Метою міжнародної конференції у Відні є нав'язування Сирії «світського демократичного плюралістичного режиму» і боротьба під приводом «війни з терором» з тими, хто закликає до встановлення Праведного Халіфату

Сирія
Друкарня

У п'ятницю 30 жовтня 2015 у столиці Австрії Відні відбувся другий раунд розширеного засідання з пошуку врегулювання ситуації у Сирії.

У заході взяли участь представники 17 країн на чолі з Америкою, а також ООН і ЄС. У своєму підсумковому комюніке вони закликали опозицію і уряд Сирії сісти за стіл переговорів і почати політичний процес врегулювання, що передбачає створення довірчого нерелігійного уряду без жодних утисків будь-кого, а також ухвалення нової конституції і проведення виборів. Також учасники закликали до перемир'я у всіх частинах країни і визначили дату чергової зустрічі через два тижні.

Якщо уважно розглянути цю конференцію, то можна помітити, що у своїй основі вона не відрізняється від Женевської конференції, яка відбулася у 2012 році, за винятком деяких деталей, які не змінюють суті справи. Однак той, хто стежить за поточною політичною та військовою ситуацією в реальності розуміє, що існує значна різниця між двома конференціями. На Женевській конференції Америка не квапила процес і дала зелене світло своєму агентові Башару вбивати людей і покінчити з їх революцією, а також надала йому військову і політичну допомогу через своїх агентів у регіоні. Вона заплющила очі на всі його злочини, але він не зміг придушити народ Сирії і зламати його волю ані з Іраном, ані з Росією, які підтримали його всіма смертельними видами зброї, що стирає все живе і неживе на землі. Ситуація дійшла до того, що Обама був змушений визнати, що він очікує раптового падіння сирійського режиму. Це посіяло страх в американських, європейських і російських колах прийняття рішень перед несподіваним крахом сирійської регулярної армії до кінця поточного року і страх перед тим, що ісламісти заповнять утворений вакуум.

Загроза для режиму наростала навіть з окраїнних населених пунктів Дамаска через їх близькість до столиці. І тому була дана команда Башару Асаду його заокеанськими господарями посилити оборону Дамаска, щоб ніхто не переступив червоних ліній, встановлених Америкою для того, щоб не дати збройним силам опозиції захопити столицю. Потім відбулася військова інтервенція Росії, щоб врятувати Америку і її агента, а також для того, щоб компенсувати провал у Сирії Ірану. Примітним у цьому було те, що ця російська відкрита агресія проти мусульман Сирії розгорнулася під приводом боротьби з «ІДІЛ», хоча всі авіаудари здійснювалися по тих районах, які відіграють важливу роль для безпеки режиму, а також по тих районах, які загрожують падінням режиму в столиці, таким як Дар'я та приміські населені пункти Дамаска.

Тут необхідно підкреслити славетну героїчну сміливість, яку проявили мусульманські воїни перед обличчям цієї агресії, що змусило міжнародні сторони квапливо провести конференцію у Відні, оскільки за планом звірячі російські авіаудари мали тривати, поки Асаду не будуть повернені регіони, що знаходяться навколо центру правлячого режиму, і поки не буде окуповано місто Алеппо. Однак провал цієї нової агресії змусив ворожі сторони терміново скликати цю конференцію. Незважаючи на те, що в підсумковому комюніке йдеться про формування уряду і про розробку конституції в узагальненому вигляді, не розкриваючи приховані деталі, проте, Джон Керрі - ведучий конференції - і його «помічник» Лавров раніше у четвер 22 жовтня 2015 поділилися таємницею. Керрі заявив, що «держави міжнародної четвірки (квартету) домовилися про єдину Сирію зі світським, демократичним, плюралістичним режимом правління», підкресливши «необхідність боротьби з тими загонами, які відкидають мирне врегулювання у Сирії». Це означає, що вони прийняли рішення нав'язати мусульманському народу Сирії старий режим у новому вигляді під назвою «цивільний і світський режим», який знаходиться у цілковитій суперечності з релігією Всевишнього Аллаха, а також те, що вони вирішили боротися проти всіх угруповань, які відкидають це. Знаючи, що в Сирії нічого немає, окрім заклику і роботи над встановленням Праведного Халіфату як проекту, що об'єднує мусульман, ми з упевненістю говоримо, що під цією боротьбою вони мають на увазі зрив цього божественного проекту.

يُرِيدُونَ لِيُطۡفِ‍ُٔواْ نُورَ ٱللَّهِ بِأَفۡوَٰهِهِمۡ وَٱللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِۦ وَلَوۡ كَرِهَ ٱلۡكَٰفِرُونَ

«Вони хочуть загасити світло Аллаха своїми вустами, але Аллах збереже Своє світло, навіть якщо це ненависно невіруючим» (61:08).

О мусульмани Шаму!

Ви бачите, як безбожний Захід намагається намалювати ваше майбутнє і визначити систему вашого правління, називаючи її світським демократичним режимом.

Ви бачите, як він допомагає своєму агентові-злочинцеві Башару і підтримує його життя всіма можливими засобами, незважаючи на масові вбивства, які він вчинив щодо вас. Адже він здійснював ці злочини суворо за вказівкою своїх заокеанських господарів.

Ви бачите, як правителі мусульман, які зовні демонструють свою солідарність з вами, йдуть крок за кроком за своїми господарями у реалізації інтересів останніх за рахунок вашої крові і жертв.

Ви бачите, як безбожний Захід намагається ввести вас в оману і відвернути вас від своєї мети шляхом нав'язування світського демократичного режиму, ніби проблема полягає лише у визначенні часу уходу та майбутнього західного агента Башара Асада.

О мусульмани Шаму!

Невже ви погодитеся з тим, що Америка і Росія - два роги диявола, якого побивають камінням  -  турбуватимуться про вашу безпеку і про ваш мир?! Де ви бачили, щоб вовк був пастухом овець?! Рішення ваших проблем - у ваших руках, а не в руках ваших ворогів. Це рішення криється у вашій релігії, а не в міжнародному праві. Це рішення виходить від Єдиного Аллаха, а не від Його ворогів. У жодному разі не обманюйтеся висловлюванням про те, що ви слабкі. Навпаки, ви могутні за допомогою Всемогутнього Аллаха. І ворог чудово відає про це. Ви - ті, хто вистояв перед деспотією цього злочинного режиму і завдав йому поразки. Ви - ті, хто вистояв перед ненависним іранським втручанням і показав його немічність тим, що Іран не зміг просунутися ані на жоден кілометр через вашу легендарну стійкість. Сьогодні ви провалили російську інтервенцію з самого її початку, змусивши російських військових вдатися до помилкових зведень про міфічні перемоги.

Ваша непохитність стала джерелом страху на Заході і на Сході, тому що вони знають, що тільки віра в Аллаха робить вас непереможними героями. Вони в непоясненному здивуванні дивляться, як ви залишаєте на Аллаха мученицькі смерті ваших дітей, батьків, матерів і братів, а також руйнування ваших будинків і життя, прагнучи заслужити Рай і боячись Його покарання. Однак для заключної перемоги над ворогом не вистачає нам прийняття чіткого проекту, що випливає з доктрини Ісламу - проекту Праведного Халіфату, про який сповістив Посланник Аллаха ﷺ. Воістину, Халіфат прийде після диктаторського правління, у якому ми живемо сьогодні. Так давайте ж дотримуватися шляху Посланника Аллаха ﷺ, наказаного нам Всевишнім Аллахом. Давайте об'єднаємо наші сили з нашою народною підтримкою для встановлення Халіфату після того, як це стало громадською думкою. Хізб ут-Тахрір надав Ісламській Уммі проект конституції держави Халіфат, де всі статті виведені з визнаних шаріатських джерел. Цей проект як і раніше потребує ансарів, тобто тих, хто підтримає його подібно до того, як підтримали ансари Посланника Аллаха ﷺ, об'єднавшись навколо нього. Це особливо необхідно після того, як Праведний Халіфат став загальною вимогою жителів Шама і всієї Ісламської Умми. Всевишній Аллах говорить:

قُلۡ هَٰذِهِۦ سَبِيلِيٓ أَدۡعُوٓاْ إِلَى ٱللَّهِۚ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا۠ وَمَنِ ٱتَّبَعَنِيۖ وَسُبۡحَٰنَ ٱللَّهِ وَمَآ أَنَا۠ مِنَ ٱلۡمُشۡرِكِينَ

«Скажи: «Таким є мій шлях. Я і мої послідовники закликаємо до Аллаха згідно з переконанням. Пречистий Аллах, і я не є одним з багатобожників»» (12:108).


Хізб ут-Тахрір Вілаят Сирія
18 Мухаррама 1437 х.
31 жовтня 2015 р.

Головне меню