Відповідь на нападки Джебрана Басіля на ісламське законодавство

Джебран Басіль

Ліван
Друкарня

Текст виступу голови інформаційного відділу Хізб ут-Тахрір у Лівані Ахмада аль-Касаса на прес-конференції 09.03.2013 у відповідь на відкриті нападки Джебрана Басіля на ісламське законодавство!

Знов, як завжди, Джебран Басіль і його помаранчевий блок використовує нікчемний расистський тон, позбавлений навіть жодної пристойності, щоб спровокувати кожного мусульманина у Лівані і за кордоном, що почув його.  Оскільки на своєму останньому брифінгу, що відбувся 1 березня у місті ель-Рабія, він обрушився зі словесними ненависницькими образами на адресу Ісламу, шаріату та його послідовників. Він вигадав на мусульман те, що чуже їм.  Він засудив їх за те, що вони називають невіруючим того, хто не вірить в Іслам.  Потім брехливо звинуватив їх у нападках на жінку і у виданні фатв, що забороняють їй водити автомобіль.  Також він звинуватив їх у тому, що вони поводяться з нею, як із сексуальною плоттю.  Окрім цього наразив на різку критику ісламське законодавство через те, що у ньому декларується вища міра покарання через відрубування голови.   Також засудив систему Халіфат через те, що вона керує справами людей згідно з шаріатом, який приписує вбивати кожного, хто не погоджується з халіфом, за його твердженням.

Як би нам  хотілося відпочити від стогнань і галасу прибічників Авна і від турбування відповіді їм. Однак, очевидно їх бажання долучити християнську вулицю, шантажувати і лякати її від Ісламу і мусульман не закінчиться, доки Всевишній не здійснить для ісламської Умми свою обіцянку.  Нам нестерпно і недозволено слухати таких персон, як ця людина, яка чорнить наше Божественне Писання «Коран», нашого Пророка Мухаммада ﷺ і наше законодавство, а потім залишатися осторонь і мовчати.  Особливо, якщо він промовляє свої вислови на очах у мільйонів людей через екрани телевізорів. 

О, Джебран Басіль! Ти постукав у двері, тепер слухай відповідь:

1 –  Годі вже тобі звинувачувати мусульман у тому, що вони називають того, хто не вірує в Іслам — невіруючим. Будь-яка релігія називає іншу релігію невірною. Твоя церква, до якої ти себе зараховуєш, називає невіруючим кожного, хто не вірить у божественність Ісуса, мир йому, з числа мусульман і прибічників інших релігій окрім християнства. Навіть. якщо вживає інші висловлювання і речові оберти. Хіба ти не бачиш, як твоя церква називає невіруючими іудеїв, які не увірували в Ісуса, мир йому, і підбурювали римлян розп'ясти його!  І у даному випадку звинувачування їх у невір'ї не виходить з позиції ображання і приниження їх, а з позиції визначення і констатації факту.  І зверни увагу, пане міністр, що мусульмани увірували в Моїсея та Ісуса, сина Марії, мир їм, а також у Тору та Євангеліє, які Всевишній послав ним шляхом божественного одкровення. Всевишній Аллах говорить:

آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ

«Посланець і віруючі увірували в те, що ниспослано йому від Господа. Усі вони увірували в Аллаха, Його янголів, Його писання та Його посланців. Вони кажуть: «Ми не робимо розбіжностей між Його посланцями» (2:285).
 

Однак ви не увірували в послання Мухаммада ﷺ і в те Писання, яке Всевишній послав йому через божественне одкровення.  І хіба ми вигадуємо, коли кажемо це або описуємо цю реальність?!  Однак ми утримуємося від приниження твоєї релігії і провокування її послідовників, як чиниш ти у відношенні нашої релігії та її послідовників. І ми виказуємо цю благородність, підкоряючись наказу Всевишнього Аллаха:

وَلا تُجَادِلُوا أَهْلَ الْكِتَابِ إِلا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِلا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ وَقُولُوا آمَنَّا بِالَّذِي أُنْزِلَ إِلَيْنَا وَأُنْزِلَ إِلَيْكُمْ وَإِلَهُنَا وَإِلَهُكُمْ وَاحِدٌ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ

«Якщо вступаєте у суперечку з людьми Писання, то ведіть її найкращим чином. Це не стосується до тих із них, які чинять несправедливо. Скажіть: «Ми увірували в те, що послане нам, і те, що послане вас. Наш Бог і ваш Бог — один, і ми підкоряємося лише Йому» (29:46).
 

2 –  Що стосується твого обвинувачення мусульман у попранні прав жінок, то Іслам вільний від цього. Не Іслам звинуватив Єву (Хаву) у спокушенні Адама, мир йому, і у вигнанні його з Раю, як про це каже ваша релігія.  Навпаки, Іслам поклав відповідальність за те, що сталося на них обох і звинуватив диявола (шайтана) у намовах їм обом, а непослух зарахував до них обох. Всевишній Аллах говорить:

فَأَكَلا مِنْهَا فَبَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا وَطَفِقَا يَخْصِفَانِ عَلَيْهِمَا مِنْ وَرَقِ الْجَنَّةِ وَعَصَى آدَمُ رَبَّهُ فَغَوَى

«Вони обидва поїли з нього, і тоді вони побачили свої срамні місця. Вони стали причіпляти на себе райське листя. Адам ослухався свого Господа і впав у оману» (20:121)
 

Більш того, Іслам перший заявив про рівність жінки з чоловіком у людяності і надав їй право володіти і самостійно розпоряджатися своїм майном. Також поставив у обов'язок чоловікові витрачати на неї, не дивлячись на розмір її приватного майна.  Також надав їй право вибирати правителя і займатися політичною діяльністю іще 14 віків назад.  У ті часи, як вона була позбавлена цього права в Європі до 20 сторіччя.  У ліванській же конституції вона була позбавлена права голосувати і висувати свою кандидатуру на пост народного представника до 1953 року.  Що стосується побивання, згаданого в Корані, яке ти насмілився беззаперечно засудити без усілякого сорому й совісті, то це побивання у вигляді стримування і догани, яке не повинне доходити до завдання болю і нанесення тілесних ушкоджень на тілі неслухняної жінки після застосування усіх інших заходів стримування.  В основі відносин між подружжям Іслам вклав наступні слова Всевишнього Аллаха:

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

«Серед його знамень — те, що Він створив із вас самих дружин для вас, щоб ви знаходили в них спокій, і встановив між вами любов і милосердя. Воістину, в цьому — знамення для людей свідомих» (30:21)

Посланець Аллаха ﷺнаполегливо заповідав мусульманам поважати своїх жінок, кажучи: «Кращий з вас той, хто краще усіх ставиться до своїх домочадців! Я краще з вас ставлюся до своїх домочадців».
 
 О міністр! Повідом нас про те, хто в Лівані видав фатву про заборону жінці водити автомобіль? Ти б підняв своє обличчя і звернув увагу на те, що сьогодні більшість жінок є вченими шаріату, що більшість мусульманок, що дотримуються шаріату в Лівані і за кордоном, водять авто, за виключенням однієї держави, заборона якої не має нічого спільного з шаріатом.  Що стосується твоєї намови про те, що релігійні мусульмани поводяться з дружиною, як із сексуальною плоттю, то ця брехня повертається до тебе.  Ти нею описуєш себе і свій розпусний канал, який зробив тіло жінки товаром для збуту торговельних продукцій. Адже саме твій канал був першим у трансляції аморальних розважальних програм, які не беруть до уваги жодних моральних і етичних цінностей у відношенні сім'ї!  Що стосується Ісламу, то подібно до канонів усіх минулих пророків, він удостоїв жінку статутом честі, яку варто оберігати, а її тіло зберіг виключно для одного її чоловіка, який захищає її цнотливість і гідність.  Іслам захистив її права у подружньому житті подібно до того, як захистив права чоловіків.  У відношенні жінок Всевишній Аллах послав аяти цнотливості:

فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّهُ

«Праведні жінки покірні і зберігають те, що варто зберігати у відсутність чоловіків, дякуючи опіці Аллаха» (04:34)
 

Чому б тобі не спрямувати свою безсоромну критику в адресу своїх законів, які дозволяють проституцію, і своїй державі, що володіє Ліванським казино, яке є лідером у показі напівоголених танцівниць! Ганьба тобі, о міністр!
 

3 –  Що стосується твоїх нападок на шаріат за те, що у ньому декларується вища міра покарання через відрубання голови, то чи звертав ти увагу, о «геній», перш ніж атакувати ісламське законодавство на те, що твоє ліванське законодавство передбачає смертну кару через повішання?! Чи запитував ти у лікаря про ті жахливі болі, які відчуває помираючий у хвилини, які передують його смерті?! Чи знаєш ти, що перші мусульмани вибрали вищу міру покарання через відрубування голови в силу того, що це найшвидший і безболісний метод, у відповідь на наказ Посланця Аллаха ﷺ:  «Воістину, Аллах приписав бездоганність в усіх справах. І якщо вбиваєте, то робіть це бездоганно».  І ти добре знаєш, що сучасні вчені не наполягають на визначеній формі вищої міри покарання, головне, щоб виконання цієї міри покарання не було болючим.
 
4 –  Потім ти засуджуєш бажання мусульман жити згідно з канонами ісламського законодавства. Скажи нам, заради Аллаха: ти бажаєш, щоб мусульмани замінили своє законодавство на закони французького законодавця Жозефа Бонкор, який замінив конституцію твоєї ліванської республіки у 1926 році на конституцію французької республіки після змішування її з твоїм смердючим етно-конфесійним строєм?!  Чи мають французькі закони будь-який зв'язок з твоєю релігією і твоєю близькосхідною належністю, якою ти пишався на своєму брифінгу!? Хіба світські закони Франції не з'явилися на противагу церкви і з метою приниження християнського духовенства в епоху Великої Французької революції?! У протилежність цьому: хіба не ісламські закони оберігали для твоїх пращурів церкви і храми, а також забезпечували їм можливість проводити свої релігійні ритуали і дотримуватися своїх норм в особистому житті на протязі трьох віків?!

5 – Далі ти заходився атакувати шаріат через засудження системи Халіфату, що служив на протязі сотень років неприступною фортецею, яка захищала твій Схід від періодичних жадібних жадань європейців, і повернення якої є надією мусульман в усьому світі, щоб позбавитися від західної гегемонії та бруду її світськості. Ти навмисно намагаєшся очорнити Халіфат, кажучи: «шаріат приписує вбивати будь-якого, хто не погоджується з халіфом». Дивно виходить, о Джебран!  Як тоді народився ти і твій народ від батьків та пращурів, що жили на територіях Шаму сотні років під керуванням халіфів, що вбивали, за твоїми словами, будь-кого, хто не погоджувався з халіфом?! Звідки ти взяв оцю маячню?! Або ти хочеш вказати на хадіс Посланця Аллаха ﷺ: ««Хто прийде до вас у положенні, коли вся ваша влада зосереджена в однієї людини, бажаючи розсварити і роз'єднати вас, вбийте його».  Якщо цей хадіс та йому подібні хадіси є мішенню твоїх нападок, то це іще одна твоя спроба принизити Посланця Аллаха ﷺ без жодного сорому й совісті! Хай там як, ти запитуємо тебе, о «інтелектуал»!  Хіба не твоя ліванська конституція декларує про смертну кару того, хто буде помічений на основі доказів у зраді вітчизни, тобто зраді проти держави?!  Хіба не твоя ліванська держава у 1949 році виконала вищу міру покарання (смертну кару) лідерові партії, яка намагалася захопити владу силовим методом шляхом переверту?!  І як після цього ти насмілюєшся засуджувати ісламське законодавство за вищу міру покарання того, хто працює над руйнуванням держави або усуненням законної влади?! Воістину, у тебе дуже химерна поведінка!

О, Джебран Басіль! О, прибічники блоку Басіля! О, лідери цього блоку!

Ви говорите про організоване попрання ваших прав.  Між тим, ваш народ (християни) захопив і утримував усю владу в Лівані на протязі десятків років з моменту проголошення республіки, не дивлячись на те, що вони не становили навіть і половини населення, у кращому випадку.  Сьогодні ж ви робите акцент на ваше сумнозвісне (удаване) право на половину крісел у парламенті, кабінеті міністрів та в інших високопоставлених посадах. У той час як ви становите не більш як одну третю частину виборців!  Ваш блок після приєднання до коаліції меньшинств отримав третину місць у кабінеті міністрів і займає портфелі найважливіших міністерств у країні.   Посоромтесь, ви ж — люди!

Що стосується вас, о союзники блоку аль-Авній, хіба ви не чуєте, як цей міністр зневажає ваш Коран, Пророка і закони вашої релігії?!  Хіба його промова не роздражнила вас, як роздражнила та промова, яка зневажала ваше керівництво?!  Чому ви не відповідаєте йому хоча б пів-словом?!  Невже ви готові понизити святість Корану, Пророка і законів вашої релігії заради грішної коаліції?! Які чорні сторінки ви вписуєте у свою історію!  Чи чули ви у своєму житті слова Посланця Аллаха ﷺ:

«Людей спіткають роки брехні. Коли брехуна будуть вважати правдивим, а правдивого — брехуном. Коли зраднику будуть довіряти, а вірного — зраджувати. І промови буде проголошувати тоді нікчемний (рувайбіда). Його спитали: «А що означає нікчемний?». Він відповів: «Жалюгідна людина, яка каже від імені народу»  (Ібн Маджа і Ахмад).
 

Інформаційний офіс ХТ, Ліван
№ H.T.L. 34/13
Субота, 27 Рабі ас-Сані 1434 р.х.
09.03.2013

Головне меню