«Устав Революційної Пошани»: Усі, хто підписався під ним, повинні знати, що це західна пастка

Сирія
Друкарня

З ім’ям Аллаха Милостивого Милосердного!

«Устав Революційної Пошани»: Усі, хто підписався під ним, повинні знати, що це західна пастка, спрямована на відхилення революції від її Ісламського характеру… необхідно свідомо відкинути його з причини його небезпеки, а не втягуватися у будь-яку внутрішню боротьбу, як це планує Захід

17.05.2014 коаліція з п’яти Ісламських угрупувань заявила про «Устав Революційної Пошани», у якому вказала «принципи і норми революційної праці», яких вони дотримуються. Їх рішення виявилися неоднозначними: у своєму уставі вони підкреслили те, що національна революція міцно дотримується меж Сайкс-Піко. Вони заявили, що революційні сили «спираються у своїх військових діях на сирійську складову, щоб політичні і військові рішення у революції були чисто сирійськими», і закликає «обмежитися у військових діях кордонами сирійської території». І далеко від будь-якого згадування про Ісламський характер революції та її Ісламські цілі, сказали, що «Сирійська революція є революцією нравів і цінностей, спрямованих на досягнення свободи, справедливості і безпеки для сирійського суспільства з усім його багатонаціональним і багатоконфесійним колоритом». Заявляючи, що «У сирійської озброєної революції є політичні цілі в усуненні режиму» і «створенні правової держави справедливості і свобод», що вказує на їх страх навіть у простому згадуванні Ісламу у побудуванні держави! Про співпрацю і зустрічі з маріонетковими країнами регіоні або з самими західними країнами, які протидіють революції Шаму з причини її Ісламського характеру і працюють для запобігання поверненню Халіфату, вони згадали: «У межах усвідомлення впливу сил регіонального і міжнародного аспекту у сирійській кризі ми вітаємо зустрічі і співпраці з регіональними та міжнародними сторонами у знак солідарності з жахливим становищем сирійського народу для того, щоб слугувати інтересам революції». Що ж стосується володіння чи використання зброї масового ураження, то вони заспокоїли Захід словами: «Ми підтверджуємо нашу прибічність нейтралізації громадських осіб від конфлікту, і зобов’язуємося не використовувати зброю масового ураження».

Ґрунтуючись на сказаному, коаліцію з п’яти угрупувань можна назвати «Іншим обличчям Сирійської Національної коаліції», очолюваним Джарба. А тому вони так швидко привітали Коаліцію Джарба цим «Уставом Пошани», підкресливши свою підтримку, і закликали інші угрупування підписати цей устав та дотримуватися його принципів заради досягнення цілей революції.

Перше, що слід відзначити у справжньому уставі, що він «Неісламський», оскільки слово Іслам у ньому не згадується жодного разу. А у згадуванні словосполучення «Наша релігія» у двох місцях немає для Ісламу ані найменшої долі. Так, у першому пункті говорилося: «1 - Норми і визначальні елементи революційної праці витікають з положень нашої релігії подалі від крайнощів та екстремізму»,  то у виразі «витікають з положень нашої релігії» ми абсолютно не бачимо жодних слідів цього у інших пунктах. А слова: «подалі від крайнощів та екстремізму», - означають прибічність до так званого «поміркованого Ісламу», схваленого Заходом – немовби цим вони надсилають Заходові розраджуюче звернення. А у дев’ятому пункті уставу говориться: «9 – Сирійська революція зобов’язується дотримуватися поваги прав людини, до яких наполегливо закликає наша релігія», - то це іще один обнадіюючий сигнал для Заходу, розуміння якого подалі від Ісламу в шануванні прав людини, оскільки ми бачили, як Захід абсолютно не шанує права людини, яка є мусульманином… і це ми бачили й бачимо у самій Сирії. Суть у тому, що хто не знає, що цей устав видали ці Ісламські угрупування, не зможе конкретно визначити, що ж мається на увазі під словами «наша релігія».

Очевидно, що об’явлене є частиною сатанинського плану, підготованого в кулуарах посольств регіональних та міжнародних країн. Необхідно уважно ставитися до цього і шукати притулку від нього у Шаріаті. Як тільки було об’явлено цей устав, як тієї ж миті було висловлено схвальне ставлення до нього. І першою справою було визнання Уставу Коаліцією Джарба і заклик до інших сил та груп підписатися під ним та дотримуватися принципів досягнення цілей революції. І тоді ж було написано статті, які підтримують устав та атакують заклик до Халіфату і тих, хто його несе. Ця заява стала супроводжуватися сильною пропагандою і утвердженням, що «Революційний крок спонукає для схвалення», і що це «Заспокійливе послання Заходові», що це «квантовий стрибок у способі мислення, оскільки спустив нас із висоти величезних та важких гасел на простоту земних реалій». За допомогою цих розмінних утверджень прагнуть переконати, що даний устав отримав широке визнання серед мусульман, і що він включив усі конфесії, у той час як насправді усе навпаки. Тому як очікується, що об’ява цього уставу приведе до внутрішніх криз серед самих групувань, що беруть участь у ньому, з причини його відкинення ними. Вимога виконання Ісламу з волі Аллаха стала сильною серед мусульман й ані хитрість хитрунів, ані зрада тих, хто зазнав поразки не здатна перегорнути істини, спростувати факти. А тому ми звернемося до цих людей тим, що сказав Всевишній Аллах вустами Муси (а.с.) у своїй Книзі:

مَا جِئْتُمْ بِهِ السِّحْرُ إِنَّ اللَّهَ سَيُبْطِلُهُ إِنَّ اللَّهَ لا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ

«Ви явили чаклунство. Воістину, Аллах зробить його марним. Аллах не виправляє діянь тих, хто розповсюджує нечестя» (10:81).

Слід відзначити, що в умовах справжнього Уставу простежується прихований шкідливий заклик до боротьби між угрупуваннями, які підтримують його і тими, які виступають проти, і це через згадування, що революція у своїх військових діях спирається на «сирійську складову», і вважає, що її політичні та військові дії будуть «чисто сирійськими». Тут мається на увазі, що повстанцям необхідно покласти кінець так званому явищу «іноземних бойовиків» і тим самим відкрити бої з ними, щоб вигнати їх. Це і є те, що приготувала Америка задля покладення кінцю революції і порятунку режиму злочинця Башара. Америка поклала на ці угрупування справу їх релігії і підкріплює їх «якісним озброєнням» в обмін на ці поступки, і тоді вона переконається, що ця її якісна зброя буде використовуватися у ході конфлікту і чвар серед підписантів уставу і його супротивників – а це очевидний провал у цьому житті і наступному. Всевишній Аллах сказав:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть вдоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватися їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилося знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

О терплячі в істині мусульмани земель благословенного Шаму!

Ми з позиції наказування схвалюваного і утримування від засуджуваного радимо коаліції цих п’яти груп зрозуміти, що за цим уставом стоїть західна американська змова, за допомогою якої вони бажають виконати свої плани. Захід бажає, щоб ця коаліція була інструментом у його руках для удару по великому Ісламському проектові Умми, уособленому в державі Праведного Халіфату, який досяг у Сирії величезних кроків, які здригають Захід. Також він бажає потім зобов’язати сирійців світському невірному проектові саме так, як це сталося в інших революційних країнах. Чи усвідомлюєте ви це, або ж у вас інша книга, яку ви вивчаєте? Так знайте ж, що те, що ви робите – величезний гріх перед Аллахом. А тому ми  радимо тим, хто у цих групах, не приймати участі у подібних диявольських планах і війти з цієї коаліції.

Ми також радимо усім мусульманам не втягуватися ані в які бої, оскільки це – окрім того, що величезний гріх перед Аллахом – послаблює мусульман і зміцнює злочинний режим Башара, а це саме те, чого бажає Америка. Більш правильним Шаріатським шляхом буде спростування цього уставу через розкриття небезпеки переслідуваних ним цілей, його віддаленості від Ісламу і через те, яку він несе у собі небезпеку для мусульман, їх революції і майбутнього їх релігії. Це розкриття приведе до створення певного усвідомлення серед усіх мусульман і приведе до провалу цього уставу та стримування його власників. Тому необхідно провести популярну кампанію проти нього, необхідно поінформувати інші озброєні групи про його небезпеку і заборону втягуватися у будь-яку внутрішню боротьбу, збуджувану продажними ЗМІ. Всевишній Аллах сказав:

وَقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَعِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِنْ كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ

«Вони будували підступи, але їх підступи були в Аллаха. А адже підступи ці могли зрушити гори» (14:46).

Хізб ут-Тахрір вілаят Сирія    
23 Раджабу 1435 х.
22/05/2014

Головне меню