Указ про обов’язкову явку молодих чоловіків у військкомати для отримання підписки про виїзд

Сирія
Друкарня

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

«О ті, які увірували! Будьте терплячими, запасайтеся терпінням, несіть службу на заставах і бійтеся Аллаха, - можливо ви досягнете успіху» (3:200)

Проурядові ЗМІ оприлюднили (з деталями) нещодавній указ про обов’язкову явку молодих чоловіків у військкомати для отримання підписки про виїзд, перш ніж виїхати з країни. Новий указ стосується кожного сирійця від 18-ти до 42-х років. Той, хто бажає отримати таку підписку, повинен заплатити за неї 300 доларів або еквівалентну суму у сирійських лірах. Управління імміграції і паспортів також попрохало уряд заборонити можливість імміграції для тих, хто пройшов термінову військову службу, окрім тих випадків, коли він отримав дозвіл від військкомату.

О мусульмани в країні Шаму, центрі землі Ісламу! По спливанню майже чотирьох років з початку благословенної революції Шаму проти тирана сучасності – Башара, стійкості цієї революції перед обличчям міжнародних змов, які проводить проти неї Америка. Не дивлячись на усю фінансову, військову та людську підтримку, яку надають злочинні режими Росії та Ірану. Не дивлячись на те, що за спиною сучасного фараона стоїть уся міжнародна спільнота, боячись його падіння через те, що ця революція приведе до встановлення праведного Халіфату за методом пророкування. Не дивлячись на усе це, революція у Шамі виснажила фінансові, військові і людські ресурси режиму, на що вказує його вимога до тих, хто не пройшов військову службу, і до тих, хто пройшов її, що знаходиться у віці від 18-ти до 42-х років, з’явитися у військкоматі. Це робиться з метою недопущення їх виїзду з країни. Більш того, людей кидають у в’язниці, у найважчі умови для того, щоб не впав режим, а також для того, щоб це послугувало уроком їх родинам всередині країни. Це є доказом того рівню слабкості, якого досяг режим, і скоро, з волі Аллаха, прийде його кінець. Цим вчинком режим відкриває те, що він намагається приховати брехнею – створити міраж, наче він може тримати в облозі Алеппо, хоча насправді, він слабше, ніж хоче себе бачити.

О муджахіди благословенної землі Шаму! Те, що відбувається сьогодні у Шамі, не вирішиться інакше, окрім як зі стійкістю, основаній на вірі в Аллаха Всевишнього і основаній на зміцненні Його релігії. Ви так довго боретеся для усунення цього тирана! Так стійте ж на істині і не слабшайте перед тиранами несправедливості! Будьте такими, як сказав Всевишній:

الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيل * فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُوا رِضْوَانَ اللَّهِ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ * إِنَّمَا ذَلِكُمُ الشَّيْطَانُ يُخَوِّفُ أَوْلِيَاءَهُ فَلَا تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

«Люди сказали їм: «Народ зібрався проти вас. Побійтеся ж їх». Однак це лише збільшило їх віру і вони сказали: «Нам достатньо Аллаха, і який чудовий цей Опікун та Зберігач!». Вони повернулися з милістю від Аллаха і щедротами. Зло не торкнулося їх, і вони послідували за вдоволенням Аллаха. Воістину, Аллах володіє великою милістю. Це всього лише диявол лякає вас своїми помічниками. Не бійтеся їх, а бійтеся Мене, якщо ви є віруючими» (3:173–175).

Аллах Всемогутній обіцяв нам успіх, сказавши:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

«О ті, які увірували! Будьте терплячими, запасайтеся терпінням, несіть службу на заставах і бійтеся Аллаха – можливо, ви досягнете успіху» (3:200).


Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Сирія
Устаз Ахмад Абдульваххаб
29 Зуль-када 1434 р.х.
05.10.2013
№ I-SY-151-20-026

Головне меню