Серія вибухів в Бейруті і його передмісті, до Тріполі і Хермеля, та інших

Ліван
Друкарня

Вбивство невинних мирних громадян вибухами заборонене за Шаріатом. І головний відповідальний за це той, хто відправив найманців для участі з м'ясником у вбивстві народу Шаму

Ось новий подвійний вибух вбиває ряд невинних людей і ранить десятки, у контексті серії вибухів, від яких постраждали декілька областей: від Бейруту і його передмістя до Тріполі, Хермеля тощо. І уходять жертвами життя людей усіх категорій без виключення.

Ми вже виступили із заявами у минулих подібних подіях, де підкреслили забороненість нападів на невинних громадських осіб разом з дітьми, жінками, старими і чоловіками. І сьогодні ми знов нагадуємо про забороненість цих вибухів і заперечуємо їх, незалежно від особистості їх виконавця або того, хто планує їх і керує ними. Всевишній  сказав:

وَلا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَى

«Жодна душа не понесе чужого тягаря» (35:18)

А також сказав:

وَلا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

«І нехай ненависть людей не підштовхне вас до несправедливості. Будьте справедливі, адже це ближче до богобоязливості. Бійтеся Аллаха, адже Аллах відає про те, що ви робите» (5:8).

Таким чином, залучення партії Ірану (Хезболли) в Лівані у жорстоку бійню, яка ведеться проти нашого народу в Сирії, не виправдовує нападу на невинних людей під приводом, що вони належать до їх мазхабу, общини чи оточення. Як і націленість на райони, підлеглі Ірану і його партії, не є виправданою. Адже початково відомо, що вбиті, поранені і постраждалі будуть також із числа невинних, непричетних, кров і майно яких не мають жодного відношення до поточних подій. Як і не припустимо виправдовувати ці вибухи під приводом “відповіді подібним” на агресію, оскільки це може бути лиш відповіддю на агресію агресора, а не на когось іншого. А поки, Посланець Аллаха ﷺ і праведні халіфи після нього заповідали не вбивати невинних людей на війні. Пророк ﷺ, відправляючи муджахідів на бій, давав таку настанову: «Рушайте з ім'ям Аллаха і Його вдоволенням, і від імені народу Посланця Аллаха. Не вбивайте ані старих, ані дітей, ані малих, ані жінок» (передав Абу Дауд).

Ця промова адресована тим, хто виправдовує ці дії і сприяє їм, хто надає безкоштовну послугу ворогам революції і політичної активності цієї Умми. Оскільки під назвою “боротьба з тероризмом” вороги нашої революції збирають усі свої сили для боротьби з революцією Шаму і її прибічниками у Лівані, заарештовують прибічників революції і вбивають їх, вносячи їх до списків “вибухи і тероризм”, вигадуючи справи без суду і слідства.

І якщо ми роз'яснимо нашу шаріатську позицію у відношенні до цих вибухів, заявимо голосно і чітко, що ми підозрюємо приховані сторони за усім цим і бачимо спланованість усього цього; що ми не поспішаємо передчасно повісити це на помічників революції Шаму і не довіряємо даним, виданим владою — спільницею США-Ірану і до яких приєдналася Саудівська Аравія в Лівані. І ми маємо сумніви у відношенні багатьох записів, оприлюднених в Інтернеті. І в першу чергу підкреслюємо, що головним відповідальним за це є ті, хто відчинив двері для відправлення найманців до Сирії з метою спільництва зі світським тираном злочинцем у вбивстві наших рідних.


Ахмад аль-Касас
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ліван
№ H.T.L. 35/04
Четвер, 20 Рабі ас-сані 1435 р.х.
20.02.2014

Головне меню