Благословенна земля: жителі Палестини волають до Умми та до її озброєних сил на допомогу Газі і Дженіну!

Палестина
Друкарня

В п’ятницю 16 Зуль-када 1445 гр.х./24 травня 2024 р. в Палестині, в м. аль-Біра за закликом Хізб ут-Тахрір пройшла багатолюдна акція під гаслом «О, армії мусульман! Хто допоможе Рафаху, Дженіну і усій Палестині, якщо не ви?!». Під час акції люди відкрито закликали на допомогу армії мусульман і взагалі усі існуючі озброєні сили ісламського світу, щоб ті явились в бойовому порядку і звільнили Палестину разом з населенням, раз і назавжди покінчивши зі злочинами єврейського утворення.

Фото-відео за посиланням

В кінці ходи учасники прослухали вступну промову оратора, який почав своє звернення з питань: «Війна в Газі вже входить у 8-й місяць, і увесь цей час ми не бачимо в Ісламській Уммі належної реакції. Проти мусульман Гази ведеться несправедлива і грішна війна, поширюються вбивства і руйнування, жителі Гази живуть в голоді, викликаному блокадою, а ви Умма Джихаду, краща Умма, виведена для людей, обмежуєтесь обуренням і молитвами. Але коли ви скинете своїх правителів-зрадників і скеруєте свої армії на допомогу благословенній землі та її жителям?!».

Оратор так само їм нагадав, що «колись одного гасла «За Іслам!» виявилось досить для мобілізації армії мусульман, досить для того, що лідери мусульман та їх армії змогли покінчити з монгольською навалою. А сьогодні, о, Умма Ісламу, ми із благословенних земель Палестини знов волаємо до армії Єгипту, Йорданії, Туреччини, Пакистану та інших земель Ісламу з закликом допомогти нам, тисячу разів волаючи «За Іслам!», і говоримо: «Рафах, Газа, Дженін і мечеть аль-Акса волають до вас і до ваших армій. Чи дасте ви відповідь на заклик? О, армії Умми! Хіба ви не повинні нас захищати? Невже ви не читали слів Всевишнього:

وَإِنِ ‌اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72)?!

Що з вами не так? Чому ви не відповідаєте на заклик Аллаха? Чому ви відмовляєтесь допомагати вашим пригнобленим братам і не хочете звільнити мечеть аль-Акса — першу киблу Ісламу?».

Зокрема, оратор звернувся до єгипетської армії: «Я звертаюсь до щирих офіцерів єгипетської армії! Якщо кров і розірвані частини тіл, якщо зруйновані дома, вбиті чоловіки і жінки — якщо усе це виявилось не здатним спонукати вас до дій, то, можливо, наше гучне звернення сьогодні приведе вас до тями. Ви і ми — одна Умма. Тому ми ніколи не впадемо у відчай у благу, яке живе у ваших серцях!».

Так само оратор звернувся з промовою до йорданської армії: «Армія Йорданії! Сильні і стійкі воїни землі рібата! Як ви можете терпіти те, що відбувається в Газі і аль-Аксі? Хіба ваші серця не палають від бажання допомогти дітям, жінкам і старим Палестини? Хіба ваші серця не тужать за молитвою в аль-Аксі? Хіба стійкість муджахідів та їх героїзм не спонукають вас розділити з ними нагороду за джихад на шляху Аллаха? Невже ви не хочете, щоб Аллах надав вам честь стати переможцями? Невже ви не хочете пошани за звільнення аль-Акси?!».

Окрім іншого, на адресу армій було сказано: «Перекиньте трони, пороги яких тиснуть на ваші плечі! Скиньте правителів, які не дозволяють вам виконати обов’язок, накладений на вас Всевишнім. Висувайтесь у похід з іменем Аллаха і Його баракятом для встановлення законів релігії і допомоги пригнобленим, як сказав Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللهَ ‌يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«О,ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).

З аналогічними закликами були зроблені звернення до армій Туреччини і Пакистану: «Ваша відповідальність велика, як і великий ваш статус в серцях мусульман. Ви — люди війни і битв! Ви маєте і необхідну чисельність, і необхідне озброєння. І в тому, і в іншому у вас немає нестачі. Усе, чого вам бракує, це щирого і адекватного політичного керівництва, разом з яким і під головуванням якого ви зможете встановити Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва, після чого максимально швидкими темпами поширите закони Ісламу на чверті усієї Землі».

Промова завершилась зверненням до мусульман з нагадуванням про те, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لَا يَظْلِمُهُ وَلَا يَخْذُلُهُ وَلَا يَحْقِرُهُ

«Мусульманин — брат мусульманину: він не утискає його, не залишає без допомоги і не зневажає його».

Пролунало попередження про те, що мусульмани не повинні мовчати у відношенні своїх злочинних правителів, не повинні кидати Газу і Рафах на сваволю ворогів Ісламу.

На завершення було зроблено звернення до жителів Гази: «О, жителі Гази! Можливо, Аллах вшанує вас у цьому світі великою перемогою руками ваших братів-офіцерів армій мусульман, сильних духом і богобоязливих, а в Подальшому житті Аллах дарує вам Рай, ширина якого рівна небесам і землі, обіцяного богобоязливим». Була звернута молитва до Аллаху про те, щоб Він дарував мусульманам благо, очистив їх серця і дав їм в благородного правителя.

 

Представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Палестині
П’ятниця 16 Зуль-када 1445 р.х.
24.05.2024 р.

Головне меню