Нескінченні бої – це проект невірного Заходу, так не послизніться ж, а вийдіть проти нього одним об’єднанням навколо великого ісламського проекту – «Халіфату за методом пророкування»

Сирія
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Після подій, які явно вплинули на хід руху революції останнього часу, відбулося деяке об’єднання зусиль (нехай навіть часткове) з боку більшості груп, що бються на звільненій частині північної Сирії.

Це струснуло опори злочинного режиму у містах Ідліб, Джиср-аш-Шугур та Еріха, як і надало повстанцям контроль над військовими базами Ваді ад-Дайф, Кірмід та аль Мастума, а також привело до підняття бойового духу загонів та викрило сутність та нетривкість режиму, а також звернуло увагу повстанців на Дамаск…

У розпал підготування груп до початку нового етапу боротьби – особливо у місті Алеппо для завершення його звільнення – усі були здивовані раптовими нападами організації аль-Багдаді на селища у північних околицях Алеппо. В це сталося після того, як розповсюдилося серед людей, що банди Асада та аль-Абаді фактично подарували йому сирійське місто Пальміра та іракське Ер-Рамаді! Дана подія підштовхнула більшість військових угрупувань призупинити серйозні бої з режимом та відправити кілька загонів на північ для відбиття атак організації «ІДІЛ». Повстанці були вимушені відволіктися на ці атаки і зупинити їх, що відволікло їх від продовження початих ними бойових дій, які повинні були привести до звільнення ще більших областей, на даний момент підконтрольних режимові.

Ця небезпечна подія має політичний контекст… Так, замість того, щоб повстанці з різноманітних груп продовжували завдавати великі втрати своєму ворогу, організація «ІДІЛ» відволікає їх від їх мети і знову втягує на арену внутрішніх чвар та боротьби, щоб знову відкрити рану, у результаті чого ісламська кров знову почала текти на землі Шаму. А в той час, коли мусульмани проливають кров одне одного, злочинний режим зітхнув з полегшенням. Він знову збирає свої розкидані сили та зміцнює свою обороноспроможність, яка вже розвалюється, приводячи у порядок усі заплутані документи в очікуванні прибавки військової допомоги та стада сектантських найманців, щоб потім перейти до контратаки, прокреслити нові кордони конфліктних зон та встановити нові види заходів покарань за роздуми про його усунення!

Захід за допомогою упереджених ЗМІ та світських політичних груп, зацікавлених у продовженні внутрішніх боїв серед мусульман Шаму, скористувався цією подією для відволікання уваги повстанців (і народу загалом) від усунення режиму, і взагалі, здійснення цієї мети. Вони стали позначати кризу тим, що проблема повстанців, у першу чергу, полягає у необхідності битви з «ІДІЛ», роздмухуючи степінь його небезпеки, використовуючи скоєні ним жахаючі злочини проти інакодумців та занижуючи небезпеку режиму і його злочинів перед злочинами «ІДІЛ»! Це підштовхнуло повстанців охопити північні околиці Сирії тисячами бійців з різних загонів і вимусило деякі загони, які дотримуються нейтралітету у цьому конфлікті, прийняти позицію війни у відношенні до «ІДІЛ», втягуючись у те, чого Захід бажав від них – залишення позиції нейтральності та втягнення у цю смуту, а потім, високо загорнувши рукава, потопати у пролитті крові мусульман! Захід бажає, щоб повстанці потрапили до сатанинської пастки американського плану, який спрямований на трансформацію боротьби проти тирана Башара і його режиму у боротьбу з «тероризмом» відповідно до американської точки зору, тобто проти Ісламу і його проекту.

О мусульмани, ми як і раніше нагадуватимемо вам про слова Посланця Аллаха ﷺ: «Лайка на мусульманина – розпуста, а вбивство мусульманина – куфр», - як про степінь розміру гріха за вбивство мусульманина. А також нагадуватимемо вам слова Всевишнього Аллаха:

وَلا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ

«І не сперечайтеся, а не то ви падете духом і позбавитеся сил» (8:46).

І слова Аллаха:

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلا تَفَرَّقُوا

«Міцно тримайтеся за верв Аллаха усі разом і не розпадайтеся» (3:103).

І хочемо нагадати організації аль-Багдаді, що їм необхідно усвідомити усю серйозність того, що вони роблять, і не відволікати мусульман від зосередженості на боротьбі з режимом. Ми також закликаємо інші загони не відволікатися від боротьби за усунення режиму і роботи разом з нами для виконання Шаріату Аллаха у державі, яка дійсно буде Халіфатом за методом пророкування. І нехай кожен усвідомлює хитрування ворога, який ставить за мету знищити нас нашими ж руками і відволікти нас від мети, якою вдоволений Всевишній Аллах. І нехай нашою об’єднувальною силою буде один проект, який виходить з глибини нашої віри, і це – не проект групи, партії або організації, а проект Халіфату за методом пророкування. Лише цим проектом буде вдоволений наш Господь. Лише Халіфат зможе відбити хитрощі ворогів, привести нас до величі і дбати про наші справи відповідно до законів Ісламу, а також зробити державу Ісламу відчутною реальністю, де люди житимуть у безпеці під його захистом та справедливістю. І люди будуть прагнути до нього, а не тікати від нього, у пошуках безпеки та справедливості.

Ми, спрямовуючи свій заклик до кожного, хто несе свою зброю у покірності до Аллаха, кажемо: ми як і раніше маємо величезні надії на те, що муджахіди переглянуть свої погляди, з пильною увагою визначать своїх ворогів і з усією обачністю організують свої пріоритети згідно з Шаріатом. Ми сподіваємося, що вони відновлять вірний напрям компасу своєї боротьби й об’єднаються разом навколо того, що люблять Аллах і Його Посланець (с.а.с..), як і здійснять інтереси мусульман та всіх людей у Шамі й в усіх ісламських землях, почавши працювати разом зі своїми братами з Хізб ут-Тахрір у справі несення заклику до встановлення держави Праведного Ісламського Халіфату. Ми сподіваємося, що вони приймуть політичний проект, виведений з Книги Аллаха і Сунни, і повернуть Уммі її велич і славу.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ ٤ بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ ٥

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він – Могутній, Милосердний» (30:4,5).


Хізб ут-Тахрір Сирія
21 Шабану 1436 р.х.
08.06.2015

Головне меню