В’язниці у Сирії – це сторінки чорної історії, які до цього часу пишуться злочинними руками сирійського режиму

Сирія
Друкарня

Від в’язниці у Пальмірі до в’язниці в Сайданай і до центральних в’язниць у Хомсі та Алеппо

О суботі 21.07.2012 року в центральній в’язниці Хомсу сталося повстання ув’язнених проти охоронців, що супроводжувалося розколом у середі самої охорони, де деяка кількість охоронців вийшла з підкорення. Ув’язнені змогли взяти під контроль одну з двох будівель даної установи, відомої  як старий корпус. Окрім розколу, що стався серед охорони, також пригадується, що почалася перестрілка між охоронцями, що вийшли з підкорення, та службою охорони в’язниці. Тут же прибічниками режиму повітряними розвідувальними силами в’язницю було оточено. Сталася перестрілка між сторонами, у результаті якої було вбито чотири особи.

 

Варто зазначити, що у центральній в’язниці Хомсу утримується близько п’яти тисяч ув’язнених ( багато з яких ісламісти, ув’язнені по політичним мотивам та заарештовані під час революції). Усі вони утримуються у жахливих умовах. Подекуди число ув’язнених в одній камері досягає 60-ти осіб. Приводи та причини виникнення даної ситуації були схожі з причинами початку неспокоїв у в’язниці Сайданай, саме тими подіями, які вагомо вплинули на початок революції проти режиму. Тюремна адміністрація в’язниці  не дозволила у Рамадані робити ув’язненим таравіх-намаз, на додаток до нестерпного харчування, принизливого відношення та багато іншого. Третього дня непокора охопила усю в’язницю, як старий так і новий корпуси. Сили безпеки та повітряні розвідувальні сили за підтримки тих, що обклали  з усіх боків будівлю в’язниці армійських танків, повністю відрізали ув’язнених від зовнішнього світу, припинили подачу продуктів харчування, навіть воду було перекрито. Потім був застосований сльозогінний газ та відкрито хаотичну стрілянину у бік будівлі в’язниці, що призвело до поранення, за меншої міри, трьох осіб та шести випадків удушення газом.. Маються реальні побоювання, що у будь-який момент може початися штурм в’язниці, отже станеться жахлива кривава бійня. Адже історія сирійського режиму повна випадками різанини, яку влаштовували у в’язницях та вбивств ув’язнених.
 
О вівторка 24.07.2012 року канали новин повідомляли про іще одне повстання у центральній в’язниці Алеппо, звідки повтікали наглядачі та представники служб безпеки, залишивши в’язницю ув’язненим. Це призвело до того, що авіація почала обстрілювати околиці в’язниці ракетами, щоб запобігти втечі або наданню будь-якого роду допомоги ув’язненим. Потім служби безпеки оточили в’язницю та почали погрожувати кривавою розправою при взятті в’язниці штурмом. Почався варварський штурм  за тим же сценарієм що і в Хомсі. За даними ЗМІ кількість жертв – 15 ув’язнених загнули від удушення, більш ніж 40 було поранено, ситуація продовжує погіршуватися.

О народ Сирії! О революціонери, які повстали проти Тагуту!

Цей режим, роблячи  кожний свій крок, наочно демонструє вам, яким безжалісним ворогом він є. Ви чудово розумієте, що історія з в’язницями в Сирії дуже трагічна. Злочинний сирійський режим практикував і до цього часу продовжує найгірші види катувань, знущався з причини релігійності ув’язнених, пригноблював їх та принижував гідність. У місцях позбавлення волі довгі роки утримувалися політичні та ідейні активісти, на протязі всього періоду правління родини аль-Асада…

Ви чудово розумієте, що цей злочинний режим коїв подібне, прикриваючись законом про надзвичайне положення, використовуючи його у якості інструменту, свою брехню він показував істиною, а пригноблення – справедливістю. Було звинувачено найкращих людей та найщиріших із числа мусульман у загрозі державній безпеці, послаблення народної волі, у співробітництві з «Ізраїлем», розкольництві та послабленні єдності та іще у багатьох інших порожніх звинуваченнях, які виходили від  пропащих судів …

Ви чудово розумієте, що місця ув’язнення у Сирії, так само як і інші в’язниці правителів мусульманських країн, ґрунтуються на зворотній здоровості логіки. Більшу частину ув’язнених являють політичні невільники, інтелігенція, лікарі, інженери, вчителі, юристи, релігійні діячі, тоді як наглядачами, будучи представниками служб безпеки, є підлі та брудні люди.  Найсмішнішим і в той же час гірким до сліз є те, що «Башар» під час революції видає наказ про загальну амністію злочинців та колишніх правопорушників, щоб вони приєдналися до його бандформувань, які вбивають, викрадають та затримують людей, у той же самий час залишивши ісламістів за ґратами під приводом того, що вони є терористами, згідно з логікою США… Ви же знаєте, що сама Америка просила допомоги у сирійських спеціалістів із служб безпеки у справі застосування катувань проти ісламістів, звинувачених на її територіях у тероризмі…

Але у Аллаха відносно Своїх рабів є плани. Усе повертається на свої кола. Міць та хитрощі Аллаха дивовижні. Ці в’язниці перетворилися на тигель, де виплавлялися справжні чоловіки та герої. Ця школа випустила зараз таких революціонерів, які струшують спустошений трон Башара.

О Аллах, позбав мусульман від цього режиму, який у собі несе лише зло. Встанови праведний Халіфат, де жоден не побачить пригноблень, правління якого - це істина та справедливість, в’язниці якого є спокутою та очищенням перед Аллахом у Судний день для тих, хто там знаходиться.  

Радійте ж добрій звістці, о народ Сирії – близькістю падіння башарівської тиранії. О Аллах, зроби ж це кінцем, коли заспокояться наші серця. О Аллах, кінець залиши за богобоязливими мусульманами, які працюють над відновленням правління Ісламу на територія Сирії. О Аллах, викорени безповоротно невір’я та його прибічників. Всевишній Аллах каже:

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ  بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ  

 «Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому забажає. Він – Могутній, Милосердний» (30:4,5).

Голова медіа офісу ХТ, Сирія
Мухандіс Хішам аль-Баба
Інформационный офіс
Хізб-ут-Тахрір
Сирія
№: SY-05-7/2012
Вівторок, 05 Рамадан 1433 р.х.
24/07/2012

Головне меню