Джарба як новий агент, який замінить колишнього агента-злочинця

Сирія
Друкарня

Візит делегації від коаліції у Вашингтон і хибне виділення нею себе як представниці сирійського народу, для того щоб підготувати Джарбу як нового агента, який замінить колишнього агента-злочинця

05.05.2014 Джарба на чолі делегації від національної сирійської коаліції здійснив тривалий візит у Вашингтон, який завершився учора, 14.05.2014. Цей візит включав у себе зустріч із головними відповідальними людьми з американської адміністрації з питань закордонних справ, оборони, з радою національної безпеки, членами конгресу, а також із посадовими особами за колишнього і сучасного урядів. У кінці візиту була «надзвичайна» зустріч із президентом Америки Бараком Обамою, яка відбулася в останні години візиту, оскільки вона не була запланована у межах обумовленої програми зустрічей.

Вашингтон висловив зацікавленість цим візитом, надавши управлінню коаліції у Вашингтоні статус «іноземного уряду» у поєднанні із закриттям «посольства режиму Башара» у Вашингтоні разом із консульствами. Американський посланець Даніель Рубінштейн, який зайняв посаду посла Форда, сказав що візит Джарби на чолі делегації, яка включала в себе командуючого «Вільної армії» Абд аль-Іляха Башира і деяку кількість політичних голів, «дуже важливий». Він сказав, що візит збігається із завершенням огляду адміністрацією положення у Сирії, що вказує на те, що делегація  явилася за вказівкою адміністрації. Тепер адміністрація стане лакмусовим папірцем для коаліції: чи придатна коаліція слугувати інтересам США, як це робив Башар або не придатна? Це розуміється з побудування стратегічних, національних і довготривалих відносин між США і «Новою Сирією», зведеною на «спільних інтересах і пошуку «боротьби з тероризмом і проти екстремістських груп», а також прагнучою «надати проект для отримання допомоги і дорожньої карти миру та безпеки у Сирії».  Це також включає у себе «співпрацю у сфері безпеки, військовий потенціал Вільної армії, прибічність до використання американської допомоги під відповідальність».

Воістину, Америка знає, що її агент Башар цілком погорів, тому Білий дім повторив свою заяву після зустрічі Обами з делегацією, що «Башар Асад втратив усіляку легітимність у Сирії і немає йому місця у майбутньому країни». Америка підтримувала його присутність у правлінні і покривала його злочини для того, щоб нарешті визначитися з вибором агенту для заміни йому, для того щоб зміцнити своє положення у керівництві перехідного етапу.  Цей діалог несе у собі вельми значні сигнали, коли «президент Обама привітав керівну коаліцію і конструктивне побудування діалогу, закликавши коаліцію до того, щоб вона просувала своє бачення осяжної домовленості, яку б представляв увесь сирійський народ». З цієї промови вкрай зрозуміло, що повноваження коаліції прийняті у якості нового агенту, у якого є конкретна задача по зміцненню свого бачення «для осяжної домовленості, яку б представляв увесь сирійський народ». Те ж саме стосовно заяви сформувати уряд, «який буде представляти усіх сирійців» і це те, до чого закликає женевська конференція. Немовби Америка хоче взяти на себе керівництво перехідного етапу згідно з женевською конференцією, особливо після відставки Брахімі. Цю тенденцію підтверджує заява «про необхідність боротьби з терористичними утвореннями у кожному угрупуванні», тобто група повсталих мусульман проти режиму, які несуть на собі ісламський проект і яких називають радикалами і такфірітами, а також група представників режиму, чиї руки у крові мусульман, при тому що усі урядові групи заплямовані кров’ю. Те, про що говорилося у заяві, це заклик Джарби у його словах, наче він представляє собою третій серединний шлях, який слугує рішенням для США. Що ж стосується поставок озброєння, то у відношенні до цього особливий розрахунок у Америки на місці і цим буде курувати ЦРУ безпосередньо, який буде постачати зброю для груп, лояльних до США, оскільки Америка не дасть його у використання поки не буде спокійна за функціональність коаліції на її шляху, а також не буде впевнена у тому, що вирішиться питання з бойовиками. Вона буде охороняти Башара як правителя, після чого прибере його під прикриттям переговорів, а далі створить перехідний уряд, який був прикритий під час женевської конференції.

Воістину, цей візит підтверджує наступне:

Америка хоче залишатися єдиною, хто тримає Сирію у своїх руках і вона почала перехідний процес одноосібно, віддалившись від інших, а також що конференція у Женеві продовжує жити з усім, що вона включає в себе. Коаліція старанно намагається стати опірною стіною для Америки і вона готова функціонувати в роботі по доставлянню «Нової Сирії» для неї…і якщо подивитися на заяви коаліції, то видно, що вона є американською. Від неї вимагається у Вашингтоні зробити Сирію світською, плюралістичною, демократичною державою, яка обов’язково повинна боротися з бойовиками і такфірітами, зробити себе третьою серединною стороною, яка буде прийнятна для американської адміністрації, нехай навіть ця коаліція закликає до озброєння Вільної армії сучасною зброєю, нехай навіть у незначних кількостях, щоб створити рівновагу сил у боротьбі з Башаром, усе це аби сидіти за столом переговорів, щоб зрештою вивести американське рішення, на якому наполягає Америка, яке вона підготувала до реалізації…якщо б вона тільки могла.

О мусульмани у Сирії, у Шамі!

Ви зірвали плани Америки у її прагненні зберегти владу у своїх руках. Так не дозволяйте ж її новим стражам «Джарба і його групі в коаліції» залишитися для неї точкою опори у головуванні над Сирією. Ви принесли усі ці жертви не заради того, щоб залишився правити цей тагут у нашій країні. Знайте, що Америка не програє від ваших рук і не приберете ви її вплив із вашої країни, окрім як зі встановленням ісламського проекту, який виражається в Ісламському Халіфаті, який зрубає коріння Америки у регіоні і вижене її розгромленою і переслідуваною.

وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

«Аллах неодмінно допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину, Аллах – Всесильний, Могутній» (22:40)

Воістину, ми в Хізб ут-Тахрір несемо лише ісламський проект держави Халіфат, на що спрямовані усі наші життя. Це проект, який Аллах дає в обов’язок і роботою над яким Він вдоволений. Сказав Посланець Аллаха ﷺ у хадісі кудсій:

وما تقرَّبَ إليَّ عبدي بشيءٍ أحبَّ إليَّ مما افترضتُه عليه

Не наближається до Мене Мій раб більш улюбленим для Мене, ніж те, що Я зробив обов’язковим для нього (Бухарій).

Сказав Всевишній:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55)


Хізб ут-Тахрір, Вілаят Сирія
16 Раджаб 1435 р.х.
15.05.2014

Головне меню