Відсутність політичної поінформованості приведе до зриву революції і зробить усі жертви марними

Сирія
Друкарня

Сорок одне повстанське угрупування Сирії, серед яких – і великі угрупування, закликала країни регіону до створенню спілки опору ірансько-російському альянсу, який розцінюється ними як окупант, роблячи при цьому акцент на те, що сирійський режим вже фактично впав, і війна зараз ведеться проти окупаційних сил.

Ці угрупування у своїй спільній заяві від 05.10.2015 заявили, що нова реальність потребує усіх країн регіону і особливо – союзників, які сформують регіональну спілку проти ірансько-російського альянсу, який окупував Сирію.

Той, хто відстежував події, пов’язані з революціями або так званою «арабською весною» в Тунісі, у Лівії, у Єгипті та у Ємені, а  також те, що сталося ще раніше з мусульманами Палестини, Афганістану та Іраку, той добре знає, що відсутність політичної поінформованості про плани Заходу і про його змови є головною причиною провалу усіх спроб зірвати плоди принесених жертв Ісламської Умми. Ця непоінформованість приводила до того, що жертви мусульман зрештою йшли на користь їх же ворогам, і агенти Заходу тільки ще сильніше зміцнювалися замість того, щоб бути усунутими. Саме це і повторюється знову. Захід хоче змістити одного злочинного тирана, щоб встановити нового, ще більш злочинного, ніж його попередник.

Окупація Афганістану привела до появи Карзая, окупація Іраку привела до появи Малікі, усі революції так званої «арабської весни» зазнали невдачі у пошуку богобоязливого правителя, який би правив серед рабів Аллаха згідно з тим, що Він ниспослав. Це сталося через те, що самі повстанці не мали політичної поінформованості. Щирі люди щоразу віддавали на цьому шляху свої життя, після чого агенти Заходу зривали плоди їх боротьби. Сьогодні ми бачимо, як та сама картина повторюється з революцією Шаму, ми бачимо, як люди, що ведуть бойові операції, починають потрапляти у ті самі пастки, що і їх попередники, і кидаються в обійми своїх ворогів, прохаючи у них допомоги і підтримки, закликають агентів Заходу і їх прибічників до створення спілки з опору їх самих (агентів) господарці Америці при тому, що саме вона дала зелене світло створенню російсько-іранського альянсу і координує з ним свої дії. Як агенти Заходу можуть бути союзниками у боротьбі проти нього ж?! Положення цих угрупувань подібне до того, хто прохає допомоги у сковорідки проти вогню. Якщо вони знають, що ті, кого вони прохають про створення спілки проти російсько-іранського альянсу, є агентами Заходу, то це – велике лихо. Але якщо вони цього навіть не усвідомлюють, то лихо це іще більш велике.

О мусульмани Шаму!

Захід є вашим ворогом і ворогом Ісламу. Це сама по собі зрозуміла обставина. Він насадив серед вас агентурних правителів після того, як усунув Халіфат й окупував ваші землі, розділивши їх на різні держави. Ці агенти працюють для того, щоб Захід досяг своїх інтересів, а також для ведення війни з кожним, хто закликає до правління Шаріатом Аллаха. Це розуміє той, у кого є серце, або хто слухає, будучи свідком. Як ми можемо прохати допомоги у ворогів Аллаха, про яких сказав Аллах ﷻ:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا

«Вони не припинять битися з вами, поки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:217)?!!

Як ми можемо прохати допомоги у агентів Заходу проти їх же хазяїв, які встановили цих агентів при владі лише для того, щоб ті працювали в їх інтересах?! Іще більше на порядок гіршим, ніж це, є проголошення деякими угрупуваннями прийняття ними політичного урегулювання, запропонованого невірним Заходом!
Аллах ﷻ каже:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть вдоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватися їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха – це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилося знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

Хіба невірний Захід дасть рішення, згідно з яким правління почнеться за Шаріатом Аллаха?! Хіба невірний Захід дасть рішення, яке нанесе удар по його інтересах? Що з вами, як ви судите?!
 

Революція у Шамі не є торговельною ареною і не є авантюрою підлітків. Ця революція далася великою кров’ю і безліччю жертв. Ми в Хізб ут-Тахрір/Вілаят Сирія закликаємо усі угрупування побоятися Аллаха за кров шахідів, побоятися Аллаха за жертви Умми і проголосити ясну позицію, якою вдоволений Аллах ﷻ. Ми закликаємо їх проголосити про свою лояльність (уаля) до проекту Халіфату, яким зобов’язує нас Господь могутності, а також проголосити про свою непричетність (бара) до проекту невірного Заходу, до його політичного рішення, прикритого розпливчастими термінами, нав’язаними всьому світові. Ми закликаємо їх обірвати усі зв’язки з Заходом і його друзями, схопитися за міцну верв Аллаха, що дозволить їм досягти перемоги, з волі Аллаха ﷻ!

Сказав Всевишній:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آَمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і того дня, коли постануть свідки» (40:51).

Також Всевишній сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُم

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то й Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).

Також сказав Всевишній:

وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ

«…перемога приходить лише від Могутнього і Мудрого Аллаха» (3:126).

Також сказав Всевишній:

إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

«Якщо Аллах надасть вам підтримку, то жоден не здолає вас. Якщо ж Він позбавить вас підтримки, то хто ж допоможе вам замість Нього? Нехай же на Аллаха сподіваються віруючі» (3:160).


Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Сирія
Устаз Ахмад Абдульваххаб
№ 245/1436
07.10.2015 р.
23 Зуль-хіджа 1436 р.х.

Головне меню