Події “Партії Ірану” (Хізбалла) в Баальбек

Ліван
Друкарня

 Події Баальбек є одним зі страшних наслідків гріховної діяльності, у якій брала участь “Партія Ірану” (Хізбалла), проти  своєї Умми

 Криваві наслідки зіткнень, які загострилися у минулу суботу в місті Баальбек в Лівані продовжуються й досі, і у відношенні до цих подій вибудовуються позиції. Ми у зв'язку з цим хочемо роз'яснити наступні пункти:

 

Перший: нагадаємо слова Всемогутнього Аллаха:

وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

«Якщо ж хтось вб'є віруючого навмисно, то відплатою йому буде Пекло, у якій він перебуватиме вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його і приготує йому великі муки» (04:93).

Також хочемо нагадати слова Посланця Аллаха ﷺ: «Достатньо буде шкоди тій людині, яка зневажає свого брата в Ісламі, і для кожного мусульманина повинні бути недоторканими життя, майно і честь іншого мусульманина!».

Другий: з положень, коли Шаріатом пробачається вбивця – випадок самооборони, Посланець Аллаха ﷺ, сказав: «Той, хто бився, захищаючи своє життя і був вбитий — той шахід; той, хто бився захищаючи свою родину, допоки його не вбили, він шахід».

Третє: Те, що сталося у Баальбеці, є одним з маленьких прикладів того, що відбувається у інших регіонах, коли має місце явна міжмазхабна ворожнеча. За розпалюванням цієї різанини стоїть той, хто у першу чергу несе відповідальність за те, що відбувається, а це “партія Ірану ”. Не обійшлося тут і без участі злочинця, ворога Ісламської Умми, тирана Шаму, який продовжує залишатися найлютішим ворогом Ісламу, мусульман і Шаріату. Так само незважаючи на його власну обізнаність, що він виступає проти Аллаха, Його Посланця і віруючих, він буде продовжувати пробуджувати до себе ненависть і злобу в серцях мусульман, що живуть навколо.

Коли він заслав своїх бійців у Ліван з метою вбивства повстанців із Сирії, він стверджував, що робить це для того, щоб випередити ризик переходу насилля у Ліван. Однак він відкрито і нахабно брехав, тому що він знав, що ця справа спровокує частину народу Лівану і приведе до насилля. Він встановив пости на дорогах міста і в околицях і почав поводитися з народом країни так, немов би усі ці території є власність його бандформувань “Шабіха”. Він проголосив себе правителем і дав право своїм людям арештовувати, принижувати, перевіряти і допитувати людей, без суду і слідства.

Четвертий: Символічні залишки влади в Лівані повинні знати, що їх короткі руки чи домінування над ними «партії Ірану» не звільняє їх від відповідальності, і вони насправді є співучасниками «партії Ірану» в межах офіційних органів, які допомагають їм діяти проти народу. Продовжувати пособничати і змовлятися з “партією Ірану ” у підтримку тирана і гра останніх з офіційними структурами, усе це запишеться на рахунок офіційної влади. Це аніскільки не допоможе усім їм у майбутньому житті, перед Аллахом і в цьому світі перед рабами Аллаха, офіційній владі  не допоможуть вибачення в тому, що вони, мовляв, слабкі і програли вибори. Якщо ви програли, то скиньте хоча б завісу з очей і розкрийте істинну реальність вашої конституції.

Коментуючи заяву, видану після “Зустрічі ісламських сил у Бікаа ”, серед присутніх був представник Хізб ут-Тахрір вілаяту Ліван. До Хізбу дійшли запити з приводу деяких деталей, що містяться у заяві, у свою чергу ми хочемо внести ясність, ми не надавали нашу думку з приводу подібної заяви. Даної нашої заяви достатньо, щоб показати нашу позицію у відношенні до події у Баальбеці.

 

Ахмад аль-Касас
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ліван
№ H.T.L. 34/29
Вівторок, 25 Зулькада 1434 р.х.
01.10.2013

 

Головне меню