«О ті, які увірували! Будьте обережними» (4:71)

Сирія
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا خُذُوا حِذْرَكُمْ 

«О ті, які увірували! Будьте обережними» (4:71).

Голова Національної сирійської коаліції Халед Ходжа у своєму інтерв’ю газеті «Близький Схід» від 02.05.2015 р. сказав: «Право вето, накладене на можливість постачання Вільній Сирійській Армії засобів ППО, завершиться», - вказуючи на бажання Америки «знайти механізм зі встановлення безпечної безпілотної зони», пов’язуючи це з покращенням положення як у самій Сирії, так і на політичній арені загалом, що є підсумком зближення між Саудівською Аравією, Туреччиною, Катаром та Йорданією, і звичайно ж, за узгодження та участі Америки. Цим самим він вказує на те, що режим Башара Асада може пасти у будь-який невизначений момент.

Останні перемоги, досягнуті деякими угрупуваннями над силами злочинця Башара Асада, повинні бути неодмінно введені в контекст конференції «Женева-3», про яку було проголошено 04.05.2015. Як режим, так і опозиція за усіх своїх розбіжностей визнали, що підсумки конференції «Женева-1» є основою, на якій відбуватимуться пошуки рішення. Ця ж третя конференція спрямована на проведення практичних кроків у питанні виконання цих рішень. Минулі перемоги повинні бути використані для того, щоб створити баланс сил між правлячим режимом та опозицією, який в очах людей дасть обґрунтування для коаліції в тому, щоб сісти за стіл переговорів та показати, ніби коаліція виступатиме з позиції сильної сторони. Якщо люди це приймуть як належне, то це буде означати, що американський караван почав свою ходу. І  безсумнівно, пізніше на нас очікуватимуть нові конференції, які будуть називатися «Женева-3», «Женева-4», «Женева-5», у яких цей караван буде влаштовувати свої привали. Так триватиме, ухвалюватимуться рішення частина за частиною, поки караван не досягне останнього привалу, який означатиме завершення плану Америки зі встановлення нового маріонеткового правителя замість Башара, а він стане таким самим, як і його попередник.

Ці останні перемоги підказують для Ходжі, що Вашингтон зніме вето, яке забороняє іншим країнам постачати збройним угрупуванням «засоби ППО». Цими заявами він показує, що «зближення між Саудівською Аравією, Туреччиною, Катаром та Йорданією» відбувається лише за наказом Америки замість того, щоб їм атакувати Америку за те, що вона і є причиною лих мусульман у Сирії, оскільки саме вона заборонила іншим країнам постачати повстанцям зброю (і разом з цим саме вона мовчки погоджується з постачаннями різноманітної допомоги Башару з боку Росії та Ірану). Замість того, щоб нападати на правителів мусульман за їх згоду з волею Америки, замість усього цього ми бачимо, як він пишається цим дозволом постачати повстанцям якісну зброю після цього тимчасового зняття вето. Бідолашний цей Ходжа, оскільки він виправдав позицію Америки і визнав цю «зміну» істинною зміною. Він сказав, що «режим Башара Асада може пасти у будь-який невизначений момент», оскільки припускає, що саме він стане його заміною.

Що ж стосується розмов про створення безпечних зон, то їх буде створено для Коаліції, зібраної на Заході, щоб вона увійшла на територію мусульман і стала управляти ними, тим самим стримуючи цю благородну революцію, одночасно створюючи підґрунтя для внутрішніх міжусобиць серед них. Розмови про скору «бурю рішучості» у Шамі, розмови про благословення Америкою цієї операції вказують саме на ясний намір Америки використати міжнародні сили, у тому числі й арабські війська, для того, щоб нав’язати своє рішення на цій землі. Ці арабські війська вже зараховані до міжнародного альянсу, який боротиметься з так званим «тероризмом» в Іраку та Сирії.

О мусульмани, які стоять на сторожі Шаму – центру землі Ісламу! Немає сумнівів, що останні перемоги, досягнуті благословенною революцією Шаму, розкрили істину про слабкість злочинного режиму Башара Асада, про те, що він не у змозі встояти перед нею. Ці перемоги показали, що якщо б не допомога Америки, то кровопивець Башар був би вже в могилі поряд зі своїм братом Каддафі. Останні «дозволи», усілякі конференції «Женева – 3» та «Женева - 4» ведуться лише в інтересах Америки. Завдання, поставлене перед «Женевою – 3», полягає в тому, щоб створити атмосферу, під впливом якої бойові угрупування змінюватимуть свої цілі, заради досягнення яких вони з’явилися – тобто для боротьби з режимом, і будуть спрямовувати свою зброю вже на інші угрупування за критерієм «помірковане» угрупування проти «радикального, терористичного». І тому зараз йде зосереджена боротьба за лояльність цих угрупувань. Америка вкрай чітко усвідомлює, що єдиною перешкодою її проекту у Сирії стоїть проект Халіфату, тому вона хоче, щоб мусульмани повбивали одне одного під приводом боротьби з тероризмом.

О мусульмани, що стоять на сторожі Шаму – центру землі Ісламу! Ми – першопрохідці, які не брешуть своїм людям! Ми спостерігаємо за кожним рухом, який робить Америка руками своїх агентів у регіоні, а тому надамо вашій увазі наступні істини:

1. Америка працює над тим, щоб зберегти своє панування над Шамом за допомогою нав’язування свого проекту, висловленого у світській демократичній державі, яка відокремлює релігію від життя. Вона бореться з будь-якими спробами мусульман звільнитися від неї, щоб встановити праведний Халіфат за методом пророкування, з яким Америка веде боротьбу під гаслом боротьби з тероризмом.

2. Америка нав’язує свій проект на двох вісях. Перша вісь – встановлення нової політичної маріонеткової фракції, яка повинна буде вести переговори з її старим агентом Башаром. І, таким чином, Америка убезпечить шлях передачі влади від одного її агента до наступного. Друга вісь – пошук військової сили, яка буде здатна утримувати контроль на сирійській землі і нав’язуватиме силовий проект світської держави, запобігаючи будь-якій роботі по встановленню Халіфату під приводом боротьби з тероризмом та екстремізмом.

3. Усі старання Америки, які вона доклала і ще докладе – усі вони початково робляться заради захисту злочинця Башара, заради того, щоб запобігти потраплянню сучасної зброї до рук мусульман, для забезпечення цілісності військових інститутів та служб безпеки, для нав’язування безпечних районів, для того, щоб дати зелене світло початку «бурі рішучості» у Шамі, для створення національної армії, для впровадження коаліції у звільнені райони, для спроби створення платформи для переговорів та женевських конференцій. Усі ці військові та політичні дії зосереджені на цих двох вісях.

Хізб ут-Тахрір Сирія закликає повстанців, які вийшли зі щирим наміром, до терпіння, до стійкості і до прихильності до верві Аллаха. Ви не вийшли зарази цього світу, прагнучи виключно мирських благ, а вийшли для піднесення слова Аллаха. Для цього ви проливали свою кров, для цього ви відмовилися від задоволень цього світу, для цього ви ще на самому початку проголосили, що ця революція – для Аллаха, а її очільник – Мухаммад, Посланець Аллаха ﷺ. Ви побачили, як Захід та його агенти встали проти вас. Прагніть до благословення Аллаха, простягніть ваші руки до рук ваших щирих братів і отримаєте успіх в обох світах – як у цьому, так і у наступному. Аллаху нескладно подарувати вам цей успіх. Сказав Аллах Всевишній:

إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا

«Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі» (65:3).

О Аллах, хіба ми не донесли? О Аллах, будь же Свідком!


Хізб ут-Тахрір Вілаят Сирія
14 Раджабу 1436 р.х.
03.05.2015

Головне меню