллаха, який неможливо відвернути (або день, який Аллах не відверне). У той день не буде для вас притулку, і ви не зможете заперечувати свої гріхи» (42:47).

Голова медіа офісу ХТ, Сирія
Мухандіс Хішам аль-Баба
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Сирія
Середа, 06 Рамадан 1433 р.х.
25/07/2012

 

Головне меню