Заява Хізб ут-Тахрір в Індонезії про «Шпіонаж США»

Індонезія
Друкарня

Згідно до повідомлення Sydney Morning Herald посольство США у Джакарті, Індонезія є місцем, у якому знаходиться один із розвідувальних пристроїв, використовуваних США у дипломатичних місіях по усьому світу.

Провідна австралійська газета оприлюднила карту з вказівкою розташування 90 шпигунських пристроїв. Згідно до карти, датованої 13/08/2010р. , одним із місць розташування є посольство США у Джакарті. Подібна карта була опублікована відомим німецьким журналом Der Spiegel. Коментуючи дані чутки міністр закордонних справ Марті Наталегава сказав, що викличе виконуючого обов’язки американського посла в Індонезії Кристіан Бауер для отримання пояснень.   

Чутки про шпигунський пристрій в американському посольстві у Джакарті підтверджують, що протести, організовані Хізб ут-Тахрір, не є безпідставними. Доведено, що посольство США у Джакарті є підслуховуючою станцією. Навіть якщо дані чутки є іще просто звинуваченнями, але джерело інформації є вкрай точним. Окрім цього, факт того, що американці прослуховували німців та французів, що було також оприлюднено у журналі   Der Spiegel, підсилює ці припущення. Журнал повідомляв про те, що США шпигували за обома країнами з 2002р. Подібні операції також проводились у 80 містах по усьому світу. Міністр внутрішніх справ Німеччини згадав про те, що подібні операції, якщо вони дійсно мали місце, є незаконними. Поруч із прослухуванням телефон Меркель, вважається, що АНБ моніторили мільйони дзвінків французьких та німецьких громадян.  
 
Der Spiegel стверджує, що має копію таємних документів АНБ, датованих 2002, у яких вказаний телефон Меркель. Тобто за нею слідкували за три роки до того, як вона стала канцлером. Сам Білий дім не заперечує факту прослухування. Це доводить, що вказані вище припущення відповідають дійсності.

Ґрунтуючись  на вищевикладених фактах, настав час, щоб уряд Індонезії зачинив американське посольство у Джакарті та скасував дозвіл на будівництво нової будівлі посольства, яке ставить на меті побудувати третє по розміру американське посольство у світі після Іраку та Пакистану. Плани уряду по виклику посла США для дачі пояснень та вираження ноти протесту є недостатніми. Згідно ісламським вимогам, необхідно зачинити посольство, тому що Америка є країною, яка воює проти Ісламу та вбиває мусульман у різних регіонах. Неможна підтримувати будь-які дипломатичні стосунки з такими країнами доти, доки вони не припинять окупацію земель та вбивство мусульман у різноманітних регіонах світу.     

Стосовно даного питання Хізб ут-Тахрір в Індонезії поруч з іншими ісламськими організаціями заявляє наступне:

1. Відмовтеся від проекту нової будівлі для американського посольства у Джакарті, тому що доведено, що воно буде шпигунською базою США для спостереження за урядом Індонезії та її народом. Окрім цього, дана будівля американського посольства безперечно стане засобом подальшого імперіалізму США стосовно Індонезії, особливо у політичній та економічній сферах. Імперіалізм становить собою загрозу для країни та її народу.

2. Висуньте вимогу до уряду Індонезії скасувати дозвіл на будівництво будівлі для американського посольства та повного його зачинення. Цей крок повинен бути здійснений для того, щоб показати – уряд Індонезії дійсно захищає безпеку та суверенітет цієї країни. В іншому випадку відмова виконати це послугує доказом, що уряд Індонезії підкорений США – звірячій імперіалістичній державі.

3. Призвіть мусульман виступити разом для того, щоб відкинути проект американського посольства, який несе величезну шкоду, а також для захисту суверенітету ісламських країн. Окрім цього, ми закликаємо людей працювати разом для відновлення ісламського Халіфату. Знайте, тільки Халіфат може здійснити щастя для усіх людей, тому що це обіцяно Аллахом ﷻ. Тільки Халіфат може захистити гідність та суверенітет мусульманських країн, включаючи Індонезію, з волі Аллаха.  Хасбуналлахі ва німаль вакіль, німаль мавля ва німаль нашір.
 

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії
Мухаммад Ісмаіл Юсанто
Hp: 0811119796 Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

№  254
26 Зуль аль-Хіджа 1434 AH
315/10/2013

Головне меню