Американський колоніалізм руйнівний для майбутнього Афганістану

Сирія
Друкарня

13 травня 2014 року Спеціальний представник США по Афганістану і Пакистану Джеймс Ф. Доббінс заявив під час прес-конференції в посольстві США у Токіо про те, що очолювана США військова присутність в Афганістані залишиться «незначною», не дивлячись на скорочення чисельності військ у цьому році. Заява Доббінса, безумовно, не є приводом для свята. Після виснаження від американської окупації на протязі 12 років, Афганістан знаходиться у серйозній кризі і його страждання триватимуть.

Капіталізм зазнав поразки в Афганістані. Величезні багатства сконцентровані у руках незначної кількості людей, у той час як мільйони загрузли у бідності. Рівень дитячої смертності в Афганістані займає друге місце у світі: кожна четверта дитина помирає у віці до п’яти років. Чверть тих, хто виживає після 6 років, повинні пожертвувати своєю освітою заради виробництва цегли, ткання килимів, будування, гірничих робіт і тваринництва з метою забезпечення себе основними життєвими потребами. Що стосується їх здоров’я, то 59% з тих, хто вижив, мають незворотні проблеми затримки у рості, як у фізичному, так і у психологічному плані через нестачу належного харчування у період перших років життя.

Що ж стосується жирних американських колонізаторів, то вони отримали безмірний прибуток. Величезне багатство надр Афганістану складає поточні військові трофеї для західних компаній, які зараз знаходяться у більш сприятливому положенні для доступу до багатств Центральної Азії, які і є ключовим об’єктом американського проекту в країні. А що стосується маріонеткового уряду, виплеканого американцями? Його посадовці брали участь у розкраданні цих трофеїв. Розграбування суспільних земель, корупція, кумівство, хабарництво, підкуп та розкрадання лютують там. Встановлення неефективних структур, подібних до Головного управління з нагляду і боротьби з корупцією є всього лише брехнею для заспокоєння жертв капіталізму.

Корупція у затінку американської окупації не є дивним явищем. Америка посіяла насіння корупції і виплекала його в усіх землях, до яких вона доторкнулася. Америка не прийшла в Афганістан з метою встановлення миру і процвітання для його народу. Вона прийшла дестабілізувати увесь регіон таким чином, щоб володіти виправданням для своєї присутності і закріпитися під боком у Росії і Китаю, а також зупинити виникнення Ісламської держави у регіоні. Для досягнення цих цілей, щоб допомогти Америці могли виступити лише корупціонери. І тому вона віддячила їм у вигляді так званого фінансування для розвитку і реконструкції країни. І страждання народу далекі від завершення, оскільки Америка має намір залишитися там і після часткового виводу військ. Її посадовці часто відвідують Кабул, щоб забезпечити існування дев’яти військових баз із персоналом більше 100.000 осіб.

Обов’язком мусульман є забезпечення визволення Афганістану від кровопивчої загрози імперіалістичного капіталізму. Іслам є об’єднувальною силою для мусульман Південної і Центральної Азії, які налічують більше півмільярда осіб. Землі Афганістану, Пакистану і всього регіону є цілком ісламськими землями, які у своїй основі є однією землею, а також керувалися Ісламом на протязі віків з того часу, як Праведний Халіфат уперше увійшов у цей регіон. Настав час встановлення Халіфату у якості практичного виконання хадісу нашого улюбленого Пророка ﷺ:

«Імам – це щит, за яким б’ються і яким захищаються».
 

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
20 Раджаб 1434 р.х.
19-05-2014
No : 1435 AH /037

Головне меню