«Не виказуйте слабкості і не закликайте до миру, оскільки ви – вище за інших. Аллах – з вами і не применшить ваших діянь»

Сирія
Друкарня

فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ

Після того, як зазнав краху посланець ООН Стаффан ді Містура зі своїм планом замороження бойових дій, який був зустрінутий широкою відмовою, Захід почав знову намагатися добитися цього, але вже шляхом укладення перемир’я зі злочинним режимом, щоб нарешті добитися того, чого не зміг добитися посланець ООН. Суть того, що відбувається, полягає у тому, щоб змінити мету революції, яка полягає в усуненні режиму і у встановленні закону Аллаха на землі, і привести повстанців до столу переговорів з цим режимом, щоб домовитися з ним про його злочини проти мусульман. В усе це аргументується захистом самих же мусульман. Переговори повинні завершитися замороженням у деяких районах бойових дій, і особливо – у західних околицях Дамаску, де повстанцям необхідно, навпаки, збільшувати свій тиск і не вступати у перемир’я ані за жодних обставин.

Небезпека цього перемир’я полягає у тому, що воно відбулося у той момент, коли думка міжнародної спільноти переключилася зі злочинів сирійського режиму на боротьбу з тероризмом. На цій хвилі почалася робота посланця ді Містури з чотиристоронньою групою, на якій розглядатимуться питання про гарантування безпеки і захисту, а також питання боротьби з тероризмом.

Насправді, перемир’я – це перемога режиму і невірного Заходу, який знаходиться позаду нього, оскільки цим перемир’ям були здані позиції у Забадані, заради звільнення якого варто проливати кров, а не здавати його, щоб ця кров не пролилася. Більше за те, щоб кров припинила литися, необхідно як раз таки вирвати тиранічний режим і встановити закон Ісламу на землі.

Домовленість про перемир’я з режимом залишає відкритими двері для перемир’я і в інших районах, а потім почнеться і припинення самої революції після п’яти років жертв. Будуть здаватися один район за іншим злочинному режимові, який не дотримується у відношенні до мусульман жодних угод і не відчуває жодної відповідальності за це. Посланець Аллаха ﷺ та його благородні сподвижники відчували страждання у часи блокади, зверненої проти роду Абу Таліба. Доходило до того, що до людей доносилися крики голодних немовлят, але мусульмани не йшли ані на переговори, ані на перемир’я. Сподвижники Пророка ﷺ продовжували виказувати терпіння, а Пророк ﷺ продовжував свій заклик, допоки не встановив Ісламську державу в Медині.

О мусульмани благословенної землі Шаму!

Переговори та перемир’я не усунуть режим і навіть не ослаблять його. Ґрунтовним рішенням для мусульман Шаму буде згуртування рядів і об’єднання навколо ясного політичного проекту, яким вдоволений Аллах ﷻ. Мусульмани повинні спрямувати свої зусилля проти голови змії, щоб відрубати її, але цього не досягти шляхом перемир’я зі злочинним режимом, який усе іще продовжує жити і тим самим продовжує мучити мусульман. Бочки, що вибухають, які згідно з перемир’ям не падатимуть на Забадані, почнуть падати у інших районах, збільшуючи там кількість вбитих і поранених. Що ж стосується ув’язнених, які виходять з в’язниць тирана Сирії, то злочинний режим може і удруге заарештувати слабких з них через короткий час. Це часткове рішення не змінює зрештою нічого. Ми в Хізб ут-Тахрір/Вілаят Сирія закликаємо усі угрупування припинити усіляке перемир’я зі злочинцями. У протилежному випадку вони стануть охоронцями цього режиму і почнуть оберігати для нього визволені райони, не допускаючи у майбутньому жодних спроб продовжувати звільнення заради дотримання перемир’я. Для вас прикладом тому є те, що сталося у Палестині, коли палестинські угрупування стали охоронцями безпеки іудеїв.

Сказав Всевишній:

فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ

«Не виказуйте слабкості і не закликайте до миру, оскільки ви – вище за інших. Аллах – з вами і не применшить ваших діянь» (47:35).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Вілаят Сирія
№ 242/1436
12 Зуль-хіджа 1436 р.х.
26.09.2015 р.

Головне меню