Привітання від Хізб ут-Тахрір Марокко з нагоди Ід аль-Адха 1434 р.х.

Марокко
Друкарня

 О  мусульмани! О жителі Марокко!

Хізб ут-Тахрір у Марокко, користуючись такою нагодою, вітає вас зі святом Ід аль-Адха і прохає Аллаха благословити вас і ваші сім'ї, щоб ви перебували у здоров'ї і добробуті, безпеці і вірі. Так жертвуйте і Аллах прийме ваше жертвоприношення по Своїй волі. Нехай прийме Аллах від нас і вас!

О мусульмани! О жителі Марокко!

Ми раді бачити вашу чуйність і прагнення жертвувати у відродженні Сунни Пророка і ми знаємо, що багато з вас вдаються до продажу деяких речей або обмеження себе і своєї родини, й навіть берете у борг, щоб набрати суму для купівлі жертвенної тварини. Користуючись цією можливістю, ми бажаємо попередити вас від потрапляння у пастку кредитних компаній, які використовують цей випадок відродження Сунни і підштовхують вас на взяття кредиту на забороненій основі. Ми нагадуємо вам і ви, з волі Аллаха, прийміть це нагадування, що лихварство заборонене. Від Джабіра бін Абдулла, нехай буде вдоволений ним Аллах, який сказав: «Посланець Аллаха ﷺ прокляв поїдаючого лихву (відсотки), беручого під відсотки, писаря (цього договору) і свідків», сахіх Муслім. З цього випадку ми нагадуємо вам, що придбання жертвенної тварини — це сунна для тих, хто має на це можливість, той же, хто не здатен купити, позбувається від цього і йому не дозволено вдаватися до забороненого, щоб купити жертвенну тварину.

Також хочемо вам нагадати про основу цього свята — це перевірка Всевишнім Аллахом міцності Ібрахіма (мир йому) у виконанні наказу Аллаха принести у жертву свого сина, а також успіх Ібрахіма у цьому важкому випробуванні, як про це сказав Всевишній:

قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ
«Чудовим прикладом для вас були Ібрахім (Авраам) і ті, хто був з ним» (60:4).

Ми закликаємо вас піти по шляху Ібрахіма у терпінні на шляху виконання наказів Аллаха і в жертвуванні найдорожчим і найціннішим на цьому шляху. І немає більш улюбленої і великої перед Аллахом справи, ніж встановлення політичного суб'єкту, який стане правити Книгою Аллаха і Сунню Його Посланця( с.а.с.). Саме до цього ми вас закликаємо і нехай прихильність до рекомендованих справ вас не відволікає від виконання фардів (обов'язкового). В кудсій хадісі Всевишній Аллах говорить: «Не наблизиться до мне раб мій нічим іншим як виконанням того, що Я дав йому в зобов'язання», передав аль-Бухарій.

О мусульмани! О жителі Марокко!

Ви знаходитесь в атмосфері свята і радощів, ходите в гості до своїх рідних і друзів — не забувайте про наших братів, які позбавлені цієї атмосфери в Сирії, Іраку, М'янмі, Палестині, Сомалі, Нігерії та інших мусульманських країнах... Не позбавляйте їх вашої праведної молитви, можливо Аллах позбавить їх від цього у найближчому майбутньому. Пам'ятайте, що лише Халіфат, встановлення якого вже близько, поставить кінець їх стражданням і печалі, так спрямуйте ж разом з нами в цьому, можливо Аллах запише нагороду його встановлення у вашу книгу.


Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір,
Марокко
№ 08/1434 г.х.
Понеділок, 09 Зу аль-Хіджа 1434 г.х.
14/10/2013

Головне меню