«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя»

Пакистан
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя» (20:124)

Напередодні прийняття бюджету Пакистану наприкінці травня 2012р. представник адміністрації президента Фархатуллах Бадар 8 лютого  заявив наступне: «Повинна відбутися кардинальна зміна у політиці, щоб можна було забезпечити полегшення для звичайної людини». 

Для нас буде не досить просто уяснити, що цей уряд не стурбований труднощами, з якими стикається народ. Навпаки, ми повинні уяснити для себе, що жоден уряд під прилистком сьогоднішньої капіталістичної системи не зможе забезпечити  успіх і, навіть, не зможе забезпечити  найменше з цього – найменше полегшення від труднощів, навіть якщо пройде 60 років.
 
З самого першого дня утворення Пакистану уряди, які приходили один одному на зміну, втілювали експлуататорську капіталістичну систему, яка існує на користь лише західним колоніалістам та підступним агентам у військовому та політичному керівництві. І досі, зрадники та їх західні пани незаконно привласнюють сотні  мільярдів доларів  із багатства Умми протягом десятків років, використовуючи сьогоднішню капіталістичну систему, яка умисно концентрує багатство у руках меншостей. І це відбувається скрізь, включаючи західні країни. Цього багатства достатньо, щоб задовольнити основні потреби усього населення та визволити Пакистан від потреби у кредитах. Стосовно ж майбутнього, то, навіть, якщо Вашингтон та Лондон дозволять новим правителям замінити теперішніх, чи шляхом виборів у громадянському секторі, або шляхом уходу на пенсію чи просунення по службі деяких осіб у військовому керівництві, труднощі будуть лише збільшуватися, бо підступні правителі продовжать втілювати ту ж саму капіталістичну систему невір’я.
       
І лише тоді, коли щирі ту усвідомлені політики із Хізб-ут-Тахрір отримають Нусрат (допомогу) із рук щирих офіцерів в озброєних силах та встановлять Халіфат, мусульмани не лише набудуть полегшення, але і стануть насолоджуватися бурхливим розквітом, який відбудеться внаслідок втілення ісламської економічної системи.
 
О, мусульмани Пакистану!

Ви ніколи не отримаєте полегшення від тягаря недоступних електроенергії, газу, керосину та палива при цій системі. У капіталізмі громадські ресурси, чиєю величезною цінністю повинно користуватися усе суспільство, передані шляхом приватизації жменьці капіталістів, зрадникам та їх найближчим послідовникам для того, щоб лише вони могли отримати від них користь. Таким чином, ціни на енергоносії при першому-ліпшому зручному приводі значно зростали в останні роки. А це, у свою чергу, скувало індустрію та призвело до масового безробіття, таким чином, що мільйони людей ходять по вулицям без будь-якої надії. Як тільки Хізб-ут-Тахрір встановить Халіфат, ви отримаєте полегшення у вигляді доступних енергоносіїв. І це в силу того, що при Халіфаті громадська власність не може бути  ані приватизована, ані націоналізована. Навпаки, фактичними власниками цих ресурсів є народ, а держава лише адмініструє цими ресурсами на благо людей. Посланець Аллаха (с.а.в.) сказав:     

الْمُسْلِمُونَ شُرَكَاءُ فِي ثَلَاثٍ الْمَاءِ وَالْكَلَإِ وَالنَّارِ

 «Мусульмани – компаньйони у трьох речах: воді, пасовиськах та вогні» (Ахмад).  

Відповідно, усі енергоносії, включаючи нафту та газ, вугільні шахти та електростанції ніколи не можуть бути приватизованими. Таким чином, Халіфат не буде наживатися на громадській власності, навпаки, він буде забезпечувати користю від цієї власності усе суспільство. Це значно знизить вартість енергії та палива, що стане полегшенням для народу, а також надасть нового імпульсу скутій індустрії та сільськогосподарському сектору. Більше того, Іслам встановив, що прибуток, який отримується від експорту громадської власності, іде до казни Халіфату та витрачається на усіх його громадян незалежно від їх раси, полу, мови або релігії. І, як вам відомо, лише Хізб-ут-Тахрір обізнаний про ці концепції та щирий у їх втіленнях.    

О, мусульмани Пакистану!

Ви ніколи не набудете полегшення від тягаря податків під прилистком теперішньої системи. У капіталізмі правитель наділений деспотичним «правом» обкладати податками, коли йому замнеться і як йому заманеться. Фактично, протягом останніх 60-ти років колоніальні правителі-агенти із військового та політичного керівництва послідовно збільшували податки до сьогоднішнього рівня. ПДВ та інші непрямі податки складають більше половини прибуткової частини бюджету, приводячи до зубожіння мільйони людей. Як тільки Хізб-ут-Тахрір встановить Халіфат, ви набудете полегшення від податків, які сковують, бо Посланець Аллаха (с.а.в.) сказав:      
 

لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ صَاحِبُ مَكْسٍ  

«Збирач податків не увійде до Раю» (Ахмад).

Відповідно, державі не дозволяється обкладати населення  податками на свій розсуд або за вимогою Світового Банку або МВФ. Прибуткова частина бюджету у Халіфаті складається виключно з того, що встановлено Аллахом ﷻ. В Ісламі приватна власність має недоторканість. І Халіфат не може грабувати своїх громадян під приводом «податкообкладання». Лише Аллах ﷻ вирішує, які податки є узаконеними, і хто здатний їх сплачувати. Іслам має власну унікальну систему державних прибутків, включаючи прибутки із громадської власності, такої як газ та нафта, мідь та золото, а також державні прибутки із сільськогосподарської продукції, такі як ушр і харадж. Також у цій унікальній системі  встановлений закят на продукти індустрії. Усе це у сукупності формує фонди, яких достатньо, щоб піклуватися про людей, не пригнічуючи їх. І вам відомо, що на сьогодні  лише Хізб-ут-Тахрір обізнаний у цих питаннях, а також досить щирий, щоб втілити їх.
    
О, мусульмани Пакистану!

Ви ніколи не набудете полегшення від тягаря ледве-ледве доступних продуктів, одягу та житла у межах цієї системи. Нинішні правителі втілюють політику паперових грошей, друкуючи їх усе більше і більше, зменшуючи вартість тих грошей, які вже знаходяться на руках громадян, і, таким чином, збільшуючи ціни до нестерпного рівня. Рупій, який до британської окупації мав вартість 12 грам срібла, сьогодні після 200-річного втілення капіталістичної системи складає менше 0.09 грамів! І з кожним наступним місяцем правління куфру його вартість зменшується, і, відповідно, його споживча здатність. Як тільки Хізб-ут-Тахрір встановить Халіфат, ви відчуєте полегшення від тягаря зростаючих цін, бо Іслам зобов’язує, щоб кожна монета та купюра були підкріплені реальним багатством, а саме золотом та сріблом. Посланець Аллаха (с.а.в.) наказав мусульманам, щоб вони чеканили  золоті  динари вагою 4,25 г. та срібні дірхами вагою 2,975г. у якості валюти країни. Саме тому у Халіфаті люди насолоджувались сталими цінами протягом тисячоліття. І вам відомо, що на сьогодні лише Хізб-ут-Тахрір обізнаний у цих питаннях, а також досить щирий, щоб втілити їх.    

О, мусульмани Пакистану!

Ви ніколи не набудете полегшення від тягаря зубожіння та безнадійно високого безробіття під прилистком нинішньої системи. Більша частина населення Пакистану сільські жителі і вони мають чудові та значні сільськогосподарські ресурси. Але у колоніальній системі володіння землею відокремлено від її обробки таким чином, що люди, які обробляють землю, не є її фактичними володарями та сплачують орендну плату фактичному володарю. Вони вимушені шукати роботу у містах, бо не можуть звести кінці з кінцями. Як тільки встановиться Халіфат, ви станете свідками піднесення у сільському господарстві. Лише Іслам пов’язує володіння землею з її обробкою. Посланець Аллаха (с.а.в.) сказав: 

 مَنْ أَعْمَرَ أَرْضًا لَيْسَتْ لِأَحَدٍ فَهُوَ أَحَقُّ 

«Хто обробить землю, яка нікому не належить, то він має більше право на неї» (Бухарі)

Іслам також обумовив конфіскацію землі, придатної для сільського господарства у людини, яка не обробляла її протягом трьох років поспіль. Це гарантує повне використання володарями сільськогосподарської землі, що збільшує рівень виробництва. Халіфат буде виділяти дотації та безвідсоткові позики буд-якій людині, яка стане обробляти землю. Таким чином, у лічені місяці відбудеться зростання як у питанні обробки землі, так і у питанні рівня життя у сільській місцевості. І вам відомо, що на сьогодні лише Хізб-ут-Тахрір обізнаний у цих питаннях, а також доволі щирий, щоб втілити їх.
   
О, мусульмани Пакистану!

У той час, коли світ відкидає несправедливість капіталізму, ми ознайомили вас усього лише з деякими  благословенними економічними рішеннями Ісламу, які Хізб-ут-Тахрір дав клятву втілити. І незабаром ви побачите практичне втілення цих рішень у Халіфаті, з волі Аллаха. Так приєднуйтесь до щирих та усвідомлених політиків із Хізб-ут-Тахрір і вимагайте від своїх батьків, братів та синів, які слугують в озброєних силах Пакистану, здійснити Нусрат (допомогу) Хізб-ут-Тахрір у негайному встановленні Халіфату. І лише таким чином нелічені багатства  ісламського світу, як нафта, газ, золото та сільськогосподарські землі , стануть паливом для економічної революції, яка перетворить Халіфат на головуючу економічну державу, як це було більше ніж 1000 років назад. Аллах ﷻ сказав:     
 

كَيْ لاَ يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الأَغْنِيَاءِ مِنْكُمْ

 «І щоб це багатство не оберталось лише серед багатих серед вас» (59:7)

Хізб ут-Тахрір                            
Вілаят Пакистан    
7 Джумада аль-Авваль 1433 р.х.
30 березня 2012           

 

Головне меню