Праведний Халіфат… назва для змін

Кувейт
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Ісламська Умма переживає 91 річницю розпаду Ісламської держави Халіфат, що сталося 28 Раджабу1342 р.х.

Цей період відмінний тим, що пригадуючи дану дату, Умма живе атмосферою арабських революцій і веде діяльність зі змінення політичних режимів, у той же самий час ми бачимо, як країни невір’я застосовують усі можливі кроки заради придушення революційного руху Умми, надають підтримку діючим режимам і прагнуть обмежити досягнення революції зміною однієї правлячої особи іншою.

Шановні мусульмани 

Всевишній Аллах каже (переклад змісту):

وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنكُمْ شُهَدَاءَ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ

 «Ми чередуємо дні (щастя та нещастя) для людей, щоб Аллах впізнав тих, хто увірував, та обрав серед вас шахідів, що пали, адже Аллах не любить беззаконників» (3:140). 

Всевишній влаштував таким чином, що часи величі та слабкості постійно переходять із рук до рук серед людей. Ця Умма бачила часи Халіфату за методом пророкування у період правління праведних халіфів (р.а.). Потім вона стала свідком монархічного правління у період, коли при владі знаходилися Омейяди та ті, хто після них, не дивлячись на те, що вони правили на основі Корану та Сунни, усе ж серед них влада залишалася спадковою. З моменту ж розпаду Халіфату і до цього часу Умма живе у тиранії.

Це період правління агентів-маріонеток, які змушують людей підкоритися законам, які виходять не від Аллаха, які відвертають мусульман від Ісламу, застосовуючи методи залізного кулака, і які оберігають інтереси невірних у мусульманських країнах. Але у цьому зв’язку Пророк Аллаха ﷺ сказав: «Буде серед вас пророкування, яке буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати його і прибере. Потім буде Халіфат за методом пророкування, який буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати його і прибере.

Потім буде монархія, яка буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її і прибере. Потім буде тиранія, яка буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її і прибере…». Далі його слова закінчуються доброю звісткою для Умми і це повернення Халіфату, заснованого на методі пророкування у другий раз. Він ﷺ продовжує: «Потім буде Халіфат за методом пророкування і замовкнув». «Збірка  хадісів Ахмада). Чому ми у скорому часі з дозволу Аллаха станемо свідками.

Благородні революції, які відбуваються в Уммі сьогодні заради визволення від жалюгідного становища, кажуть про кінець тиранічного правління с дозволу Аллаха. А вимоги людей про виконання Ісламу, здійснення правління на основі того, що ниспослав Аллах, заклики до встановлення Ісламської держави – усе це передвісники встановлення праведного Халіфату, після тиранії с дозволу Аллаха, як про це повідомляв наш Пророк ﷺ. 

Шановні мусульмани

Халіфат – це система правління в Ісламі. Його встановлення означає утворення Ісламської держави, виконання в життя Шаріату Аллаха і правління тим, що ниспослав Аллах. Так об’єднаймося ж у наших прагненнях, і нехай це буде праведний Халіфат. Нехай він стане назвою перетворень, які відбуваються у нашому середовищі. Ми не повинні розмінюватися на менше, аніж встановлення Халіфату у якості назви наших перетворень, цілі для Умми і методу для революції. Всевишній Аллах каже ( у перекладі змісту):  

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُو

 «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та чинили добрі діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов’язково надасть їм можливість дотримуватися своєї релігії, яку Він схвалив для них, і замінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не прилучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

Встановлення Халіфату за методом пророкування, про що передвіщав нам Пророк Аллаха ﷺ потребує у першу чергу того, щоб влада в Уммі була самодостатньою, а щоб влада в Уммі була самодостатньою необхідно, щоб вона спиралася лише на власні ресурси і можливості, і покладалася виключно на Всевишнього Аллаха. Адже Всевишній Аллах каже ( у перекладі змісту):

وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

«Нехай же на Аллаха сподіваються віруючі» (3:160). 

Щоб Умма мала можливість визволитися від впливу невірних країн (Америки, Росії, Британії, Франції, та будь якої країни, яка має ненажерливі інтереси відносно мусульманських земель). Всевишній Аллах сказав ( у перекладі змісту):

وَلَن يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا

 «Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141). 

Якщо Умма у відношенні питання влади стане самодостатньою, тоді вона буде у змозі визначати свою майбутність, реалізовувати свої прагнення, виконувати Коран в життя і встановити свій Халіфат.
 
О мусульмани із числа тих, хто здатен надати допомогу

Кращим для вас буде надати допомогу Уммі шляхом встановлення правління, заснованого на Ісламі. Воістину, розквіт Халіфату наближається і перші промені його вже промайнули, так не робіть ставку на залежність від Заходу, розраховуйте лише на вдоволення вашого Господа. Почніть діяти разом із щирими людьми із числа синів цієї Умми з метою надання допомоги цій релігії та звеличення слова Аллаха. Вам ні в чому не принесуть користі зв’язки та підтримка правителів тиранів, ані в цьому світі, ані в Наступному. Вони – це минуле, а Умма залишиться. Перемога Аллаха близько.

О мусульмани

Вам в іншому немає порятунку, окрім Ісламу. Ви зможете позбавитися від несправедливості, лише застосувавши закон Аллаха. Ви вже проводили над собою різного роду експерименти, від соціалізму, капіталізму до націоналізму та патріотизму. Від всього цього люди в усіх без виключення сферах життя впали в жалюгідне становище. Так позбавте себе від прапорів Сайкс-Піко і підійміть стяг Посланця Аллаха ﷺ, та почніть працювати разом із Хізб-ут-Тахрір, заради встановлення Шаріату Аллаха на Землі, шляхом встановлення Ісламської держави – праведного Халіфату, у чому бачиться ваш порятунок. Аллах з вами і не зменшить ваших діянь.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

 «О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).

Хізб ут-Тахрір Кувейт
25 Раджаб 1433 р.х.    
15.06.2012

 

Головне меню