У відповідь на публікацію «Аль-Кудс аль-Арабі» та інших агентств на їх сайтах

Сирія
Друкарня

«Аль-Кудс аль-Арабі» - арабська газета, яка видається у Лондоні, та інші сайти 10.04.2015 оприлюднили на своїх сторінках з посиланням на інформаційне агентство «Анадолу» статтю під назвою «Боротьба стягів у регіонах опозиції в Алеппо», де використовується багато дезінформації та неточностей, які відомі для усіх, хто знає Хізб ут-Тахрір.

Зневажливо ставлячись до розумів читачів, без будь-яких підтверджень або об’єктивності вони оприлюднили статтю, де конфлікт в Алеппо зображений як боротьба за стяги.

Але насправді це конфлікт відбувається між тими, хто виступає за проект Халіфату, про який проповідував Посланець Аллаха ﷺ, і між тими, хто виступає за невірний західний проект громадянської демократичної держави, яка відокремлює релігію від життя. І це є основною причиною того, що увесь світ стоїть за тирана Башара і мовчить, спостерігаючи за його злочинами проти мусульман у Шамі. Автор заявив, що «напруга, яка існує у місті Алеппо – це напруга, яка виникла між Хізб ут-Тахрір та активістами сирійської революції, яка відбулася після того, як Хізб ут-Тахрір прибрав та розірвав «прапори революції», використовуючи у цій справі підтримку низки ісламських угрупувань». Далі сайт додав: «…і революційні активісти після цього конфлікту подали позов проти членів Хізб ут-Тахрір до шаріатського суду, який заарештував двох членів Хізб ут-Тахрір…».

Сайт розповідає про те, що сталося 04.04.2015 в Алеппо, де одна повстанська група влаштувала свято, піднявши стяг Сирії, встановлений за договором Сайкс-Піко, а інша група ісламістів зупинилася, прибравши стяг Сайкс-Піко, і дала замість цього стяг Посланця Аллаха ﷺ. Однак поганий намір того, хто передав цю новину сайту, підштовхує його до звинувачення Хізб ут-Тахрір у тому, що сталося. Але кожен, хто має розум та зір, але не сліпий, якому Аллах засліпив серце, знає, що Хізб ут-Тахрір вживає низку дій, і знає, що він працює, докладаючи усі зусилля та з усією рішучістю для відновлення ісламського образу життя та встановлення Халіфату на основі методу пророкування і тим самим шляхом, яким йшов Посланець Аллаха ﷺ, без використання фізичних дій.

Дивно у цій справі те, що джерело новини та її публікатор не кажуть нічого про величезні збори мусульман 27.03.2015, які відбулися у цьому самому регіоні і які піднімали стяг «аль-Укаб», стяг Посланця Аллаха ﷺ, стяг «Немає бога окрім Аллаха і Мухаммад – посланець Аллаха», а замість цього свідомо висвітлили дію невеликої групи, яка святкує зі стягом Сайкс-Піко, і підкреслили, що вони – ті, хто одержав успіх! У той час як насправді ця група не дорівнювала й одній десятій зборів мусульман, які зібралися 27.03.2015, піднімаючи стяг Посланця Аллаха ﷺ, від гасел якої здригалися околиці! Однак сайт звернув увагу на маленьке скупчення та вмовчав про величезні збори мусульман!

Що ж стосується арешту двох членів Хізб ут-Тахрір, то ті, хто зробив це, добре розуміють, що ці хлопці не займаються жодною фізичною діяльністю, тому що увесь Хізб не займається фізичною діяльністю. Насправді їх заарештували за слово істини, сказане ними, а це слово – гостріше за меч гнобителів. Дивно те, що ті, хто заарештував членів Хізб ут-Тахрір, діють так, неначе вони володіють якоюсь владою, у той час як вони не володіють навіть чимось із неї! Хай вони побояться Аллаха відносно релігії і тих, хто закликає до неї.
 
Хізб ут-Тахрір наражався та наражається на переслідування та арешти з боку тих, хто набагато сильніше цих  малих у своїй силі та міцності, однак це не послабило Хізб і не зменшило рішучості. А дні минають, і хто відчуває, що він сьогодні має можливість пригноблювати людей та арештовувати їх, той побачить, що положення, у якому він опиниться завтра, буде подібне до павука, який змайстрував собі житло. Воістину, найбільш крихке житло – це житло павука.

وَلَتَعْلَمُنَّ نَبَأَهُ بَعْدَ حِينٍ ٨٨

«А ви неодмінно дізнаєтеся звістку про нього через певний час» (38:88).

А те, що стверджує публікатор або джерело подібних новин, приписуючи заяву голові інформаційного бюро Хізб ут-Тахрір у вілаяті Сирії устазу Ахмаду Абдульваххабу, що «він виключив причетність членів партії до цих подій і відніс те, що сталося, до особистої ініціативи, окремого акту, і що Хізб не несе відповідальності за те, що сталося», то ми не знаємо, як з’явилася ця заява і хто її автор! Це відверта та безсоромна брехня! Істину сказав Посланець Аллаха ﷺ: «...якщо ти не відчуваєш сорому, то роби що хочеш» (передав Бухарі).

Власник сайту повинен був перевірити новину, яка дійшла до нього, щоб потім не шкодувати про скоєне і про те, у чому його обвинувачують.
Всевишній Аллах каже:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ ٦

«О ті, які увірували! Якщо нечестивець принесе вам звістку, то довідайтеся, щоб не вразити за незнанням невинних людей, а не то ви шкодуватимете про скоєне» (49:06).


Устаз Ахмад Абдульваххаб
Співробітник прес-служби Хізб ут-Тахрір Сирія
22 Джумада аль-Уля 1436 р.х.
11.04.2015
№ I-SY-1436-229

Головне меню