Саміт немічної Ліги арабських держав є самітом “порожніх престолів”

Сирія
Друкарня

З іменем Аллаха Милостивого, Милосердного!

Саміт немічної Ліги арабських держав є самітом “порожніх престолів”, і його провал означає провал змови проти вас

Немічна Ліга арабських держав провела 25 та 26/03/2014 свій саміт у Кувейті під гаслом “Солідарність в ім’я кращого майбутнього”. Країни ж, що зібрались на ньому, виявились на вістрі своєї слабкості, розходжень та суперечок, потребуючи того, хто буде дивитись за ними. І якщо і можна сказати про який-небудь успіх цієї Лігі, так це тільки те, що їм вдалось скликати цей саміт і не затягувати, вдалось уникнути відкритого вибуху суперечок між ними — тому їх можна назвати самітом “порожніх престолів”. Цьому саміту передував 24 саміт, в якому накопичились невирішені проблеми, що аж порядок денний став переповнений, а його оголошення таким, що повторюється та набридлим. Цей саміт не відрізняється від своїх попередників у немічності. І першою ознакою цьому було повернення голови саудівської делегації, яким був наслідний принц, а не король, у свою країну раніше завершення конференції. Цей саміт, незважаючи на усі підготовчі наради та залаштункові зустрічі та прелюдії, побічні та другорядні питання... не зміг вирішити гострі суперечки між його членами. Так якого же добра можна очікувати від них?!

Ну а що стосується врегулювання ситуації у Сирії на конференції, то воно дійшло до того, що сирійське місце залишилось порожнім від представництва, над яким розвивався прапор злочинного режиму. І це під загрозою низки країн відмовитись від участі у саміті. Більше того, аль-Джарба вимусили сказати промову, стоячи: “Скажи свою думку та іди!”, - він був сумний від того, що йому навіть не надали місця для роботи серед цих маріонеток. Він почав промову про спадкоємність у політиці, вимагаючи “натиснути на міжнародну спільноту, щоб озброїти опозиційні сили”, - позабувши або вдаючи, що ті, до кого він звертається — підневільні, а не керівники, і що є вето США на користь м’ясника Башара, який запобігає озброєння опозиції під приводом ймовірності потрапляння зброї до рук екстремістів. І нібито цей злочинець Башар, який вбиває свій народ та піддає найгіршому покаранню, використав хімзброю проти слабких чоловіків, жінок та дітей, є “головним лідбералом”. Варто відзначити, що у той час як аль-Джарба почав вимагати озброєння, одразу після нього американський Бархімі висунув вимогу не озброювати.

Що ж стосується маріонеткових та продажних рішень, пов’язаних з Сирією, якій були прийняті учасниками саміту вдалині від сирійського мусульманського віруючого народу,то в ньому не було нічого нового. Тому що вони виразили повну підтримку рішенням міжнародної спільноти, за якою стоїть Америка. Це проявляється у заклику до “пошуку політичного рішення сирійської кризи, згідно з заявою Женеви (1), яка передбачає мирний перехід сирійського народу для відновлення держави”. Міжнародна спільнота також закликала до “ефективного практичного сприяння для досягнення мирного врегулювання”. На додаток до усього, вони не забули згадати “найсуворіші висловлювання, які засуджують звірства та масові вбивства, що коять сили сирійського режиму проти неозброєного народу, у тому числі з використанням забороненої на міжнародному рівні зброї”.

О, мусульмани Сирії Шаму — центру дому Ісламу: Ми дякуємо Аллаху за провал цього саміту, тому що його успіх означав би успіх змови проти вас! Тому що ці горе-правителі є частиною змови проти вас, вони не представляють навіть самих себе, навпаки, вони представляють собою тільки західні країни, яким вони довіряють, нібито своїм опікунам, і ворогують один з одним в інтересах цих країн. Це вони є причиною злиднів Умми: причиною збідніння, омани з причини віддалення від її релігії, та приниженості через міцність Заходу перед нею. Вони є причиною усіх проблем, від яких страждають мусульмани! Ці правителі — частина ваших проблем, і перше рішення буде з їх відстороненням.

Заява саміту про консенсус по рішенню, заснованому на Женеві (1), означає їх прагнення встановити світську громадянську державу, визнану міжнародною спільнотою у рамках Організації Об’єднаних Націй та її міжнародних угод. Це також означало б визнання мирної передачі влади в інтересах Америки, означало б звернення за допомогою до сил ООН для здійснення американського рішення — що означало б насправді прагнення до недопущення встановлення Халіфату. А це зрада Аллаха, Його релігії та мусульман!

О, мусульмани Сирії Шаму — центру дому Ісламу: Всевишній Аллах зобов’язав вас скинути цих сарайних правителів, а не підкорятись їм! Наказав вам встановити правління тим, що ниспослав Аллах у Праведній державі Халіфат. Знайте, що прибічники зла та несправедливості будують змови проти вас подібно цим конференціям. І справжньою відповіддю їм буде прийняти за приклад слідування метод Посланця Аллаха ﷺ, тому що тільки з ним сила перемоги та здатність правити тим, що ниспослав Аллах. Хізб ут-Тахрір не перестає нагадувати вам про цей великий обов’язок; простягає руку до щирих із числа володарів допомоги, щоб, за допомогою Аллаха, завершили вони допомогу, як Аллах завершив її до того. Аллах владний над усілякою річчю, Всевишній сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا أَنْصَارَ اللَّهِ

«О ті, які увірували! Будьте помічниками Аллаха» (61:14)


Хізб ут-Тахрір Сирія
26 Джумада аль-уля 1435 р.х.
27/03/2014

Головне меню