Ліванська влада кидає до в’язниці трьох членів Хізб ут-Тахрір, тому що вони підтримали революцію Шаму

Ліван
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Військовий суд засудив до трьох місяців ув’язнення трьох членів партії Хізб ут-Тахрір, які є жителями Тріполі, а саме: Мохамад Асом (у віці 43-х років, працював ковалем, батько чотирьох дітей, Білял Таха (32 роки, працював у торгівлі продуктами харчування, батько однієї дитини) та Фуад Мансур (40 років, працює будівником, батько п’ятьох дітей), суд засудив їх по звинуваченню у підриві репутації армії. Справа почалася більше року назад, коли Хізб ут-Тахрір – вілаят Лівану, закликав на демонстрацію у підтримку революції у Сирії, у регіоні Бекъаа, демонстрація була дозволена районною адміністрацією Бекъаа, тобто була узгоджена із законом. Однак спецслужби взялися за перекриття доріг, забороняючи людям та машинам діставатися до місця проведення демонстрації. Внаслідок цього хізбом була оприлюднена прокламація на наступний день, яку роздали члени хізбу, у прокламації хізб засудив замах на людей, забороняючи їм пересуватися у межах своєї країни та здійснювати своє законне право висловлювати власну думку. І замість того, щоб притягнути до відповідальності тих, хто прийняв рішення використовувати армію проти демонстрації, спецслужби затримали членів партії Хізб ут-Тахрір і притягли їх до суду!

 

В основі судова влада в очах усіх народів є притулком пригноблених, але коли правосуддя перетворюється в інструмент політичної влади проти власного народу і проти тих, хто викриває корупцію цієї влади, як це відбувається в Лівані, то це стає більшим бідуванням. Коли підступно були вбиті шейх Ахмед Абдул Вахід, шейх Мохамад Муріб, Шарбаль Рахма та Ахмад Касім на пропускних пунктах, і мирних людей викрадали з їх будинків серед білого дня, озброєні угрупування, які кинули виклик державі, ми не бачили будь-якого руху з боку держави проти цих злочинців до того часу, доки гнів людей не примусив зробити це. Проте коли брати з Хізб ут-Тахрір заявили про те, що вони позбавлені права на підтримку своїх братів, уряд затримав їх і передав до суду, вчиняючи тиранію та замах проти них.

 Шановне населення

Воістину, влада у Лівані щоденно вихваляється свободою думки та слова, і ми щоденно чуємо заяви та свідчення політичного класу в опозиції,  владі, політичних партіях, ЗМІ та представниках інтелігенції проти несправедливості та державної корупції, а також відсутність виконання закону і порушення правил справедливості. А також чуємо про озброєні загрози голові держави та безпеці людей, чуємо про вбивства, тероризм та вимагання, і це для усіх людей, різних класів та конфесій, кожен показує свої сили, політичний статус та конфесійну позицію, і держава мовчить у відношенні до них. Цей уряд і ця структура ніколи не відкликалася навіть на найменше честолюбство людства. І класифікація рівню корупції, якої досягла ця країна, свідчить про психічну деградацію правління. Зазначає Трансперенсі Інтернешнл (ТІ), що правляча влада Лівану та її апарати є однією з найбільш корумпованих країн у світі і (ТІ) визначила Лівану ганебну цифру (176 на 128). Ця правляча влада ніщо інше, як проурядові люди та опозиція, удільні королі, контрабанда зброї та наркотиків, банди пограбувань та ін. і усіх захищають існуючі проурядові сили? 

О, народ Лівану!

Воістину, уряд, який замінює один одного у цій злощасній структурі зробив так, що люди припинили сподіватися на гідне життя. Гори корупції в усіх аспектах та відомствах без виключення і в усі часи. А сьогодні влада переслідувала та арештовувала братів, які підтримують революцію у благословенній Сирії, і передала їх до суду замість того, щоб суди були для них притулком у їх скаргах проти безчинства та тиранії, що відбуваються. Досить цій владі ганебної плями на лобі, вона постійно продовжує утримання під вартою сотні людей з ісламістів та інших без суду на протязі багатьох років, під приводом, який нахабніше самої нахабності: через відсутність зали суду, яка може вмістити велику кількість звинувачуваних! І знайте, о народ Лівану, що темрява, яку корумпована влада у Лівані нав’язала на вам, це ніщо інше як продовження темряви,  нав’язуваної корумпованим режимом Сирії над народом Сирії та Лівану раніше. Так об’єднайтеся ж зі щиримо повстанцями у Шамі, можливо Аллах винагородить вас чудовим днем, у якому закінчиться темрява і повернеться справедливість під стягом «Ля ілляха ілля Аллах, Мухаммад Расулюллах» - «Немає Бога, окрім Аллаха, і Мухаммад – Посланець Аллаха», і повернеться сонце істини, світанок якої почнеться у Шамі.

О правителі Лівану!

Чи бачили ви в історії владу, яка бреше і зводить наклеп проти свого народу, і вона змогла проіснувати? Хіба ви ще не взяли приклад з чорної долі диктаторів у Тунісі, Єгипті, Лівії, Ємені і яку очікує ваш огидний союзник, сирійський тиран? Ви звинувачуєте нас тим, що спростовують усі факти, які ви приховуєте наклепом доводячи собі ці наклепи і нападаєте на людей серед білого дня. Всевишній Аллах говорить:

وَلا تَقْعُدُوا بِكُلِّ صِرَاطٍ تُوعِدُونَ وَتَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِهِ وَتَبْغُونَهَا عِوَجًا

 «Не сідайте на дорогах, погрожуючи і збиваючи зі шляху Аллаха тих, хто увірував у Нього, і намагаючись спотворити його…» (7:86)

Хізб ут-Тахрір                
Ліван
29 Мухарам 1434 р.х.
13.12.2012

 

Головне меню