Офіційний прийом правого радикала Марін Лє Пєн — образа для Ісламу та мусульман

Ліван
Друкарня

Президент, прем’єр-міністр та міністр закордонних справ Лівану надали теплий прийом кандидату у президенти Франції від правих радикалів Марін Лє Пєн, що відома своєю ворожістю до Ісламу, яка, наприклад, у 2010 році порівняла колективні п’ятничні молитви у мусульман на вулицях з нацистською окупацією Франції.

Незважаючи на те, що низка політичних лідерів по усьому світу відмовилась зустрітися з кандидаткою, проте ліванська влада, щоб демонстративно показати те, наскільки вони відкидають Іслам та мусульман і готові «танцювати на їх крові» зустріли її «по-президентські». Одразу після зустрічі Лє Пєн заявила про те, що «Башар Асад для Франції — набагато більш обнадійливіше рішення». Чи обнадіює це так само ліванський уряд та політиків, що ігнорують сподівання та погляди мусульман? Раніше Лє Пєн неодноразово говорила, що Франція повинна приймати своїм союзником кожного, хто воює з тероризмом (тобто з Ісламом). Так через це уряд Лівану вплутується у війну під приводом «війни проти тероризму»?

Політична аморальність полягає у тому, що ті, хто продзижчав усі вуха про свою «поміркованість», приймають «не помірковану», радикальну Лє Пєн! Це — такий проникливий «політичний хід», або це щось із «оновлення та сучасності» — гасел правлячої верхівки?! Ми питаємо голову уряду: навіщо приймали Лє Пєн і навіщо забезпечували їй передвиборчий політичний підйом саме у Лівані? Голови уряду та верховний муфтіят Лівану віднині є інструментами у передвиборчій гонитві французьких кандидатів? А тим, хто видає себе за представника мусульман, нічого не залишається, окрім як підкоритись ворогам?!

Ця зустріч — образа для мусульман та зрадництво по відношенню до Аллаху та Його Посланцю ﷺ!

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ

«Якщо хто-небудь із вас вважає їх своїми помічниками та друзями, то він сам є одним із них» (5:51).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ліван
Понеділок 23 Джумада аль-уля 1438 г.х.
20.02.2017 р
№ H.T.L 38/08

Головне меню