Курди є частиною Ісламської Умми. І гніт, який торкнувся їх, - це доля того, що сталося з усією Ісламською Уммою

Сирія
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Мусульмани сильно постраждали від війни ідей, яку розв’язав невірний Захід проти них, щоб розділити їх на групи. Однією з основних ідей, за допомогою якої він ліквідував ідейну, політичну та географічну єдність Умми, була ідея націоналізму. Вона розірвала мусульман на основі етнічної приналежності, після того як вони були єдиним цілим серед інших народів. Араби, турки,  перси, курди – усі стали пишатися своїм походженням, і це накликало на мусульман багато горя, і особливо на наших братів курдів.

Їх кров проливалася на вівтарях націоналізму. І хоча їх положення у цьому нічим не відрізняється від положення інших народів, однак наші брати курди були використані, і не перестають використовуватися більше інших, і перш за все курдськими партіями. А режими і міжнародні спільноти використовують їх або під приводом захисту меншостей, або під приводом права на самовизначення, а в інших випадках самоуправління. Це все для того, щоб просувати свої плани по ще більшому розділенню мусульманських країн і народів, щоб спростити панування над ними і їх ресурсами, і розірвати Ісламське братство. Наші брати курди наразилися на величезні страждання від несправедливості режимів, які вдень і вночі працюють над збільшенням розколу між курдами і їх братами арабами, турками та іншими. І події в Ель-Камишли не так далекі від нас.

Ми бачимо ці трагедії, які обрушилися на усіх, а особливо на наших братів курдів, від гонінь, пригноблення, несправедливості, облоги та вигнань. А тому ми повинні діяти разом, щоб вирішити проблему докорінно, адже ми одна Умма серед інших народів, Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ

«О люди! Воістину, Ми створили вас із чоловіка та жінки і зробили вас народами та племенами, щоб ви впізнавали одне одного, і найшановніший перед Аллахом серед вас – найбільш богобоязливий. Воістину, Аллах Знаючий, Відаючий» (49:13).

Курди є частиною Ісламської Умми. Ми відчуваємо біль разом з ними і скаржимося разом з ними на їх скарги, тому усім нам необхідно відмовитися від цих ідей невігластва, які отруїли наш розум і віддалили нас від нашої релігії. Ми повинні одягнути вбрання благочестя (богобоязливості), яке робить людей рівними. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Немає переваги в араба перед неарабом, окрім як за богобоязливістю». Так повернімося ж, не дивлячись на хитрощі ворогів, до того, якими ми були раніше – братами, люблячими одне одного заради Аллаха: наш мир єдиний і війна одна. Ми ворогуємо з тим, хто ворогує з Аллахом і Його Посланцем, і товаришуємо з тим, хто товаришує з Аллахом і Його Посланцем, - тільки так ми станемо єдиною рукою перед ворогами Ісламу, особливо коли Ісламська Умма переживає бурхливий час, що знаменує народження нового Праведного Халіфату, який змінить вигляд світу і помститься за кожного мусульманина, неважливо чи був він арабом, курдом або кимось іншим.

О мусульмани, у якій би ви країні не знаходилися, в арабській, курдській або іншій! Наш Господь – один, релігія одна, ворог у нас один і труднощі перед нами одні! Так об’єднаймося ж на основі того, що радує нашого Господа і встановить нашу релігію! Ми повинні знати, що єдиним рішенням Ісламської Умми є наявність одного пастиря, який правитиме Книгою Аллаха і Сунною Його Посланця. Лише він поверне Уммі її положення і об’єднає її народи, захистить її чистоту від будь-якого замаху. У цій державі курди, араби, турки та інші народи будуть розплавлені в одному казані – казані об’єднуючого Ісламу, де права і обов’язки усіх рівні, і усі насолоджуються братством віри і справедливістю Ісламу. Всевишній сказав:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

«Воістину, віруючі брати» (49:10).

Ми в Хізб ут-Тахрір закликаємо усіх наполегливо та самовіддано працювати, щоб позбавитися від панування невірного Заходу і позбавитися від усіх видів політичного, економічного, військового та ідейного колоніалізму шляхом встановлення Праведного Халіфату, про який сповістив Посланець Аллаха ﷺ.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ (*)بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (*)

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає кому побажає. Він Могутній, Милосердний» (30:4-5).


Хізб ут-Тахрір Сирія
08 Зуль-хіджа 1435 х.
02/10/2014

Головне меню