Організаціям по правах людини та суспільним організаціям

Бангладеш
Друкарня

Жорсткі тортури членів Хізб-ут-Тахрір урядом Бангладешу

Хізб-ут-Тахрір звертає увагу громадськості та усіх організацій по захисту прав людини у Бангладеш, а також увагу міжнародних організацій по захисту прав на жорстокі тортури над членами партї та її активістів з боку уряду Бангладеш, та закликає відповідальних активістів та членів спільнот по захисту прав людини взяти до уваги ці дії уряду та здійснювати тиск для негайного припинення усіх форм тортур. 

 

Події та факти, які мали місце:

1. 22 жовтня 2009 року уряд Бангладеш виступив з неочікуваною заявою щодо заборони Хізб-ут-Тахрір у Бангладеш, причиною чого є «загроза громадській безпеці», яка нібито іде від партії. Рішенню цього не передував відповідний судовий процесс і щодо розглядання справи у суді не було нічого відомо. Фактично Хізб-ут-Тахрір навіть не була оповіщена щодо прийнятого урядом рішення, не дивлячись на те, що у партії був громадський публічний офіс, з якого вона здійснювала свою відкриту діяльність з 2001 року, використовуючи всезагальні політичні засоби, такі як семінари, шествія та демонстрації. Усім відомо,що Хізб-ут-Тахрір ніколи не застосовував та не схвалював прояву насильства.  

2. Одразу ж після заборони офіційний представник партії у Бангладеш, профессор Мухіддін Ахмед був взятий під домашній арешт 23 жовтня 2009 року за спробу провести пресс-конференцію для роз´яснення позиції партії щодо відношення до прийнятого урядом рішення. Пізніше, 20 квітня 2010 року він був арештований по сфабрикованій справі та досі перебуває у в´язниці.     Разом з ним десятки членів партії та її активісти,сюди входить заступник офіційного представника Казі Муршедуль Хокю та літній профессор доктор Сйед Голам Мавля, були арештовані не інакше як за свої іделогічно-політичні погляди. Безперечно, усі вони є в´язнями совісті.  

3. У продовження цієї репресивної політики стосовно Хізб-ут-Тахрір 22 грудня 2010 року та 19 січня 2011 року уряд знов арештував більше ніж десяток членів та активістів партії. Вони були взяті під варту на різні терміни. Під час терміну їх ув´язнення  Особлива комісія по допитах (TFI) безжально піддавала тортурам їх так, що це викликало би відразу у будь-якої розумної людини, з метою отримати інформацію щодо керівників партії. Служба Багладеш  (TFI)  користується паганою славою за використання тортур. Буквально на днях відома англійська газета  The Guardian писала щодо жорстокості, яку (TFI)   практикує до своїх жертв. Підтверджуючи свою пагану репутацію,служба  (TFI)    застосувала до членів та активістів Хізб-ут-Тахрір нелюдьські тортури , використовуючи звірські способи, деякими з котрих є:

Побиття жертви дубинками із зав´язаними очами;
Тортури електричним струмом, який подається на геніталії жертви протягом 45 хвилин;
Роздягання догола,звязування та підвішування униз головою;
Занурення жертви у лід на тривалий час.

Імена жертв,над якими було скоєно тортури:  

Парвез Ахмед, 28років;
Файсал Кабір, 29років;
Масуд Первез, 24 років;
Махфузур Рахман, 23 років;
Максудур Рахман, 23 років;
Эрфан Ахмед, 33 років ;
А.Х.М. Шамсуддоха Махмуді, 24 років ода;
Наваджіс Азма Фахім, 22 років;

1.Мд. Ашікур Рахман, 19 років ;
2.С.М. Аль-Амін, 20 років ;
3.С.М. Тауфікуль Іслам, 18 років;
4.Фердоус Вахід, 23 років;
5.Шахнезар Султан, 23 років;
6.Асіф Рахман, 17 років;
7.Масуд Алом, 22 років;8.Фіроз Алом, 24 років.
Хізб-ут-Тахрір закликає усі організації по захисту прав людини та громадянські суспільні організації,а також окремих особистостей із суспільства по захисту прав людини виконати свій обов´язок по захисту усіх в´язнів совісті та примусити уряд Бангладеш негайно припинити тортури та знущання над членами та активістами партії Хізб-ут-Тахрір.


Медіа Офис
Хізб ут-Тахрір у Бангладеш.
№ :HR-140211
11 рабиъ уль-авваля 1432 г.х.
14 Лютого 2011

Головне меню