Халіфат – це обіцянка Всевишнього Аллаха і добра звістка Його Посланця ﷺ

Кувейт
Друкарня

З ім’ям Аллаха Милостивого, Милосердного!

Дев’яносто три роки минуло з того часу, як двадцять восьмого Раджабу 1342 х. невірний колонізатор зруйнував державу Халіфат у Стамбулі руками англійського агента Мустафи Кемаля.

І з того часу мусульмани живуть без Імама, який об’єднав би їх під своїм стягом, без того, хто подбав би про їх справи, без зберігача їх багатств, без захисника їх святинь та їх честі…Без того, хто вдарив би залізною рукою по будуючих підступи проти кращого з людей – Посланця Мухаммада ﷺ! Усуненням Халіфату залишилося порожнім місце Імама, яким ми боролися і захищалися від нападів невірних на нас: «Воістину, Імам – це щит, яким б’ються і за яким захищаються», – вивів Муслім від Абу Хурайри.

О мусульмани!

Всевишній Аллах поклав на нас не лише зобов’язання молитви, посту і паломництва…Він також поклав на нас зобов’язання встановлення Халіфа, здійснення джихаду, виконання покарань (худуд) та інші положення зі справ дбання про Умму. А тому неприпустимо за Шаріатом залишатися мусульманину більше трьох днів без єдиного для усіх мусульман Халіфа, як сказав про це Посланець Аллаха ﷺ: «Хто відійде від підкорення, той зустрінеться в Судний день з Аллахом без усілякого виправдання, і хто помер без присяги, той помер смертю часів невігластва», – вивів Муслім від Абдуллаха ібн Умара.

Також Аллах не дозволив будь-яку іншу форму правління, окрім Халіфату. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Ізраїльтянами управляли пророки. Кожного разу, як гинув пророк, за ним приходив інший, а після мене не буде пророка. Але будуть халіфи і їх буде багато». У Пророка ﷺ спитали: «Як накажеш нам чинити?», і він сказав: «Дотримуйтеся присяги першого, потім знову першого…», – вивів Бухарі від Абу Хурайри. І тому ті, хто править мусульманами після пророкування Мухаммада ﷺ – це халіфи. Дане положення про обов’язковість встановлення халіфа також утверджена одностайністю сподвижників (р.а.) після смерті Пророка ﷺ. А тому неприпустимо, щоб форма правління була демократичною, республіканською, федеральною, імперською чи королівською. Формою правління в Ісламі є лише Халіфат.

Хоча робота по встановленню Халіфату і є колективним обов’язком (фард кіфая), однак цей обов’язок не спадає ані з жодного мусульманина, допоки мусульмани перебувають без халіфа. Також необхідно взятися за виконання цього обов’язку тим самим методом, яким здійснив його Посланець Аллаха ﷺ, а не якимось іншим. І це у відповідь на заклик Всевишнього Аллаха:

لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا

«У Посланці Аллаха був чудовий приклад для вас, для тих, хто сподівається на Аллаха та Останній день і пребагато поминає Аллаха» (33:21).

І виконання Аллаха:

وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا
 

«Беріть же те, що дав вам Посланець і цурайтеся того, що він заборонив вам» (59:7).

І прибічність шляхові життєпису Посланця Аллаха ﷺ з моменту його місії у встановлені держави і перетворенні Дар уль-куфр (територія куфру) на Дар уль-Іслам (територія Ісламу), а також перетворенні невігласного суспільства на ісламське суспільство.
 

О мусульмани!
 

Воістину, Халіфат – це обіцянка Всевишнього Аллаха і добра звістка Посланця Аллаха ﷺ. Всевишній сказав:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الأرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«їАллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж , які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

І Посланець Аллаха ﷺ сказав: ««Перебуватиме серед вас пророкування, яке буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати його і прибере. Потім перебуватиме Халіфат за методом пророкування, який буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати його і прибере. Потім буде монархія, яка буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її та прибере. Потім перебуватиме тиранія, яка перебуватиме з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її та прибере. Потім перебуватиме Халіфат за методом пророкування». Потім він замовкнув», – передав Ахмад. Посланець Аллаха ﷺ завершив свій хадіс доброю звісткою для Умми – і це повернення Халіфату за методом пророкування удруге, після правління тиранів.

О мусульмани!

Сьогодні ми бачимо, як Умма встала на шлях свого порятунку. Вже видно ознаки повернення кращої з общин, виведеної серед людей! Ми бачимо це у її стійкості перед тиранами, ми бачимо початок її прокидання і вимоги повернути їй відняту у неї владу. Ми бачимо як ця Умма бажає джерела своєї величі – Праведного Халіфату!

Так покваптеся ж, о мусульмани, до усунення цієї темряви і повернення Халіфату, щоб ми були у цьому житті під затінком стягу Укаб, стягу Посланця Аллаха ﷺ! І були в Судний день у затінку Всевишнього, коли не буде іншої тіні, окрім Його тіні! Щоб ми були з числа тих, про кого сказав Всевишній:

فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ
 

«На сідалищі істини коло Всемогутнього Володаря» (54:55).

Воістину, вашого порятунку і порятунку вашої Умми від гніту ваших правителів і їх панування не буде, окрім як із перемогою Ісламу і роботою разом із старанними на шляху встановлення Ісламської держави. Лише ця держава зможе вдарити залізною рукою по руках тиранів, їх агентів і приспішників! І лише тоді ви набудете благо цього світу і світу наступного, з волі Аллаха. Всевишній сказав:

لا يَسْتَوِي مِنْكُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَقَاتَلَ أُولَئِكَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنَ الَّذِينَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَقَاتَلُوا وَكُلا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ
 

«Не зрівняються люди з тими із вас, хто витрачав і бився до покорення Мекки. Ці вище степенем за тих, які витрачали і билися після цього. Але кожному з них Аллах обіцяв найкраще і Аллах відає про те, що ви чините» (57:10).

І сказав:

إِنَّمَا كَانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنِينَ إِذَا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ لِيَحْكُمَ بَيْنَهُمْ أَنْ يَقُولُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
«Коли віруючих кличуть до Аллаха і Його Посланця, щоб він розсудив їх, вони кажуть: «Слухаємо і підкоряємося!». Саме вони є тими, хто досяг успіху» (24:51).

Хізб ут-Тахрір Кувейт                                            
21 Раджабу 1435 х.
20.05.2104

Головне меню