Америка приховує свою поразку в Афганістані за великою брехнею

Афганістан
Друкарня

«The Washington Post» опублікувала засекречені документи на 2000 сторінках, які розкривають правду про 18-річну військову кампанію Сполучених Штатів в Афганістані.

На сторінках зазначається той факт, що президенти, міністри, дипломати і генерали брехали про війну в Афганістані, щоб приховати неможливість своєї перемоги.

Окрім того, документи фактично свідчать про внутрішній конфлікт в американських інститутах і підсилення тиску на американські сили, щоб вони надали допомогу у мирних переговорах з талібами. Доповідь також показує важливий аспект американської політики — брехня, обман і приховання правди мають фундаментальне значення у капіталістичній ідеології. Америка, будучи лідером західної ідеології, грає цю роль краще, аніж будь-яка інша країна. Як сказав один із натхненників капіталізму: «Щоб приховати брехню, треба вигадати тисячу нових видів брехні».

Демократія,також відома як капіталізм, розглядає політичну арену як басейн води, і необхідно позбутися від своїх цінностей, моралі і чесності, перш ніж стрибнути у нього, а єдине, що треба зберегти — це прагматизм. В основі американської політики лежить макіавеллізм, і тому не дивно, що обман, жорстокість, злочини та ігри з громадською думкою вважаються у західних країнах відмітними навичками політиків.

Іще до початку військової кампанії в Афганістані вигадали велику брехню. Боротьба з «тероризмом» і наркоторгівлею, викорінення корупції, створення «правильної» нації і багато іншого, — усе це є кращими прикладом брехні, якою Америка виправдовувала окупацію Афганістану. Проте брехливі язики американських політиків розкривають лицемірну і колоніальну сутність Сполучених Штатів.

Заява Джеймса Доббінса, спеціального представника президента США Барака Обами по Афганістану та Пакистану, — один із кращих показників реальних намірів окупувати Афганістан. Він сказав: «М не вторгаємось у бідні країни, щоб зробити їх багатими. Ми не вторгаємось в авторитарні країни, щоб зробити їх демократичними. Ми вторгаємось в агресивні країни, щоб зробити їх мирними. І ми явно зазнали поразки в Афганістані».

Мусульмани повинні зрозуміти, що країна, яка зробила брехню, обман і злочини основою своїх відносин з Афганістаном, повинна розглядатись як ворог, а не як стратегічний союзник. Усі їх обіцянки та домовленості за останні 18 років були нічим іншим як брехнею і обманом. Таким чином, немає ніякої різниці між їх колишніми обіцянками викоренити корупцію і накроторгівлю та існуючими обіцянками принести мир і покласти кінець війнам.

Жителі Афганістану повинні протистояти системі демократії і тим, хто просуває її, а також утримуватись від участі у будь-яких американських мирних процесах,потім спостерігати, як США розкривають свою брехливість на кшталт Радянського Союзу. Тоді вони отримають можливість святкувати перемогу над окупантами. Це буде можливо лише у тому випадку, якщо мусульман і муджахіди Афганістану візьмуть справи у свої руки і створять державу, засновану на власних ісламських цінностях.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані
№ Afg—05/1441
П’ятниця, 16 Рабі ас-сані 1441 р.х
13.12.2019 р.

Головне меню