54-я конференція по безпеці у Мюнхені

Пакистан
Друкарня

«О ні, генерал Баджва, Халіфат – це не просто ностальгія, а фард, благу звістку про яку дав Пророк ﷺ»

«Концепція Халіфату — ніщо інше, як ностальгія», — заявив начальник штабу армії Пакистану генерал Баджва на Мюнхенській конференції по безпеці 17 лютого 2018 року. «Ідея Халіфату у Пакистані не знаходить відгуків». Таким чином, на конференції найбільших колоніальних держав, які десятиріччями ведуть війну проти Умми, лідер найбільшої мусульманської армії у світі підірвав концепцію Халіфату!

Беззаперечно, Халіфат — це не просто сум та ностальгія. Адже встановлення Халіфату є фардом для мусульман, а нехтування його встановленням веде до найгіршої смерті, а саме — смерті часів джахілії. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«…І хто помер без присяги, той помер смертю часів невігластва»(Муслім).

Халіфат — це фард і аманат, що стосується усіх аспектів життя. Печать Пророків Мухаммад ﷺ сказав:

وَإِنَّهُ لَا نَبِيَّ بَعْدِي وَسَتَكُونُ خُلَفَاءُ فتَكْثُرُ قَالُوا: فَمَا تَأْمُرُنَا؟ قَالَ: فُوا بِبَيْعَةِ الْأَوَّلِ فَالْأَوَّلِ وَأَعْطُوهُمْ حَقَّهُمْ فَإِنَّ اللَّهَسَائِلُهُمْ عَمَّا اسْتَرْعَاهُمْ

«Після мене ж пророків не буде. А будуть халіфи, і їх буде багато». «Що ти нам накажеш?»,— спитали сподвижники. Посланець Аллаха ﷺ сказав їм: «Дотримуйтесь байату, даному першому, і першому, і дотримуйте їх право. Воістину, Аллах спитає їх про те, що дав їм під відповідальність» (Бухарі).

Імам посланців Аллаха Мухаммад ﷺ залишив благу звістку про повторне встановлення халіфату, сказавши:

ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا جَبْرِيَّةً فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا اللهُ إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ، ثُمَّ سَكَتَ

«Потім буде тиранія і триватиме вона стільки, скільки побажає Аллах, а потім він забере її. А потім знов буде Халіфат за методом пророцтва», — після чого він замовчав» (Ахмад).

Безумовно, заклик до Халіфату знайшов відгук не лише у Пакистані, оскільки зобов’язання по його встановленню відноситься до усіх мусульман, у тому числі і до тих, хто проходить службу в озброєних силах. Це примушує владу Пакистану згадувати слово «Халіфат» у своїх заявах, щоб запевнити своїх господ-хрестоносців, що вони не повернуться до того, щоб знов переслідувати їх, як це було на протязі сторіч. Саме тому правителі Пакистану почали кампанію по дискредитуванням, репресіям, арештам, тортурам та викраденням прибічників повернення Халіфату.

У зв’язку з цим Хізбут-Тахрір у Пакистані закликає усіх мусульман вести діяльність по встановленню Халіфату за методом пророцтва заради вдоволення Аллаха та закликати офіцерів озброєних сил негайно надати підтримку у повторному втілення законів Аллаха на землі.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Пакистані
Неділя, 2 Джумада аль-ахира 1439 р.х.
18.02.2018 р.
№ PR18012

Головне меню