Святкування, приурочене національній державності, насправді присвячене колоніалізму

Ліван
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Шанувальники ліванської держави і ті, хто спекулює на неї, відсвяткували вчора (22.11.2016) так званий «день незалежності». Багато присутніх прийшли на свято через удавання і лицемірство, демонструючи свою лояльність і відданість до «єдиної національної приналежності».

Насправді ж ліванське суспільство роздирає фактор розрізненості в ряді ознак, основною з яких виступає клановий фанатизм, без різниці, чи знаходиться той чи інший клан в межах території Лівану або за його межами.

У будь-якому випадку, ми, як мусульмани, володіємо тільки однією приналежністю – до Ісламської Умми, яка не визнає ділення кордонів всередині себе відповідно до географічної, національної, мазхабної, конфесійної, клановій ознаками. Ні нам, ні іншим мусульманам не дозволено брати участь в брехливому святкуванні ліванської державності, що перетворилося в традицію протяжністю в 73 роки.

У зв’язку з цим ми хочемо нагадати найважливіші історичні істини, що відображають реальність Лівану:

Суб’єкт, який називається сьогодні Ліваном, був заснований в 1920 році і не мав місця в історії. Ця земля вже давно була і залишається досі частиною Шама, що належить Дар уль-Іслям з часу правління аміра мусульман – халіфа Умара ібн аль-Хаттаба, нехай буде задоволений ним Аллах, тобто більше 14 століть тому.

Що стосується інших історичних істин, для згадки подробиць яких не вистачило б місця, то вони знайомі навіть першокласникам з предмету історії в тих же ліванських державних освітніх установах. Резюмуючи їх, можна ясно полягати: освіта Лівану – продукт колоніалізму, особливо – Франції та Британії (загальновідомо, що така країна, як Ліван, виникла за принципом балансу сил з урахуванням міжнародних, регіональних і кланових інтересів). Саме французький мандат стояв за виникненням Лівану як держави з його французькою конституцією, і під наглядом Франції свого часу в країні відбувались вибори. Потім лояльність правителів Лівану перейшла до Британії, після чого сталося оголошення про незалежність. В результаті американської активності в регіоні в середині вісімдесятих років Ліван (поряд з Єгиптом, Сирією і Іраном) переходить під фактичне заступництво США.

О мусульмани!

Святкування національних дат, будь то в Лівані або в інших мусульманських країнах, – це торжество з приводу тих суб’єктів, які встановив невірний колонізатор в наших країнах на руїнах держави Халіфат, держави Ісламської Умми; це торжество, присвячене клятим кордонам, зведеним домовленостями Сайкс-Піко, Сан-Ремо і їм подібним, котрі розчленували країни мусульман; це святкування конституцій секуляризму, які були нав’язані нашим країнам після скасування Ісламського Шаріату, що є конституцією Умми і її недоторканною святинею, яка захищала її справи.

Також це означає зраду тієї відданості, якої нас зобов’язав Всевишній Аллах, сказавши:

إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ

«Покровитель ваш — лише Аллах, Посланець Його й ті, які увірували» (5:55),

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

«Воістину, віруючі – браття» (49:10), –

на користь відданості нації, сфабрикованої в рамках штучних кордонів, намальованих Сайксом і Піко, а також подібними до них представниками європейських колонізаторських держав. Це святкування викликає тільки гнів Всевишнього Аллаха і Його Посланника ﷺ!

На мусульман Лівану і на Ісламську Умму в загалом лягає обов’язок щодо скасування цих картонних суб’єктів, утворених колонізатором на наших землях, і щодо встановлення Ісламської Держави – Праведного Халіфату, який відродить ісламський спосіб життя (втілить закони Ісламу в особистостях, в суспільстві і державі), замість святкування дат, приурочених, насправді, нашому нещастю і ганьбі! Ця держава зітре штучні політичні кордони, об’єднає країни мусульман і буде сприяти нашим справам відповідно до Шаріату Аллаха, щоб знову повернути нам колишній статус – статус найсильнішої держави в світі, щоб знову понести керівництво прямого шляху всьому світу, по праву завоював культурне лідерство над ним.

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ

«Ви — найкраща громада, створена серед людей: ви наказуєте добре, забороняєте неприйнятне та віруєте в Аллаха!» (3:110)

Хізб ут-Тахрір Ліван
23 Сафара 1438р.х.
23.11.2016р.

Головне меню